Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Διώξεις κατά του χριστιανισμού... στην Ευρώπη;


 
 Στην φωτογραφίεα: Οι Νάντια Έιντα και Σίρλεϊ Τσάπλιν φορώντας τα σταυρουδάκια που τις οδήγησαν στην απόλυση...

Από: Voice of Russia / Προοδευτική Πολιτική 

 Η ρωσική ορθόδοξη εκκλησία θα καταθέσει στο ευρωπαϊκό δικαστήριο κατά της απαγόρευσης να φορούν οι εργαζόμενοι σταυρουδάκια, που αποφασίστηκε πρόσφατα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ρώσοι ιερείς και νομικοί θα καταθέσουν υπέρ των δύο Βρετανίδων που απολύθηκαν πρόσφατα από την εργασία τους διότι φορούσαν σταυρουδάκια και αρνήθηκαν να τα αφαιρέσουν, παρά τις συστάσεις που τους έγιναν.

 Πολύς κόσμος θεωρεί πρωτοφανείς τις περιπτώσεις της υπαλλήλου της «Μπρίτις εργουέις» Νάντια Έιντα (Nadia Eweida) και της νοσοκόμου Σίρλεϊ Τσάπλιν (Shirley Chaplin). Οι κ.κ. Έιντα και Τσάπλιν προσέφυγαν στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Στρασβούργου (ΕΔΑΔ), θεωρώντας πως στην περίπτωσή τους παραβιάστηκε η ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης.

 Προηγουμένως οι δύο γυναίκες επιχείρησαν να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους στα βρετανικά δικαστήρια. Ενώ όμως η υπόθεσή τους βρισκόταν στην φάση της προανάκρισης, οι βρετανικές αρχές ενέκριναν ένα σχέδιο νόμου που επιτρέπει εν τοις πράγμασι στους εργοδότες να απολύουν εργαζόμενους που δεν κρύβουν πως είναι χριστιανοί. Επιπλέον, οι βρετανικές αρχές είναι αποφασισμένες να υπερασπιστούν την θέση τους ενώπιον του ΕΔΑΔ.
 
«Μερικές φορές μοιάζει λες και οι ουδετερόθρησκες αρχές της Ευρώπης προσπαθούν να εξαλείψουν εντελώς τον χριστιανισμό από την Ευρώπη» δήλωσε ο εκπρόσωπος του γραφείου του Πατριαρχείου της Μόσχας στο «συμβούλιο της Ευρώπης»(COE) π. Φίλιππος Ριάμπιχ (Philip Ryabykh) σε μια συνέντευξή του στη «φωνή της Ρωσίας» (VOR). «Η ρωσική ορθόδοξη εκκλησία δεν μπορεί απλά να παρατηρεί κάτι τέτοιο αδιαμαρτύρητα!... 
Η απόφαση του ΕΔΕΔ θα ισχύει για όλα τα κράτη-μέλη του COE, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Λευκορωσίας και της Μολδαβίας, κρατών δηλαδή όπου η ορθοδοξία είναι η επικρατούσα θρησκεία», συνέχισε ο π. Ριάμπιχ. «Πλην όμως οι ορθόδοξοι χριστιανοί παραδοσιακά φοράνε σταυρουδάκια. Αν η απόφαση του ΕΔΕΔ δεν δικαιώσει αυτές τις δύο γυναίκες, θα δημιουργηθεί κατά την γνώμη μου ένα πολύ επικίνδυνο προηγούμενο. Μπορεί να έχουμε εδώ την απαρχή ενός πανευρωπαϊκού διωγμού κατά της χριστιανοσύνης, κάτι πρωτάκουστου στην ευρωπαϊκή ιστορία!».

Δυστυχώς, στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις διώξεων εργαζομένων διότι φοράνε σταυρουδάκια.

