Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΓΑΛΛΙΑ: Πολυπολιτισμικά – πολιτικά ορθά βιβλία Ιστορίας. Οι Γάλοι μαθητές μαθαίνουν για τον Αφρικάνο βασιλιά Μούσα και όχι για τον Βίκτωρ Ουγκώ


Russia Today / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Οι γονείς και οι δάσκαλοι σε όλη τη Γαλλία είναι εξοργισμένοι για τα νέα βιβλία τα οποία παρουσιάζουν τη γαλλική ιστορία «αναθεωρημένη» προκειμένου να αποφεύγουν την ‘προσβολή’ των εθνοτικών μειονοτικών μαθητών. Λένε ότι η κοινή λογική έχει θυσιαστεί στο βωμό της ‘πολιτικής ορθότητας’ σε γαλλικά σχολεία. Οι Γάλλοι φοβούνται μήπως η ταυτότητά τους εξαφανιστεί σύντομα μαζί με την ιστορία τους.

Ένα σύγχρονο γαλλικό βιβλίο ιστορίας μπορεί να υπερηφανεύεται ότι περιέχει τουλάχιστον 20 σελίδες για την ιστορία των μαύρων σκλάβων, την ίδια ώρα που αφιερώνει μόνο έξι σελίδες για τα επιτεύγματα του Ναπολέοντα – τον οποίον μάλιστα τον παρουσιάζει να κάθεται πάνω σε μια τουαλέτα.

Τα νέα εγχειρίδια ιστορίας της Γαλλίας έχουν εξοργίσει γονείς και εκπαιδευτικούς που λένε ότι η πολιτική ορθότητα έχει τρελαθεί.

Ο Dimitri Casali, καθηγητής ιστορίας και συγγραφέας μπεστ σέλερ προειδοποιεί για τις ολέθριες συνέπειες της νέας εκπαιδευτικής πολιτικής.

"Αν δεν διδάξουμε τις μειονότητες που βρίσκονται εδώ την ιστορία της χώρας υποδοχής τους, δεν θα αισθάνονται Γάλλοι. Βλέπουμε ήδη τις ταραχές στους δρόμους μας», αναφωνεί ο Casali.

Στο νέο βιβλίο, οι Σταυροφορίες τώρα χαρακτηρίζονται «προσβλητικές» για τους Μουσουλμάνους, ο βασιλιάς Λουδοβίκος ο 14ος ονομάζεται «ιμπεριαλιστής» ο Ναπολέων γελοιοποιείται και παρουσιάζεται σαν τον συνταγματάρχη Καντάφι της εποχής του. Το «αστέρι» των νέων σχολικών βιβλίων είναι ο…. παγκοσμίως γνωστός βασιλιάς του Μάλι Κάνκου Μούσα (Kankou Musa) που κυβέρνησε τη χώρα της Δυτικής Αφρικής τον 13ο αιώνα.

Η ‘αποκάθαρση’ επεκτείνεται ακόμη και σε λογοτεχνικούς γίγαντες όπως ο Βίκτωρ Ουγκώ, συγγραφέας του κλασικού κόσμου, «Οι Άθλιοι» (Les Miserables).

Η Γαλλία βρίσκεται ήδη σε διάλυση, πιστεύει ο καθηγητής Casali, επειδή οι νέοι της δεν έχουν καμία αίσθηση ταυτότητας. Οι γονείς ανησυχούν επίσης βαθιά.

Πατέρας τριών παιδιών, ο Jean-Noel Villemin από το Παρίσι, λέει, «χρειάζεται να μελετήσουμε ακόμα και τις χειρότερες σελίδες της ιστορίας μας, γιατί δεν μπορείς να καταλάβεις την πολιτική σήμερα, αν δεν κατανοήσεις την ιστορία, αν θέλουν οι νέοι να κατανοούν και να ψηφίζουν σωστά».

Η προσφυγή στα δικαστήρια θεωρείται ως ο μόνος τρόπος για να σταματήσει η διαγραφή της εθνικής ιστορίας της Γαλλίας.

«Τα σχολεία δίνουν τώρα 10 τοις εκατό της ύλης στη μεσαιωνική αυτοκρατορία του Μάλι της Αφρικής. Έχω μελετήσει, και δεν έχω καταλάβει ποια ακριβώς είναι η συμβολή της στην ανάπτυξη του κόσμου», αναρωτιέται ο παρισινός δικηγόρος Marcel Ceccaldi.

Χιλιάδες έχουν υπογράψει μια αναφορά καθώς τα μαθήματα σχετικά με την Γαλλική Επανάσταση έχουν αντικατασταθεί από τη μελέτη του αφρικανικού βασιλείου του Monomotapah, για το οποίο πολλοί λένε ότι δεν έχουν ακούσει ποτέ τους κάτι. Το Υπουργείο Παιδείας αρνήθηκε να συμμετάσχει σε συνέντευξη, αλλά έδωσε στο Russia Today αυτή τη δήλωση:

«Αλλάζουμε το σχολικό πρόγραμμα ώστε να αντανακλά την παγκοσμιοποίηση. Το Monomotapah διδάσκεται γιατί είναι σημαντικό να έχουμε μια άποψη για άλλους πολιτισμούς του κόσμου, όπως η Αίγυπτος, η Κίνα και η Ινδία»,λέει η δήλωση.

Μια νέα έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υποστήριξε να υπάρχουν υποχρεωτικά μαθήματα στο σχολείο για τα οφέλη της ΕΕ, από "πολύ νεαρή ηλικία." Οι επικριτές λένε ότι οι μαθητές μαθαίνουν όλο και λιγότερα για τις χώρες τους και προειδοποιούν ότι τα κράτη που θα πάψουν να διδάσκουν το παρελθόν τους θα περάσουν και οι ίδιοι στην ιστορία.

Σχ. ΚΟ: Κι όλα αυτά επί «δεξιού» Σαρκοζί… Φανταστείτε τον οίστρο των «σοσιαλιστών» έτσι και αναλάβουν.. Και μην ξεχνάμε και τα καθ’ ημάς. Οι Ρεπούσηδες, Φραγκουδο- Δραγώνες, Τατσόπουλοι και Ψαριανοί είναι κοντά. Μερικοί μάλιστα, πολύ κοντά….(Μία πρόγευση εδώ)

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ρὲ παιδιά, τοὺς πολιτικοὺς αὐτούς, ποιὸς τοὺς ψηφίζει;

konion