Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

ΒΕΛΓΙΟ: Η «αστυνομία της Σαρία» κάνει περιπολίες στους δρόμους της Αμβέρσας και ψάχνει για κορίτσια με κοντές φούστες και ομοφυλόφιλους


Το βράδυ της Κυριακής, 12 Ιουνίου, ένας ομοφυλόφιλος δέχτηκε επίθεση από νεαρούς από τη Βόρεια Αφρική στις Βρυξέλλες. Οι νεαροί τον χτύπησαν και προσπάθησαν να τον πνίξουν. Σύμφωνα με τον Bruno De Lille (Πράσινοι), υπουργό Ισότητας στην περιφέρεια των Βρυξελλών, οι περισσότερες ομοφοβικές επιθέσεις προέρχονται από τη μουσουλμανική κοινότητα, και δεν είναι οι πράξεις που συνδέονται με θρησκεία (sic), αλλά μάλλον με μια ‘macho κουλτούρα’. Είπε ότι υπάρχουν ομοφοβικές επιθέσεις και από άτομα από την Ανατολική Ευρώπη, και ότι εκείνοι που εκφράζουν αισθήματα κατά των γυναικών, συχνά κάνουν το ίδιο προς τους ομοφυλόφιλους.

Σύμφωνα με τον Carim Bouzian, ομοφυλόφιλο μετανάστη από την Αμβέρσα, η κατάσταση στην Αμβέρσα δεν είναι πολύ καλύτερη από τις Βρυξέλλες. Ομοφυλόφιλοι δέχονται επιπλήξεις από την ισλαμική «ηθική αστυνομία», μια ομάδα ηλικιωμένων ανδρών και ριζοσπαστικών νέων που αισθάνονται ότι πρέπει να προειδοποιούν τους ομοφυλόφιλους για την «λανθασμένη συμπεριφορά τους».

Ξεκινούν με διάφορες κατάρες όπως «Δεν ξέρεις τι λέει το Κοράνι; Θα πας στην κόλαση!», και αν δεν απαντήσεις σωστά, κινδυνεύεις να σε γρονθοκοπήσουν.

Ο Bouzian λέει ότι δεν υπάρχει μέρος στην πόλη που είσαι ασφαλής από αυτή την αστυνομία της ηθικής. Ομοφυλόφιλα ζευγάρια που ζουν σε γειτονιές μεταναστών τακτικά λαμβάνουν στα γραμματοκιβώτιά τους ένα φάκελο με στίχους από το Κοράνι και ένα νεκρό αρουραίο. Αλλά, επίσης, περιπολούν και άλλες γειτονιές. Ένας φίλος του, δέχθηκε επίθεση μέρα μεσημέρι στην περιοχή της νότιας Αμβέρσας.

Οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι οι μόνοι στόχοι τους. Ο Fons Bastiaenssens της αστυνομίας της Αμβέρσας λέει ότι νεαρά κορίτσια μετανάστριες με κοντή φούστα, επίσης, δέχονται κατάρες, ως επί το πλείστον από μεγαλύτερους, ριζοσπαστικούς μουσουλμάνους. Η αστυνομία δυσκολεύεται να δράσει καθώς σπάνια λαμβάνουν επίσημες καταγγελίες σχετικά με την αστυνομία ηθικής.

Ανάλογα περιστατικά γίνονται στην Ολλανδία. Ομάδα 10 νεαρών μουσουλμάνων είχε επιτεθεί στο μοντέλο Mike Du Pree, μετά από μία επίδειξη μόδας και τον χτύπησαν, σπάζοντάς του τη μύτη. Μάλιστα, ένα βουλευτής τότε ζήτησε να απελαθούν οι δράστες... Ομοφυλόφιλοι κατήγγειλαν ότι ανάλογα περιστατικά συμβαίνουν ακόμα και στο φως της ημέρας.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σιγά τ'αυγά!Εδώ είναι IMF controlled zone για όλους τους ιθαγενείς και μόνο.Και μάλιστα με τη νομοθετική κάλυψη της (σκατά στα μούτρα μας) νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης.