Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ‘Πολιτικά ορθό’ δημοτικό συμβούλιο δεν θέλει η Βρετανική σημαία να κυματίζει συνέχεια γιατί «προσβάλλει» κάποιους


BBC / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Στο Gamston, 5 χιλιόμετρα έξω από το Nottingham, υπάρχει διαφωνία για το αν πρέπει να κυματίζει η Βρετανική σημαία όλο το χρόνο. Μερικοί άνθρωποι σκέφτονται ότι η σημαία έχει συνδεθεί με “ακροδεξιές πολιτικές ομάδες”, και επομένως είναι «προσβλητική» για κάποιους. Μερικοί λένε ότι απλά “χάνει το νόημά της” η σημαία αν κυματίζει όλο το χρόνο. Αλλά άλλοι λένε ότι είναι υπερήφανοι για τη σημαία τους και χαίρονται να την βλέπουν να κυματίζει.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι θα συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα για να προσπαθήσουν να επιλύσουν αυτό το θέμα.

Ο ιστός της σημαίας στήθηκε στο Gamston τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους για το γάμο του πρίγκιπα William και της Kate Middleton.

Η σημαία παρέμεινε μετά το γάμο, αλλά το Σεπτέμβριο το Συμβούλιο του Gamston και του Holme Pierrepont ψήφισε η σημαία να κυματίζει μόνο "τις ημέρες που πρέπει να κυματίζει" συμπεριλαμβανομένων των γενεθλίων της Βασίλισσας, της Ημέρας Ενθρόνισης και της Ημέρα Μνήμης

Αλλά μερικοί πιστεύουν ότι η σημαία πρέπει να κυματίζει όλο το χρόνο.

Ο Tim Kaye, ο οποίος ζει στο Gamston για περισσότερα από 15 χρόνια, δήλωσε: «Είμαι τρομαγμένος - δεν βλέπω γιατί κάποιος θα είχε αντίρρηση να κυματίζει η σημαία όλο το χρόνο. Άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους για το δικαίωμα να κυματίζει η σημαία. και μου είναι δύσκολο να κατανοήσω γιατί το Συμβούλιο αποφάσισε ότι πρέπει να κυματίζει σε μόνο ορισμένες ημέρες.

"Αν κάποιος προσπαθήσει να κάνει κάτι παρόμοιο στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν θα τα καταφέρει – είναι δικαίως υπερήφανοι για τη σημαία τους, οπότε γιατί να μην είμαστε κι εμείς;"

Ο κ. Κέι δήλωσε ότι έχει κατατεθεί αίτηση ώστε να πειστεί το Συμβούλιο να αλλάξει γνώμη.

Η απόφαση θα πρέπει να ληφθεί κατά την επόμενη συνεδρίαση του συμβουλίου.

Αλλά ο 45χρονος Roger Henry, ο οποίος εργάζεται ως σύμβουλος «για τη συνοχή της κοινότητας» για την οργάνωση ‘Real United Community Mentoring’ που έχει βάση το Nottingham και επισκέπτεται το Gamston τακτικά, είπε ότι δεν πιστεύει ότι πρέπει να κυματίζει η σημαία όλο το χρόνο.

Ο Henry λέει: «Δεν είμαι εναντίον στο να κυματίζει η σημαία για ειδικές περιπτώσεις, όπως όταν τέθηκε για το βασιλικό γάμο.

«Φαίνεται να υπάρχει μια έλλειψη συνειδητοποίησης μεταξύ των δημοτικών συμβούλιο εδώ – Απλά δεν είναι σωστό μια σημαία να κυματίζει όλο το χρόνο.

"Για μερικούς ανθρώπους η σημαία εκπροσωπεί την υπερηφάνεια, αλλά και σε άλλους που έχουν πληγωθεί από τους Βρετανούς στο παρελθόν, και με δεδομένη την κατάληψη την έννοια της σημαίας από το (εθνικιστικό) BNP, η έννοια έχει αλλάξει."

Και πρόσθεσε: "Δεν είμαι ρατσιστής, μου αρέσει η σημαία να κυματίζει για ορισμένες ημέρες, όχι για όλο το χρόνο."

Σχ. ΚΟ: Όπως θα δείτε και στο βίντεο, ο παραπάνω κάτοικος της περιοχής λέει ότι δεν θέλει την σημαία να κυματίζει συνεχώς, γιατί πρέπει να εξηγεί στους φίλους του που επισκέπτονται την περιοχή ότι δεν είναι τα γραφεία του BNP!! Μετά λέει ότι πως θα αισθάνονταν οι άλλοι αν έβγαζε κι αυτός μια σημαία της Καραϊβικής…

Εν τω μεταξύ, ο σύμβουλος John Harbury Carlisle έχει απειλήσει να παραιτηθεί, εάν το ζήτημα δεν επιλυθεί τη Δευτέρα.

Είπε: «Ήταν μια πολύ κακή απόφαση, σε μια συνάντηση στην οποία συμμετείχαν πολύ λίγοι σύμβουλοι.

«Αυτοί που καταγγέλλουν ότι η σημαία ότι είναι ένα σύμβολο του Εθνικού Μετώπου είναι ανίδεοι για το τι συμβολίζει αυτή η σημαία.

"Πρέπει να είμαστε περήφανοι για τη σημαία και να την αφήσουμε να κυματίζει όλο το χρόνο - αν η απόφαση αυτή, δεν αλλάξει κατά την επόμενη συνάντηση, θα δείξω την απογοήτευσή μου δηλώνοντας την παραίτησή μου γιατί έτσι νιώθω."

Η Diane Kidger, πρόεδρος του Συμβουλίου, δήλωσε ότι η απόφαση-να κυματίζει η σημαία, ορισμένες ημέρες, έγινε «με καλή πίστη και βασίστηκε σε αποδεικτικά στοιχεία ενώπιον του Συμβουλίου» - και την απόδειξη ότι η σημαία χάνει την σημασία της αν κυματίζει συνεχώς, χωρίς να έχει σχέση με τον εθνικισμό.

"Η σημαία εκπροσωπεί τη χώρα και τη δημοκρατία και η απόφαση ελήφθη για να κυματίζει μόνο τις ημέρες τις κανονισμένες.

"Καταλαβαίνω ότι έχει προκαλέσει πολλές ενοχλήσεις και πράγματι κάποιοι άνθρωποι αισθάνονται πολύ έντονα για το θέμα αυτό και για αυτό τον λόγο η απόφαση-θα εξεταστεί και πάλι την επόμενη εβδομάδα."

Δείτε το βίντεο:

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

2 σχόλια:

Τάσος είπε...

Θα μπορούσαν να κάνουν και μια σύσκεψη για να αποφασίσουν αν θα αναπνέουν όλη τη μέρα ή θα κρατάνε την αναπνοή τους κατά διαστήματα ώστε να μην επιβαρύνουν με διοξείδιο του άνθρακα την ατμόσφαιρα.
Από ότι φαίνεται υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση βλακείας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ,Ο ΑΦΡΙΚΑΝΟΣ ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ,Η ΧΑΖΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ,ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟΣ
Η ΣΗΜΑΙΑ ΚΥΜΑΤΙΖΕΙ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ,ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ,ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗΣ ,Η ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ......Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗΣ ,ΑΝ ΚΥΝΜΑΤΙΖΕΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΥΜΑΤΙΖΕΙ ΣΕ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗΣ.
ΕΛΕΟΣ