Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

«Ρατσιστής», «αντισημίτης», «ισλαμοφοβικός» και «ομοφοβικός» ο Δάντης να μην διαβάζεται στα σχολεία, προτείνει Ιταλική ΜΚΟ


The Guardian / Μπλε Μήλο / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Ο Δάντης είναι προσβλητικός και ρατσιστής, συκοφαντεί τον εβραϊκό λαό, το ισλάμ και τους ομοφυλόφιλους, οπότε δεν πρέπει να διδάσκεται στα ιταλικά σχολεία.

Όλα τα παραπάνω ισχύουν σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ), Gherush92, που δραστηριοποιείται στην Ιταλία όπου τώρα υποστηρίζει ότι μια από τις κορυφαίες δημιουργίες του δυτικού πολιτισμού, η Θεία Κωμωδία του Δάντη, που γράφτηκε τον 14ο αιώνα, δεν θα πρέπει να διδάσκεται στα ιταλικά σχολεία. Η Gherush92 δεν είναι μια συνηθισμένη ΜΚΟ, υποτίθεται ότι έχει κύρος και επιρροή. Ασκεί μάλιστα το ρόλο του συμβούλου σε όργανα του ΟΗΕ για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων...

Η Gherush92 ξεχώρισε κάποια ιδιαίτερα τμήματα (cantos) ​​από το αριστούργημα του Δάντη : το 34ο της Κόλασης, το οποίο λέει ότι ο Ιούδας, μασιέται ατέλειωτα στα δόντια του Εωσφόρου, και το 28, στο οποίο ο Μωάμεθ απεικονίζεται σχισμένος "από το πηγούνι προς τα κάτω στο τμήμα που δίνει το πιο βρώμικο ήχο» καθώς και το 26ο του Καθαρτηρίου, που δείχνει ομοφυλόφιλους να βρίσκονται κάτω από τη βροχή της φωτιάς στο καθαρτήριο. Το έργο, λέει η Gherush92, συκοφαντεί τον Εβραϊκό λαό, απεικονίζει το Ισλάμ ως αίρεση και είναι ομοφοβικό.

Αλλά η πολιτιστική σκηνή της Ιταλίας έσπευσε να υπερασπιστεί ένα από τα πιο διάσημα έργα της χώρας. «Τα οφέλη που θα προκύψουν από την ανάγνωση και τη μελέτη της Θείας Κωμωδίας είναι τόσο πολλά που οι δηλώσεις αυτού του είδους είναι απλά γελοίες», λέει ο ποιητής και κριτικός λογοτεχνίας Maurizio Cucchi. Ο λογοτεχνικό ιστορικός, κριτικός και συγγραφέας Giulio Ferroni μιλώντας για την πρόταση της Gherush92, είπε στον Guardian, ότι πρόκειται για «μια άλλη φρενίτιδα της πολιτικής ορθότητας, που συνδυάζεται με μια ολική απουσία ιστορικής κατανόησης των πραγμάτων», ενώ είπε ότι η Θεία Κωμωδία πρέπει να διαβαστεί στο ιστορικό της πλαίσιο.

Η πολυπολιτισμικότητα είναι η πιο πρόσφατη ουτοπία της αριστεράς που οι κάτοικοι του Αθηναϊκού κέντρου έχουν εδώ και καιρό την ευκαιρία να δουν τα λαμπρά αποτελέσματα της. Και σαν να μην ήταν αρκετό κάποιος να χάνει την ασφάλεια του και την ελευθερία του, τώρα θα πρέπει να χάσει και την όποια πολιτιστική κληρονομιά του έχει απομείνει.

Σε όλες τις χώρες του δυτικού κόσμου ο στόχος είναι ο ίδιος, η φυσική, ηθική και πολιτιστική εξάλειψη του δυτικού στοιχείου. Σκοπός δεν είναι μια λογική αποδοχή της διαφορετικότητας, αλλά η ισοπέδωση ενός πολιτισμού που έδωσε στον άνθρωπο την ελευθερία του και την ατομικότητα του.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: ΕΔΩ και ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: