Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Ο Anton LaVey ήταν εβραϊκής καταγωγής


Η «εκκλησία του Σατανά» ιδρύθηκε το 1966 από τον Anton Szandor LaVey.

Ο Anton Szandor LaVey ήταν Εβραϊκής καταγωγής. Το πραγματικό του όνομα ήταν Howard Stanton Levey (Λέβι) και γεννήθηκε στις 11 Απριλίου 1930 στο Mill Valley της California.

Τρεις από τους παππούδες του Levey ήταν Εβραίοι. Ο παππούς του και η γιαγιά από την πλευρά του πατέρα του ήταν Εβραίοι, ο Leon Levy (που είχε μεταναστεύσει στις ΗΠΑ από την Γαλλία) και η Emma Goldsmith (που είχε μεταναστεύσει από την Γερμανία). Ο παππούς του από την μητέρα του ήταν ο Boris Kolthoff, Εβραίος. Η άλλη γιαγιά του ήταν η Cecile Luba Primokov, πιθανόν ουκρανικής εθνικότητας. Ο ίδιος ο LaVey ωστόσο, ισχυριζόταν ότι είχε τσιγγάνικη καταγωγή.

Ο LaVey ήταν ο συγγραφέας της «Σατανικής Βίβλου» και ο ιδρυτής του λεγόμενου 'LaVeyan σατανισμού', «ενός συστήματος κατανόησης της ανθρώπινης φύσης και των ιδεών των φιλοσόφων που υποστήριζε τον υλισμό και τον ατομικισμό». Ο LaVey ισχυριζόταν ότι η Εκκλησία του Σατανά ήταν μια οργάνωση «αθεϊστών», χωρίς πίστη στο Θεό και τον διάβολο, παρόλα αυτά στην πιο γνωστή του τηλεοπτική συνέντευξη αναφέρει τον διάβολο ότι είναι «θεός».

Θέλοντας να επιτεθεί στα «πολιτιστικά πρότυπα» και στον χριστιανισμό είχε ανακατέψει διάφορες ιδεολογίες, επηρεαζόμενος από το Νίτσε, τον μάγο Aleister Crowley, (τον αυτοαποκαλούμενο και «θηρίο 666»), την Ayn Rand, τον Jack London (Αμερικανός συγγραφέας και τιμώμενο μέλος του Bohemian Grove), τον Gabriele d'Annunzio (Ιταλός εθνικιστής ποιητής) κ.α.

Ο LaVey ξεκίνησε από την περιθωριακή φιλοπαγανιστική οργάνωση «Sexual Freedom League» (Λίγκα για τη σεξουαλική ελευθερία) των χίπις της Καλιφόρνιας τη δεκαετία του 1950. Μαζί με τη μάγισσα σύζυγό του Diane (Άρτεμη) και τον διαβόητο αποκρυφιστή Kenneth Anger, ο LaVey ίδρυσε στις 30-4-1966 την «Ordo Templis Satanis», την εκκλησία του Σατανά και εισήγαγε τον σατανισμό στο Hollywood. Τα λατρευτικά τυπικά της και οι εορτές έχουν σαφέστατες παγανιστικές καταβολές.

Σύντομα ο LaVey έγινε γνωστός ως ο «Μαύρος Πάπας» και κέρδισε την προσοχή των media. Ήταν μάλιστα, ‘τεχνικός σύμβουλος’ στην ταινία τρόμου του 1968 του Roman Polanski, ‘Το Μωρό της Rosemary’.

Πολλοί celebrities της εποχής ‘γοητεύτηκαν’ από τον ο LaVey, μεταξύ των οποίων ο πιο γνωστός ήταν ο μαύρος τραγουδιστής και ηθοποιός Sammy Davis Jr., ο οποίος είχε ήδη ασπαστεί τον Ιουδαϊσμό και η ξανθιά ‘σεξοβόμβα’ ηθοποιός Jayne Mansfield, που εδώ παρουσιάζεται να εκτελεί μία σατανιστική τελετή - παρωδία της χριστιανικής θείας κοινωνίας... (Κάποιοι λένε μεταξύ των οπαδών του ήταν και ο John Lennon). Ο LaVey υπήρξε «έμπνευση» και του Marilyn Manson, ο οποίος φέρεται ότι είναι και μέλος της «εκκλησίας του Σατανά».

Ενώ έπαιζε όργανο σε σπίτια μπουρλέσκ στο Λος Άντζελες, λέγεται ότι είχε μια σύντομη σχέση με την τότε άγνωστη Marilyn Monroe που τότε ήταν χορεύτρια στο Θέατρο των Μάγια (‘Mayan Theater’).

Ο LaVey ήταν στενός φίλος του μαύρου ηθοποιού και τραγουδιστή Sammy Davis Jr, ο οποίος είχε ασπαστεί τον Ιουδαϊσμό μετά από ένα τροχαίο ατύχημα, και τον μύησε στην εκκλησία του Σατανά.

(Σχετικά με την ιουδαϊκή του πίστη, ο Sammy Davis, Jr, όπως αναφέρει το βιβλίο «Η ιστορία των Εβραίων» του Abram L. Sachar, προσχώρησε στον Ιουδαϊσμό λόγω της «αντοχής του εβραϊκού λαού», που του κέντρισε το ενδιαφέρον: «Οι Εβραίοι δεν θα πεθάνουν. Τρεις χιλιετίες χρόνια προφητικής διδασκαλίας τους έχουν δώσει ένα. ακλόνητο πνεύμα μη παραίτησης και τους έχουν δημιουργήσει ένα θέλημα να ζήσουν που καμία καταστροφή δεν μπορεί να το διαλύσει»).

Ο Sammy Davis, Jr κλήθηκε να αποδεχθεί μια «τιμητική ιδιότητα» μέλους της «εκκλησίας του Σατανά» από τον Michael Aquino. Αφού ο Ντέιβις έκανε γνωστή την αποδοχή του στον Ακίνο στις 17 Μαρτίου 1973, τιμήθηκε με την «τιμητική συμμετοχή» στις 13 Απριλίου, 1973 από τον Ακίνο και την Karla LaVey. Ο LaVey δεν συνάντησε τον Ντέιβις μέχρι τον Αύγουστο του 1973. Ο Davis θα αποκηρύξει αργότερα τον σατανισμό, υποστηρίζοντας ότι πήγε σε αυτόν "only for the chicks" («μόνο για τις γκόμενες») και ξανά-επέστρεψε στον Ιουδαϊσμό.

Ο LaVey πέθανε στις 29 Οκτωβρίου 1997, στο Ιατρικό Κέντρο Αγίας Μαρίας στο Σαν Φρανσίσκο από πνευμονικό οίδημα.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Goldsmith.... μερικοί έχουν αλλάξει το επίθετό τους σε Smith. Γερμανοεβραίοι, συγγενείς των ..Rothschilds

http://www.google.gr/search?aq=f&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=goldsmith+rothschild

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1394405/Zac-Goldsmith-free-marry-lover-Alice-Rothschild-imminent-divorce.html

http://aangirfan.blogspot.com/2011/05/royalty-rothschilds-and-goldsmiths.html

http://www.helpfreetheearth.com/news305_wedding.html

Ανώνυμος είπε...

ωραια ηταν Εβραικη καταγωγης..γνωτο αυτο...δεν καταλαβαινω ομως ποιο το νοημα να το λεμε ?εχει σημασεια η καταγωγη? παρα πολοι σπυδαιοι καλλιτεχνες και επιστημονες ηταν εβραικης καταγωγης...λοιπον?θα τους απορριψουμε?δεν πας καλα κοκκινε ουρανε...

SkyWatcher είπε...

Ηρέμησε φίλε μου. Είπα εγώ να τους απορρίψουμε;

Ανώνυμος είπε...

Βασικά οι περισσότεροι είναι Εβραίοι στο θρήσκευμα όχι στην εθνικότητα. Και ο Κιούμπρικ αν και καταγόταν από οικογένεια Εβραίων θρησκευτικά ήταν πιθανότατα άθεος μιας και έπρεπε να παρέμβουν οι συγγενείς του για να διαβαστεί τελικά η νεκρόσημος ακολουθία στην κηδεία του.

Ανώνυμος είπε...

τελικα ολες τις ψυχανωμαλιες, Εβραιοι τις δημιουργουν...

Ανώνυμος είπε...

Eγω παλι πιστευω πως ειναι πολυ σχετικο το οτι ηταν εβραικης καταγωγης...και τελοσπαντων ας μην κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας...
τα μεγαλυτερα ρεμαλια ηταν (και ειναι) εβραιοι . . .

Ανώνυμος είπε...

Η κόρη του πάντως είναι παντρεμένη με πρώην ναζιστή.

Ανώνυμος είπε...

ο λαβει πιστευω ηταν ενας θρησκευτικος μεταρρυθμιστης!μη βιαστουμε να τον κατηγορησουμε απ'τη στιγμη που δεν ξερουμε τοτε τι καθεστωτα υπηρχαν!!!!!!

