Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Ο ορθόδοξος ηθοποιός που ευχαρίστησε τους Αγιορείτες μοναχούς


Ένας σταρ του Χόλιγουντ υπέρμαχος της Ορθοδοξίας. Ο Τζόναθαν Τζάκσον, πρωταγωνιστής της αμερικανικής σειράς «Γενικό Νοσοκομείο», παρέλαβε πριν από μερικές μέρες το πέμπτο του βραβείο Emmy σε μια λαμπερή τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Beverly Hilton στο Λος Άντζελες.
Ανεβαίνοντας στο βάθρο του νικητή και σε παγκόσμια μετάδοση, ο 30χρονος ηθοποιός έκανε τον σταυρό του ορθόδοξα, επικαλέστπκε τη Χάρη της Αγίας Τριάδας και το έλεο Της, το οποίο δήλωσε πως έχει πολύ ανάγκη, και στο τέλος της ομιλίας του ευχαρίστησε τους μοναχούς του Αγίου Όρους, καθώς -όπως είπε - προσεύχονται αδιαλείπτως για τη σωτηρία του κόσμου.


Το χειροκρότημα που εισέπραξε ο δημοφιλές ηθοποιός με την εν λόγω ειλικρινή και από καρδιάς ομολογία πίστης ήταν ιδιαίτερα θερμό. Το ίδιο και τα σχόλια που έγιναν στο διαδίκτυο λίγες ώρες αργότερα, όταν αναρτήθηκε το σχετικό βίντεο στο youtube. «Κάποιοι κάνουμε δειλά τον σταυρό μα όταν βρισκόμαστε ανάμεσα σε κόσμο κι αυτός δεν φοβήθηκε μπροστά σε τόσους Εβραίους και αιρετικούς. Είναι κι άλλοι ορθόδοξοι, αλλά αυτός το έχει μέγα καμάρι. Μπράβο του» έγραψε κάποιος.

Συγκλόνισε

«Ένας Αμερικανός ηθοποιός, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα, την πηγή της Ορθοδοξίας, ανέφερε τους Αγιορείτες μοναχούς. Ανατριχιαστικό και ελπιδοφόρο. Μήπως τελικά εμείς είμαστε πιο κοσμικοί από τον Τζόναθαν; Μήπως ήρθε η ώρα ν’ ασχοληθούμε περισσότερο με την θεϊκή κληρονομιά μας;» αναρωτήθηκε κάποιος άλλος. «Απίστευτη ομολογία πίστεως. Να είναι καλά το παλικάρι» συμπλήρωσε ένας τρίτος.

Γεννημένος στη Φλόριντα το 1982, ο Τζόναθαν μετακόμισε οικογενειακώς στην Ουάσινγκτον όταν ήταν ακόμη πολύ μικρός. Εκεί εκδήλωσε τις πρώτες καλλιτεχνικές ανησυχίες του, ξεκινώντας να παίζει σε διαφημίσεις σε ηλικία εννέα ετών. Ένα σποτ για εταιρία δημητριακών τον οδήγησε δύο χρόνια μετά στο πλατό της μακροβιότερης καθημερινής σειράς της αμερικάνικης τηλεόρασης. Ο λόγος για το «Γενικό Νοσοκομείο», που άρχισε να προβάλλεται το 1963 και συνεχίζει  ακάθεκτο μέχρι σήμερα. Για τον Τζόναθαν Τζάκσον ο ρόλος του «Λάκι Σπένσερ», που κέρδισε το 1993, όταν ήταν 11 ετών, έμελλε να γίνει ο ρόλος μιας ζωής. Ο χαρισματικός πιτσιρικάς μεγάλωσε στα πλατό του εν λόγω σίριαλ, αποχώρησε απ’ αυτήν το 1999, έχοντας κερδίσει τα πρώτα του τρία Daytime Emmy και επέστρεψε σ’ αυτήν και στον τυχερό ρόλο του «Λάκι» (που είχε στο μεταξύ γίνει αστυνομικός) το 2009, κερδίζοντας ακόμη δύο βραβεία.
Την περίοδο της απουσίας του έπαιξε σε κινηματογραφικές ταινίες όπως το «Insominia» με τον Αλ Πατσίνο, ενώ ασχολήθηκε ενεργά και με τη μουσική παράλληλα με την καριέρα του στην υποκριτική ο Τζόναθαν Τζάκσον ήταν πάντοτε μέλος κάποιας μπάντας σε ρόλο τραγουδιστή. Φεύγοντας το 1999 από το «Γενικό Νοσοκομείο» γνώρισε την Καναδή ηθοποιό Λίζα Βουλτάτζιο, με την οποία παντρεύτηκαν το 2003 και απέκτησαν τρία παιδιά, τον 9χρονο Κέιλεμπ, την 7χρονη Αντόρα και τον μόλις δύο ετών Τίτους. Το 2009 ο Τζόναθαν πήρε την απόφαση να ασπαστεί την ορθόδοξη θρησκεία. Η γυναίκα του, που ήταν καθολική, επέλεξε να τον ακολουθήσει, το ίδιο και τα παιδιά τους. Έτσι έπειτα από μία περίοδο κατήχησης όλη η οικογένεια βαπτίστηκε ορθόδοξα. Έκτοτε ο ηθοποιός δεν σταματάει να ζητάει την ευλογία και το έλεος του Θεού καθημερινά με προσευχή, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, αλλά και με πράξεις φιλανθρωπίας και αγάπης.

«Θα ήθελα να είμαι με την μεριά εκείνη που προτιμάει τα λίγα λόγια και δίνει περισσότερη βάση στην προσευχή. Νομίζω ότι είναι το πιο ωραίο πράγμα που μπορείς να νοιώσεις» δήλωσε ο 30χρονος Τζάκσον πριν από λίγο καιρό σε ιστοσελίδα με θρησκευτικό περιεχόμενο, στέλνοντας έτσι στους θαυμαστές του ένα μήνυμα για την ορθόδοξη πίστη.
«Ο Θεός αγάπησε τόσο πολύ τον κόσμο που έδωσε τον Μονογενή Του Υιό για να σώσει όλη τη δημιουργία. Αν κάποιος πλησιάζει τον Θεό, τότε εκεί είναι το τέλειο σπίτι. Αν προέρχεσαι από διαφορετική νοοτροπία ή παράδοση κάποιες φορές είναι δύσκολο αλλά είναι μία ευλογία να κάνεις την υπέρβαση», συμπλήρωσε ο δημοφιλής ηθοποιός.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή εφημερίδα ‘ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ’, 1 Ιουλίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: