Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Εβραίοι και ‘Occupy Wall Street’. “Η φυλή μου ελέγχει την Wall St.”, λέει Εβραίος ραδιοφωνικός παρουσιαστής


Άρθρο του Kevin MacDonald (The Occidental Observer) / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Το κίνημα ‘Occupy Wall St.’ (OWS) και τα πολλά παρακλάδια της έχουν σαφώς γίνει πλάσματα της αριστεράς. Αν και είναι δύσκολο να πει κανείς τι ήταν αρχικά, έχει μετατραπεί σε ‘απάντηση’ της αριστεράς στους θυμωμένος μεσήλικες και τους λευκούς της μεσαίας τάξης του Κόμματος του Τσαγιού (Tea Party): οργισμένοι νέοι, κυρίως λευκοί ανησυχούν για τις προοπτικές τους και εκφράζονται με μία αριστερή ρητορική. Από την άλλη πλευρά, από τους συντηρητικούς υπάρχει μια αντανακλαστική περιφρόνηση και κατηγορίες ότι το κίνημα OWS χρηματοδοτείται και οργανώνεται από ακτιβιστές που σχετίζονται με αριστερές οργανώσεις όπως το SEIU και το ACORN.

Σίγουρα υπάρχουν πολλοί λόγοι για να διαμαρτυρηθείς στο Wall St. Η οικονομική κρίση είναι η μεγαλύτερη αδικία / απάτη της ελίτ, και μέχρι σήμερα κανένας από τους υψηλού επιπέδου δράστες δεν έχει διωχθεί – εκείνοι οι οποίοι υπέβαλαν τις αγορές για ενυπόθηκα δάνεια που δόθηκαν στους ανθρώπους που δεν θα μπορούσαν ενδεχομένως να επιστρέψουν. Η οικονομική κατάρρευση του 2008 συνεχίζει να αντηχεί στις οικονομίες παγκοσμίως, με αποτέλεσμα την τεράστια αύξηση του φορτίου του χρέους σε όλα τα επίπεδα της κυβέρνησης, την πολιτική αστάθεια, τα επίπεδα της ανεργίας, και την αβέβαιη έκβαση.

Είναι ίσως ειρωνικό το γεγονός ότι υπήρξε μια πολύ ορατή παρουσία Εβραίων στο κίνημα OWS. (Βλέπε Occupy Wall St. protests taking on a Jewish flavor, ” JTA, Oct. 11, 2011.)

"...Από προοδευτικούς ακτιβιστές που προσπαθούν να αναμίξουν τις φιλοδοξίες των διαδηλωτών με τις εβραϊκές αξίες μέχρι τους Χαμπαντιστές που ψάχνουν ευκαιρίες οι Εβραίοι να εκτελούν τα mitzvahs (Ιουδαϊκές εντολές), ενώ κάθονται σε ένα sukkah, (προσωρινή καλύβα που κατασκευάζεται κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας εβραϊκής γιορτής του ‘Σουκότ’ - Σκηνοπηγίας), οι διαδηλώσεις της Occupy Wall Street γίνονται ένα υπομόχλιο εβραϊκών ζυμώσεων. Στη Βοστώνη και τη Φιλαδέλφεια, επίσης, Εβραίοι ακτιβιστές τέλεσαν την γιορτή του Γιομ Κιπούρ στο χώρο των διαδηλώσεων.

"Για πολλούς από εμάς, η κοινωνική δικαιοσύνη είναι εκεί που βρίσκουμε τον Ιουδαϊσμό μας», δήλωσε η Regina Weiss, διευθύντρια επικοινωνίας για την ‘Progressive Jewish Alliance & Jewish Funds for Justice’. «Για πολλούς δεν υπάρχει πιο σημαντικός τρόπος να σηκωθείς και να εκφράσεις τον Ιουδαϊσμό στην ιερότερη νύχτα του έτους [Γιομ Κιπούρ], από το να σταθείς με τους ανθρώπους που είναι πληγωμένοι και να σηκωθείς να φωνάξεις για μεγαλύτερη ισότητα στη χώρα..."

Αυτό που δεν θα βρούμε μεταξύ των Εβραίων διαδηλωτών είναι κάθε νύξη για την εβραϊκή συμμετοχή στη Wall Στ. Την περασμένη Πέμπτη ενώ οδηγούσα για να πάω στην δουλειά μου ακούγοντας τον Bill Handel, ένα Εβραίο από την περιοχή του Λος Άντζελες παρουσιαστή talk show να συζητά για τις διαμαρτυρίες. Είπε ότι δεν ήταν θυμωμένος με την Wall St. - "Είναι η φυλή μου που ελέγχει την Wall St. Γιατί θα πρέπει να ταραχθώ;" (μπορείτε να το ακούσετε εδώ - αρχίζει γύρω στο 24:40) (ακολουθούμενο από το νευρικό γέλιο της συν-παρουσιάστριας).

Εάν το έλεγε κάποιος άλλος έπρεπε να επέμβει αμέσως η ADL! (Αnti-Defamation League - η οργάνωση που στιγματίζει τους «αντισημίτες»).

Αλλά φυσικά, αφού ο Χαίντελ είναι Εβραίος, είναι εντάξει για αυτόν να το πει. Δεν θα υπάρχουν ενημερωτικές εκστρατείες για να τον βγάλουν από τη θέση του, αν και δεν πρέπει να περιμένουμε να δούμε τα σχόλιά του στα εθνικά μέσα ενημέρωσης. Σε κάποια θέματα, η σιωπή είναι χρυσός.

Στην πραγματικότητα, φυσικά, οι Εβραίοι έχουν δεσπόζουσα θέση στην Wall Στ., γεγονός που δεν έχει περάσει απαρατήρητο ακόμα και από τους Εβραίους μελετητές όπως ο Benjamin Ginsberg ο οποίος σημείωσε το 1999 στο βιβλίο του The Fatal Embrace: Jews and the State, ότι το 50% των στελεχών της Wall Street ήταν Εβραίοι. Χωρίς αμφιβολία τώρα είναι πιο ψηλό το ποσοστό, και ο αριθμός αυτός δεν αντιπροσωπεύει την έκταση του εβραϊκού ελέγχου για παίκτες κλειδιά της Wall St., όπως η Goldman Sachs (Lloyd Blankfein - φώτο 1) και η JP Morgan Chase (Jamie Dimon -φώτο 2).

Για αυτό το γενικό θέμα βλέπε άρθρα όπως "Η ανήθικη οικονομική μας ελίτ» και «Η εβραϊκή οικονομική συμπεριφορά έχει να κάνει με το να είσαι Εβραίος;».

Αλλά μην περιμένετε ότι οι διαδηλωτές του OWS θα πουν καμιά λέξη για αυτό-εκτός από ένα μοναχικό τύπο που είχε ένα πλακάτ που έγραφε “the Jews control Wall Street” και βρήκε το μπελά του για αυτό...

Και φυσικά μια άλλη ειρωνεία είναι ότι το κίνημα OWS έχει αγκαλιαστεί από την αριστερά και διασύρεται από την mainstream δεξιά, ακόμα κι αν η Wall St. δίνει συνήθως πολύ περισσότερα χρήματα στους Δημοκρατικούς (βλ. και εδώ) παρά στους Ρεπουμπλικανούς. Είναι γνωστό ότι σε γενικές γραμμές περίπου το 75% των δωρεών προς το Δημοκρατικό Κόμμα είναι από Εβραίους και γύρω στο 80% των Εβραίων της Αμερικής ψήφισαν Ομπάμα.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: