Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Αντιδράσεις κατά της Ρωσίας για το νόμο που απαγορεύει την «gay προπαγάνδα»


Μια πρόταση νόμου που απαγορεύει την «gay προπαγάνδα» στη ρωσική πόλη της Αγίας Πετρούπολης έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο.

Οι νομοθέτες της πόλης έχουν παγώσει προσωρινά το νομοσχέδιο, το οποίο θα επιβάλει πρόστιμα 1.000 ευρώ και παραπάνω σε όλες τις «δημόσιες δραστηριότητες που προωθούν τον σοδομισμό, τον λεσβιασμό, την αμφιφυλοφιλική και τρανσέξουαλ ταυτότητα», αναφέρει το RIA Novosti.

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ είναι μεταξύ εκείνων που έχουν διαμαρτυρηθεί κατά του νόμου. Εκπρόσωπος του αμερικάνικου υπουργείου είπε ότι το υπουργείο εκφράζει την «βαθιά ανησυχία» του για τις εξελίξεις, προσθέτοντας: "Όπως η Υπουργός Χίλαρυ Κλίντον έχει πει, τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων είναι ανθρώπινα δικαιώματα και τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι δικαιώματα των ομοφυλοφίλων"

"Έχουμε καλέσει τους Ρώσους αξιωματούχους να προστατεύσουν αυτές τις ελευθερίες, καθώς και να προωθήσουν ένα περιβάλλον το οποίο θα εγγυάται τον σεβασμό των δικαιωμάτων όλων των πολιτών», συνέχισε ο εκπρόσωπος.

Ο ομιλητής της Άνω Βουλής της Ρωσίας από το κοινοβούλιο έχει πει ότι ο νόμος θα μπορούσε να εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα μετά την ψήφισή του στην Αγία Πετρούπολη, αναφέρει το Russia Today.

Ένας αναπληρωτής στην Αγία Πετρούπολη δήλωσε πρόσφατα ότι η προώθηση της ομοφυλοφιλίας «θέτει τον ρωσικό λαό υπό εξαφάνιση», σύμφωνα με το RIA Novosti, ενώ συντάκτης του νομοσχεδίου τόνισε: «Η αυξανόμενη δημοτικότητα των σεξουαλικών αποκλίσεων επηρεάζει αρνητικά τα παιδιά μας».

Ο αρχηγός της ρωσικής LGBT ομάδας (ομοφυλόφιλων) είπε ότι το νομοσχέδιο είναι μέρος μιας κυνικής εκστρατείας για την ενίσχυση της δημοτικότητας του κόμματος ‘Ενωμένη Ρωσία’, που συνδέεται με τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, του οποίου η δημοτικότητα βρίσκεται σε κάμψη τελευταία.

Πόλη πολιτικοί θα αναδιατυπώσουν τώρα το νομοσχέδιο πριν από την εκ νέου υποβολή του. Η πρώτη ανάγνωσή του προκάλεσε διαμαρτυρίες στους δρόμους της πόλης, ενώ διεθνείς ομάδες LGBT έχουν ξεκινήσει μια online αίτηση διαμαρτυρίας κατά του προτεινόμενου νόμου.

Περισσότεροι από 190.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει την αίτηση μέχρι τώρα.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

3 σχόλια:

konion είπε...

Ἀνθρώπινα δικαιώματα, ἕνα καλὸ ὅπλο στὰ χέρια τῶν ἀμερικανῶν ποὺ τιμοῦν τὰ ἀνθρώπινα δικαιώματα ἐμπράκτως π.χ. Γκουαντανάμο.

Ἡ μαλακὴ ἰσχὺς τῶν Η.Π.Α. (παγκόσμια ἡγεμονικὴ δύναμις) εἶναι πολὺ καλῶς δομημένη καὶ πηγάζει μέσα ἀπὸ τὰ πανεπιστήμιά τους.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΝΟΜΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΕΑΝ ΕΙΧΕ ΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΡΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΟΙΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΤΡΩΣΕΩΝ,ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΣΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΗΘΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ

ΚΗΡΟΠΟΙΟΣ είπε...

Με το δίκιο τους οι Ρώσοι προσπαθούν να προστατεύσουν τους φυσιολογικούς από τα ΄ανθρώπινα δικαιώματα΄ των ομοφυλοφίλων.
Με όλες αυτές τις ελευθερίες και τα δικαιώματα οι άνθρωποι θα χάσουν την κριτική ικανότητα του τι είναι καλό και σωστό και τι όχι