Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

ΗΠΑ: Πάστορας που είχε την «ικανότητα» να χειρίζεται τα φίδια πέθανε από δάγκωμα κροταλία


Yahoo / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Ένα πάστορας από τη Δυτική Βιρτζίνια που ανήκε στους λεγόμενους «χειριστές φιδιών» πέθανε από δάγκωμα κροταλία, κατά τη διάρκεια ενός τελετουργικού, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που είχε πεθάνει ο πατέρας του και μάλιστα μπροστά στα μάτια του πριν από χρόνια!

Ο 44χρονος πεντηκοστιανός πάστορας Mark Wolford, παρουσίαζε μια «θρησκευτική εκδήλωση» στην περιοχή Panther Wildlife Management Area στη Δυτική Βιρτζίνια, την οποία μάλιστα και διαφήμιζε στη σελίδα του στο Facebook.

«Περιμένω να γίνει κάτι μεγάλο αυτή την Κυριακή», έγραψε ο Wolford στις 22 Μαΐου, σύμφωνα με την εφημερίδαWashington Post. "Πρόκειται να είναι όπως τις παλιές καλές ημέρες. Παλιοί καλοί οριβίσιοι πιστοί γεμάτοι με Άγιο Πνεύμα που ομιλούν σε γλώσσες και πιστεύουν σε θεϊκά σημάδια".

Η Robin Vanover, αδελφή του Wolford, δήλωσε στην Washington Post ότι κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ο Wolford πέρασε γύρω του έναν δηλητηριώδη κροταλία, που τελικά τον δάγκωσε.

"Τον έβαλε κάτω στο έδαφος", είπε η Vanover στη συνέντευξη, «και κάθισε δίπλα στο φίδι, και τον δάγκωσε στο μηρό».

Η Vanover είπε ότι ο Wolford στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο σπίτι ενός μέλους της οικογένειας στο Bluefield περίπου 80 μίλια μακριά για να ανακάμψει. Αλλά καθώς η κατάστασή του επιδεινώθηκε, οδηγήθηκε στο νοσοκομείο όπου αργότερα πέθανε.

Η κηδεία θα γίνει στην εκκλησία του Wolford, με το όνομα «Αποστολικός Οίκος του Κυρίου Ιησού» στην Matoaka.

Οι αρχές της περιοχής δεν ήξεραν για την εκδήλωση της Κυριακής έως ότου κάποιοι τους κάλεσαν μετά το συμβάν.

"Δεν ξέραμε ότι συνέβαινε ένα τέτοιο γεγονός, και αν το γνωρίζαμε ή αν μας είχαν ζητήσει άδεια, δεν θα το επιτρέπαμε," είπε στο ABC News ο Hoy Murphy, υπάλληλος του τμήματος φυσικών πόρων της δυτικής Βιρτζίνια.

Ο Hoy είπε κανόνες για τα πάρκα της πολιτείας της Δυτικής Βιρτζίνια απαγορεύουν την κατοχή ζώων εκτός από σκύλους και γάτες.

Η χρησιμοποίηση φιδιών σε λειτουργίες είναι νόμιμη στη Δυτική Βιρτζίνια, ενώ σε άλλες ‘Απαλάχιες’ πολιτείες, όπως στο Κεντάκυ και το Tennessee, έχουν απαγορεύσει την πρακτική σε δημόσιους χώρους.

Οι χειριστές φιδιών επικαλούνται την Αγία Γραφή ως απόδειξη ότι ο Θεός τους καλεί να συμμετάσχουν σε μια τέτοια πράξη δείχνοντας την πίστη τους σε Αυτόν.

«Ο καθένας μπορεί να το κάνει αυτό αν πιστεύει», δήλωσε ο Wolford. "Ο Ιησούς είπε, «Αυτά τα σημάδια θα ακολουθούν αυτούς που πιστεύουν». Αυτό είναι ένα σημάδι για να δείξουμε στους ανθρώπους ότι ο Θεός έχει τη δύναμη. "

Ο Wolford είχε δει τον πατέρα του να πεθαίνει σε ηλικία 39 ετών όταν τον δάγκωσε κροταλίας κατά τη διάρκεια μια παρόμοια τελετής.

"Έζησε 101/2 ώρες", είπε ο Wolford στο περιοδικό Washington Post. «Όταν δαγκώθηκε, είπε ότι ήθελε να πεθάνει στην εκκλησία. Τρεις ώρες μετά που δαγκώθηκε, τα νεφρά του έκλεισαν. Μετά από λίγο, η καρδιά του σταμάτησε. Δεν μπορούσα να τον βλέπω έτσι, αλλά πέθανε για αυτό που πίστευε.

"Ξέρω ότι είναι αληθινό. Είναι η δύναμη του Θεού", είπε ο Wolford στο περιοδικό Washington Post, το περασμένο έτος. «Αν δεν το έκανα, θα ήταν το ίδιο με το να αρνούμαι τη δύναμη και λέγοντας ότι δεν ήταν αληθινή."

Σχ. ΚΟ: Η επικίνδυνη αυτή πρακτική γνωστή ως “Snake handling” εφαρμόζεται σήμερα σε περιοχές των ΗΠΑ γύρω από τα Απαλάχια όρη, σε μερικές μικρές κοινότητες πεντηκοστιανών και ξεκίνησε στις αρχές του 20ου αιώνα. Εμπνευστής της θεωρείται ο George Went Hensley (1880–1955). Οι πολιτείες της Alabama, του Kentucky και του Tennessee έχουν ψηφίσει νόμους που την απαγορεύουν. Οι κοινότητες που την εκτελούν την θεωρούν ειδικό «χάρισμα» και στηρίζονται σε διάφορα χωρία της Καινής Διαθήκης, όπως Μάρκος 16:18,17 «ιδού δέδωκα υμίν την εξουσίαν του πατείν επάνω όφεων και σκορπίων και επί πάσαν την δύναμιν του εχθρού, και ουδέν υμάς ου μη αδικήσει» και Λουκάς 10:19: «και εν ταις χερσίν όφεις αρούσιν….».
Σήμερα αυτή πρακτική είναι εξαιρετικά σπάνια, και περιορισμένη σε μικρές ομάδες, ενώ οι περισσότερες πεντηκοστιανές εκκλησίες την αποδοκιμάζουν.
Εκτιμάται πως περίπου 100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στον περίπου έναν αιώνα εφαρμογής της πρακτικής αυτής. Οι πιστοί λένε πως είναι ένας μικρός αριθμός σε σχέση με τους χιλιάδες πιστούς που έχουν συμμετάσχει.
«Δεν είναι φανατικοί της θρησκείας οι άνθρωποι αυτοί, δεν είναι παράξενοι. Είναι φονταμενταλιστές που πιστεύουν πως η Βίβλος είναι ο Λόγος του Θεού που πρέπει να ερμηνευτεί κατά κυριολεξία», λέει ο Thomas Burton, συγγραφές του βιβλίου «Serpent Handling Believers».
Όταν ένας πιστός δέχεται επίθεση από φίδι και πεθαίνει, οι υπόλοιποι θεωρούν πως αυτή είναι η «απόφαση του Θεού» και πως ήταν η ώρα ο άνθρωπος αυτός να πεθάνει.
Στην ταινία Cape Fear, του 1991, ο πρωταγωνιστής Robert De Niro, προέρχεται από μία οικογένεια snake handlers.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

4 σχόλια:

konion είπε...

Ὁ Θεὸς ἔδωσε καὶ μυαλό, ὅταν σὲ δαγκώση φίδι πᾶς σὲ νοσοκομεῖο κατ' εὐθείαν καὶ ζῆς.
Μὴν συγχέουμε τὸ θέλημα τοῦ Θεοῦ μὲ τὸ δικό μας, εἶναι τραγικὸ λάθος. Ἐὰν πηδήσω ἀπὸ τὸν πέμπτο ὄροφο καὶ ὅτι πάθω μετά, δὲν εἶναι θέλημα Θεοῦ ἀλλὰ δικό μου, ἔχουμε μυαλὸ γάρ.

Ανώνυμος είπε...

Αυτον εδω τον αρχιπαστορα δεν θα τον δαγκωσει μαυρο φιδι;

http://www.youtube.com/watch?v=5FEWwyPcwMo&feature=player_embedded

Unknown είπε...

ουκ επειράσεις Κύριον τον Θεόν σου..

ΚΗΡΟΠΟΙΟΣ είπε...

O απόστολος Παύλος κουβαλούσε ξύλα όταν τον τσίμπισε φίδι και δεν έπαθε τίποτα, δεν έκανε επίδειξη.