Σε μια συνέντευξή του στη VOR o π. Μιχαήλ Ντούντκο (Mikhail Dudko), που υπηρετεί ως ορθόδοξος ιερέας στο Λονδίνο, δήλωσε: «πρόσφατα μια ενορίτισσά μου μού είπε πως το αφεντικό της τής ζήτησε να μην φοράει σταυρουδάκι. "Σε παρακαλώ, επίτρεψέ μου να το φοράω, τουλάχιστο κάτω από τα ρούχα, να μην το βλέπει κανένας" του απάντησε εκείνη. "Μα υπάρχει νόμος που απαγορεύει τα σταυρουδάκια στη δουλειά" επέμεινε το αφεντικό "και οφείλεις να υπακούσεις στον νόμο". Τελικά αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη δουλειά της... Παρόμοιες τάσεις δεν είναι εμφανείς μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και την Γαλλία και ορισμένα άλλα κράτη», συνέχισε ο π. Μιχαήλ. «Μου θυμίζουν τις διώξεις κατά των θρησκευόμενων μετά την μπολσεβίκικη επανάσταση στην Ρωσία».

 Σύμφωνα με τη ρωσική ορθόδοξη εκκλησία, οι εμπνευστές παρόμοιων απαγορεύσεων πρέπει να σταματήσουν -και γρήγορα. Αλλιώς, πολύ σύντομα μπορεί να γίνουμε μάρτυρες της πλήρους απαγόρευσης κάθε θρησκευτικής εκδήλωσης στην Ευρώπη.

Πρόσφατα οι εκπρόσωποι της ρωσικής εκκλησίας, σε συνεργασία με ειδήμονες από το «ρωσικό ινστιτούτο σχέσεων κράτους-θρησκευμάτων», συνέταξαν ένα υπόμνημα που τεκμηριώνει τόσο από θεολογική όσο και από νομική άποψη το δικαίωμα να φοράνε οι πολίτες σταυρουδάκια παντού, και το απέστειλε στο ΕΔΕΔ για περαιτέρω διαβούλευση.

 Το δικαστήριο του Στρασβούργου αναμένεται να ξεκινήσει την ακροαματική διαδικασία για τις υποθέσεις των Νάντια Έιντα και Σίρλεϊ Τσάπλιν στις αρχές Σεπτεμβρίου 2012.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να δω πως θα το χειριστούν το θέμα τα μεγάλα κανάλια.
Και μετά σου λέει "ανήκομεν εις την Δύσην".Αν είναι αυτή η Δύση τότε ώρα είναι να βγαίνουμε κι από ευρώ κι από Ευρωπαϊκή Ένωση κι ότι άλλο "ευρωπαϊκό".
Όχι μόνο δεν εγγυώνται τα σύνορά μας αλλά συνεχίζουν να μας εκβιάζουν με τα οπλικά τους συστήματα εν μέσω κρίσης.
Μας έκαναν πειθήνιους καταναλωτές των προϊόντων τους και τώρα μας χλευάζουν.
Αν είναι να μας κάνουν και αντίχριστους δια νόμου ήρθε η ώρα να την κάνουμε.
Όμως μπορούμε ως λαός ή έχουμε ανήκεστον μαλθακίαν ;

Ανώνυμος είπε...

Ας νομοθετήσουν ότι θέλουν.Εδώ είναι Ελλάδα.Οι νόμοι τους είναι για τα κορόϊδα.Όσο εφαρμόζουν οι πολιτικοί μας τους όρους του μνημονίου που αφανίζουν την εκλογική τους πελατεία άλλο τόσο θα εφαρμόσουμε κι εμείς οι απλοί πολίτες νόμους τους σαν κι αυτόν που θέλουν να περάσουν.
Επιβιώσαμε της Τουρκοκρατίας και θα τερματίσουμε από τους κουτόφραγκους;

Ανώνυμος είπε...

Όλη η ευρώπη κινδυνεύει από παγκόσμια δικτατορία "διακυβέρνηση" οπότε πιστεύω οτι προσπαθούν διαλύσουν το οτι κοινό έχουμε. Θέλουν να γίνουμε ένα ανομοιόμορφο πλήθος που δεν θα θυμίζει τίποτα από το παρελθόν, με τίποτα κοινό. Πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια ειναι υπό διωγμό.
Άθεοι αριστεροί, προοδευτικοί μαχόμενοι τους θρησκόληπτους χτυπάνε μόνο τον χριστιανισμό, γιατί αν χτυπήσουν τους μουσουλμάνους εκτός από οτι θα τους πουν ρατσιστές θα έχουν και δυναμική απάντηση.

Πάνος.

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ είπε...

Μπράβο στη Ρωσία. Εμείς κοιμόμαστε...