Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Τολεδώθ Γιεσούα


Απόσπασμα από το βιβλίο «Τι είναι ο Χριστός», του Μητροπολίτη Νικοπόλεως Μελετίου, σελ.126-128

Ο Χριστός δίδασκε, ότι είναι άνώτερος από τον Μωυσό και τον Νόμο του. Αυτό οι Εβραίοι δεν το άντεξαν. Και Τον μίσησαν. Και Τον αρνήθηκαν. Και κάνοντας συμβιβασμούς στην συνείδησή τους, Τον σταύρωσαν.

Από τότε ο λαός του Ισραήλ δεν έπαυσε να αντιμάχεται την δόξα του Υιού του Θεού.

Η πρώτη αντίδραση στην ανάσταση του Κυρίου ήταν η κατασυκοφάντησή τους: ότι τάχα οι μαθητές έκλεψαν το σώμα του Ιησού από τον τάφο! Και ότι τάχα το έκαμαν επίτηδες, για να φτιάξουν τόν «μύθο», ότι αναστήθηκε!

Μα αργότερα κατάλαβαν, ότι η εξήγησή τους αυτή δεν έλεγε τίποτε. Και έγραψαν ένα ειδικό βιβλίο, που φέρει το όνομα Τολεδώθ Γιεσούα (Toledot Yeshu, ספר תולדות ישו, στα εβραϊκά).

Σύμφωνα με επίσημα, καθαρά εβραϊκά στοιχεία, που τα βίσκουμε στη Εβραική Έγκυκλοπαίδεια (Jewish Encyclopedia, vol. 7, New York 1906, σελ. 170-173) το Τολεδώθ Γιεσούα εγράφη τον Μεσαίωνα, δηλ. γύρω στα 1000 χρόνια αργότερα! Και έχει ένα και μοναδικό σκοπό: να μειώσει όσο πιο πολύ μπορεί τον Ιησού Χριστό, για να σβήσει κάθε δυνατότητα επίδρασης χριστιανικής στους Εβραίους.

Το Τολεδώθ Γιεσούα επιχειρεί μια γενική θεώρηση του βίου του Ιησού.

  • Βλασφημεί την εκ Παρθένου Γέννηση του Ιησού
  • Παραδέχεται, ότι ο Χριστός έκαμε πολλά καί μεγάλα θαύματα (θεραπείες χωλών, τυφλών, παραλύτων, δαιμονισμένων)· ότι έθρεψε πολλούς με λίγη τροφή ότι περπάτησε επί των υδάτων· ότι ανάστησε νεκρούς. Μα όλα αυτά - λέγει το Τολεδώθ Γιεσούα - τα έκαμε με δύναμη μαγική!...
  • Κατηγορεί τον Χριστό, ότι εδίδασκε την κατάργηση του Νόμου του Μωυσή, ενώ ο Ιησούς έλεγε: Δεν ήλθα να καταργήσω τον Νόμο αλλά να τον τηρήσω και να τον συμπληρώσω· γιατί από όσα γράφει Ιώτα εν ή κεραία μία ου μη πεισείται, έως αν πάντα γένηται.
  • Μαρτυρεί: Ότι σταυρώθηκε την παραμονή του Πάσχα. Ότι το σώμα Του το κήδευσαν οι «αποστάτες» μαθητές Του με θρήνους και κοπετούς. Ότι την επομένη του Πάσχα πήγαν στον τάφο, μα δεν βρήκαν το σώμα του Ιησού εκεί... Και τότε οι μαθητές Του έτρεξαν στην αυτοκράτειρα Ελένη, που βρισκόταν τότε στη Ιερουσαλήμ, της το ανέφεραν και - μαζί με την Ελένη - έπλασαν την Ιστορία της αναστάσεως! Τι όμως είχε συμβεί; το σώμα του Ιησού το είχε πάρει ένας κηπουρός· πού όταν έμαθε, ότι είχαν εκμεταλλευθεί την ενέργειά του, το ξαναπαρουσίασε. Και έτσι, οι μαθητές, η αγία Ελένη και μαζί τους ... όλοι οι Χριστιανοί (!...) εξευτελίστηκαν!...

Από την μνεία της Αγίας Ελένης, που γεννήθηκε 250 χρόνια αργότερα, και πήγε στην Ιερουσαλήμ το 327 μ.Χ., δηλ. 300 χρόνια αργότερα και δεν ήταν χρονικά δυνατό να έχει καμιά επικοινωνία με τους αποστόλους, αφού είχαν όλοι πεθάνει τουλάχιστον εκατόν πενήντα χρόνια, πριν εκείνη γεννηθεί, καταλαβαίνει κανείς το επίπεδο του βιβλίου αυτού!

Είναι φανερό, ότι οι Ραββίνοι του Μεσαίωνα - αδιαφορώντας για την αλήθεια! - έγραψαν το βιβλίο αυτό με ένα και μόνο σκοπό· να διεγείρουν στους απλούς Εβραίους άσχημα αισθήματα εις βάρος του χριστιανισμού.

Τα επιχειρήματά τους, με τα οποία προσπαθούν να μειώσουν την χριστιανική πίστη,

  • από άποψη ψυχολογική είναι έξυπνα, αφού πατούν γερά επάνω στην ψυχολογία και τα συναισθήματα των ανθρώπων που μισούν τον Χριστό·
  • μα από άποψη επιστημονική είναι κατά κυριολεξία γελοία!...