Εγκόλπιον Ορθοδοξίας είπε...

Ένας σατανιστής ήταν και για όποιον θέλει να δει τις φωτογραφίες του το βλέπει καθαρά. Μιλούσα πριν καιρό με έναν σατανιστή που χει συγκρότημα ντεθ μέταλ και του λέω ''τι μου λες οτι πιστεύεις στους αρχαίους θεούς αφού στην συναυλία σου έχεις από πίσω σου το πανώ με τον τράγο''; και μου απαντά ''εσύ τον βλέπεις για τράγο''...

Λοιπόν για να μην παλαβώσουμε να είμαστε σοβαροί όταν μιλάμε και να λέμε ευθέως το πιστεύω μας. Είμαι Χριστιανός και λατρεύω μόνο τον Ιησού ως Λυτρωτή και Κύριο μου, το δηλώνω και τέλος, αν ο σατανιστής φοβάται ή νομίζει ότι μπορεί να μας δουλέψει κάνει λάθος...

Μεταρρυθμιστής ο γελοίος με τις γυμνές που γονάτιζαν μπροστά του; Από πότε η μεταρρύθμιση είναι τσίρκο και μάλιστα διαβολικό;

Ανώνυμος είπε...

εσυ δηλωνεις χριστιανος ορθοδοξος και προβλημα σου!δε μπορεις να ''μπεις'' στο σκεπτικο του λαβεϊ!οπως δε μπορει και καποιος αθεος να μπει στο σκεπτικο το δικο σας!

Ανώνυμος είπε...

ο σατανισμος ηταν και ειναι μια κινηση διαμαρτυριας που εκπροσωπευει οχι το σατανα απαραιτητα αυτο καθ'εαυτον,αλλα την ελευθερια στο να κανει καποιος αυτο που οι αλλες θρησκειες του το απαγορευουν!ποιο ειναι αυτο;;η ανοχη στις ανθρωπινες ατελειες!!στο να κανεις αυτο που θες χωρις ομως ακροτητες και να μην επιβαρυνεις με ανοητες τυψεις τον εαυτο σου για κατι που ειναι απολυτως φυσιολογικο και αναγκαιο για τον ανθρωπο!γιατι δηλαδη να καταπιεζεις το σωμα σου με χιλιες 2 βλακειες;;επειδη το γραφουν τα ιερα βιβλια;;μα και τα ιερα βιβλια ανθρωποι δεν τα γραψανε;;μην τρελαθουμε τελειως τωρα...αυτος ο ανθρωπος που μπορει να ηταν οτι ηταν,σηκωσε αναστημα και φωναξε τις ιδεες του σε μια αρκετα συντηρητικη κοινωνια οπου ολα απαγορευονταν και θεωρουνταν αμαρτιες η κι εγω δεν ξερω τι......

Ανώνυμος είπε...

δεν καταλαβαινω γιατι θα πρεπει να θεωρειται κακο,η ελευθερια των επιλογων;;γιατι στην ουσια αυτο διδασκε ο λαβεης!!τωρα κατι τελεουργιες και διαφορα αλλα περιεργα,ηταν γραφικοτητες!ναι!δε λεω,αλλα η φιλοσοφια της εκκλησιας του σατανα,ηταν ολοσωστη και για μενα καλο θα ειναι να δημοσιευθει παντου,ουτως ωστε να μαθει ολος ο κοσμος πως δεν προκειται απαραιτητα για μια εγκληματικη σεκτα,αλλα για μια φιλοσοφια της ελευθεριας του θεληματος και της προσωπικης ζωης!!

Ανώνυμος είπε...

Κανείς μπαμ από μακρυά ότι είσαι αθεος.όλοι έσεις οι άθεοι μην χάσετε κ δεν πάρετε σβαρνα όλα τα σάιτ που μιλούν γ τον θεό.νοσηρα μυαλα

Ανώνυμος είπε...

τιο ιδιο ισχυει και για σας ανωνθμε φιλε μου!!

Ανώνυμος είπε...

ολοι αθεοι ειναι!!κι ας μην το παραδεχονται!

Ανώνυμος είπε...

Το μόνο που ξέρετε είναι να κράζετε ανώνυμα... Τι κακό έχει ο μοντέρνος σατανισμός. Δεν πιστεύω στον σατανά πιστεύω όμως στην ελευθερία του να κάνεις ότι θες χωρίς να προσβάλεις η βλάψεις τους συνανθρώπους σου ή τα απροστάτευτα ζώα.