Στο ταλμουδικό βιβλίο Τολεδώθ Γιεσούα στηρίζονται στο σύνολό τους τα βιβλία του Αμπελαίν. Είναι τόσο αντιεπιστημονικά και τόσο αισχρά, πού δεν είναι δυνατό να ασχοληθεί κανείς μαζί τους.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παίρνω το θάρρος να γράψω, επειδή κατά διαστήματα ανεβάζεις ενδιαφέροντα άρθρα. Όμως θα μου επιτρέψεις να σου ότι την καλή σου δουλειά, την δηλητηριάζει η θρησκοληψία σου. Ή για να το θέσω αλλιώς, η διαστρεβλωμένη εικόνα που έχεις για τη θρησκεία και τον Χριστιανισμό.

Και για να έρθω στο θέμα, αν διαβάσεις Σιναϊτικό Κώδικα, θα διαπιστώσεις ότι οι βλακείες περί παρθενογένεσης και νεκρανάστασης, απουσιάζουν. Και τον Σιναϊτικό Κώδικα δεν τον έγραψαν οι Ιουδαίοι, αλλά οι χριστιανοί.

Βασικά, η ίδια η ιστορική ύπαρξη του Ιησού, είναι αναπόδεικτη. Οι όποιες «αποδείξεις», τραβιούνται από τα μαλλιά και παρουσιάζονται ως τέτοιες, είναι απλά επιβεβαίωση της ανάγκης ν' αποδειχθεί το αναπόδεικτο.

Εντελώς φιλικά και καλοπροαίρετα, θα σε συμβούλευα να το ψάξεις λίγο καλύτερα το θέμα της θρησκείας και ιδιαίτερα του Χριστιανισμού. Έχει πολύ ψωμί.

Ανώνυμος είπε...

Χριστός Ανέστη, αδελφέ!

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=BIbuRMVVekg&feature=related

Η "εξέλιξη" που στοχευουν οι οικονομικοι ογκόλιθοι με το βρώμικο μυαλό. Θα τους αφησουμε να την ολοκληρώσουν;

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ? ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΑΝΤΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΝΝΟΦΑΣΚΙΑ ΤΟΥΣ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΥΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙΑ ΤΩΝ EBRAAIWN ΣΚΙΖΟΥΜΕ.

Έλληνας Πλατωνικός είπε...


[Γιέσουα] το όνομα του Ιησού όπως το γνώρισε ο ίδιος στα Αραμα'ι'κά, βορειοδυτική Εβρα'ι'κή διάλεκτος.
γιε-σου-α, ye-shu-ah: σωτηρία. πρωταρχική λέξη: יְשׁוּעָה , χωρίς τόνους φωνηέντων είναι: ישוע
το τελικό α είναι βαθύ (η προφορά αλλάζει λίγο στις διάφορες Εβρα'ι'κές διαλέκτους, αλλα οι φθόγγοι παραμένουν ίδιοι), στα λατινικά κάποιοι το γράφουν ah ή aw, για να εκφράσουν την συγκεκριμένη χροιά.
Το Ιησούς είναι η λέξη Γιέσουα [יְשׁוּעָה] εξελληνισμένη 300 χρόνια μετά τον θάνατο του Ιησού.
Το Γιέσουα [ישוע] ήταν συχνό εναλλακτικό του Γεχόσουα [יְהוֹשֻׁעַ] στα τελευταία βιβλία της Εβρα'ι'κής Βίβλου αλλα και σαν όνομα Εβραίων που έζησαν κατα την Δεύτερη Περίοδο του Ναού του Σολομώντα.
Η Εβρα'ι'κή Βίβλος είναι η πηγή των κειμένων της Χριστιανικής Παλαιάς Διαθήκης.

Στυλιανός είπε...

"Και για να έρθω στο θέμα, αν διαβάσεις Σιναϊτικό Κώδικα, θα διαπιστώσεις ότι οι βλακείες περί παρθενογένεσης και νεκρανάστασης, απουσιάζουν. Και τον Σιναϊτικό Κώδικα δεν τον έγραψαν οι Ιουδαίοι, αλλά οι χριστιανοί"

Συγγνώμη αλλά δεν θα βασειστώ σε ενα βιβλίο που ειναι γραμμένο τον 4ο αιώνα και έχει τροποποιηθει μεχρι τον 12ο.

Υπάρχουν χιλιάδες ευρύματα αγίας Γραφής που αναφέρουν ανάσταση και γένηση απο παρθένο.

Τώρα γιατί εσύ ανώνυμε βασίζεσε σε ένα βιβλίο και κρίνεις τον Χριστιάνισμο δεν μπορώ να το καταλάβω;

Επίσης το οτι ιστορικά δεν υπήρξε ο Χριστός δεν μου λέει κάτι γιάτι υπάρχουν αποδείξεις που άν στις πώ πάλι δεν θα πιστέψεις γιατι αυτό θέλεις.
Και γιά πές μας εσύ που ξέρεις απο Χριστιανισμο ψαγμένε Ανώνυμε σε τι πιστεύεις; Και γιατι ασχολήσε με Ορθόδοξα κατα βάση Μπλογκ αφού κατα την αποψη σου είναι λάθος;

Αυτά αγαπητε ανώνυμε και καλά Χριστούγενα.