Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

«Θαύμα» με τον Μελ Γκίμπσον: ετοιμάζει ταινία για τον Ιούδα τον Μακκαβαίο!


Ο Mel Gibson έχει ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχει σε μια ταινία με θέμα την εξέγερση των Εβραίων με επικεφαλής τον Ιούδα Μακκαβαίο εναντίον των Ελλήνων το 160 π.Χ., που αποτελεί τη βάση για την εβραϊκή γιορτή της Χανουκά.

Οι Μακκαβαίοι ήταν μια Ιουδαϊκή οικογένεια (2ος αι. π.Χ.). Ο πρώτος αρχηγός των Μακκαβαίων, ο Ματταθίας, είχε επαναστατήσει κατά των Σελευκιδών της Συρίας - διαδόχων του Μ. Αλεξάνδρου - και συγκεκριμένα κατά του Αντίοχου Δ' το 168 π.Χ.

Μετά το θάνατο του Ματταθία, τον αγώνα ανάλαβε ο γιος του, Ιούδας Μακκαβαίος, από τον οποίο πήρε και το όνομά του το κίνημα αυτό, που διεξήγαγε νικηφόρους αγώνες και κατάφερε να αποκαταστήσει τη λατρεία του ναού της Ιερουσαλήμ).

Γράφει ο Patrick Goldstein στους Los Angeles Times:

Όχι, δεν είναι Πρωταπριλιά. Αλλά έπρεπε να κάνω ένα γρήγορο έλεγχο του ημερολογίου, όταν άκουσα την είδηση ​​ότι ο Μελ Γκίμπσον ετοιμάζει μια ταινία για την κινηματογραφική εταιρεία Warner Bros για τη ζωή του Ιούδα Μακκαβαίου, ο οποίος οδήγησε μια ηρωική εξέγερση το 160 π.Χ., που γιορτάζεται κάθε χρόνο στην εορτή της Hannukah από τους Εβραίους. Ξέρετε, τους ίδιους Εβραίους που Gibson έχει δυσφημιστεί ανήθικα, όχι μόνο σε ένα δυσάρεστο αντισημιτικό παραλήρημα αφού συνελήφθη μεθυσμένος κατά την οδήγηση, αλλά στην πάρα πολύ επιτυχημένη ταινία του, «Τα Πάθη του Χριστού».

Η ανακοίνωση του έργου καθιστά σαφές ότι ο Gibson είναι πίσω στην καλή του στάση στο Hollywood, τουλάχιστον ως προς την Warner Bros, αναμφισβήτητα το κορυφαίο στούντιο του κλάδου. Ως πρόσφατα, το περασμένο καλοκαίρι ο Γκίμπσον ήταν στη ‘μπούκα’ και πάλι, για τα ρατσιστικά και μισογυνιστικά σχόλια του σε μια μαγνητοφωνημένη συνομιλία με την πρώην φίλη του.

Το γεγονός ότι οι Warners συμφώνησαν να ευλογήσουν την ταινία Gibson (ο οποίος θα κατευθύνει, χωρίς να είναι σίγουρο ότι θα εμφανιστεί στην ταινία) πριν ακόμη έχουν ένα χειρόγραφο στο χέρι – το έγραψε ο Joe Eszterhas - δείχνει ότι το στούντιο αισθάνθηκε ότι ήταν σε αρκετά ασφαλές έδαφος ώστε να εγκρίνουν το έργο.

(σχ. ΚΟ: πρόεδρος της ‘Warner Bros.’ είναι ο Barry Meyer, Εβραίος. Σχ. ΚΟ 2: Ο Joe Eszterhas, - φωτο - ήταν κάποτε ο πιο ακριβοπληρωμένος σεναριογράφος του Χόλιγουντ με ταινίες όπως ‘Βασικό Ένστικτο, ‘Jagged Edge’, και ‘Flashdance’. Έχει στο ενεργητικό του και δύο ταινίες που επικεντρώνονται σε Εβραϊκά θέματα: το ‘Betrayed’ του 1987, στο οποίο πρωταγωνιστούσε η Debra Winger ως μυστικός πράκτορας του FBI που παρακολουθούσε ομάδα κακών λευκών ρατσιστών, και το ‘Μουσικό Κουτί’ του 1989, που πρωταγωνιστούσε η Jessica Lange, της οποίας ο Ούγγρος μετανάστης πατέρας ήταν κατηγορούμενος για συμμετοχή σε αγριότητες κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Και οι δύο ταινίες ήταν σε σκηνοθεσία Κώστα Γαβρά.)

Πολλοί όμως Εβραίοι ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του Marvin Hier του Simon Wiesenthal Center και του Abraham Foxman - φώτο - της Anti-Defamation League, ήδη επιτίθενται στην απόφαση. Ο Foxman είπε ότι θα ήταν μια «παρωδία» να έχουν την ιστορία του Μακκαβαίου "από κάποιον που δεν έχει κανένα σεβασμό και ευαισθησία για τις θρησκευτικές απόψεις των άλλων ανθρώπων." Ο Hier τον ξεπέρασε λέγοντας στην αρχή ότι ο τρόπος που απεικόνιζε ο Gibson τους Εβραίους στα «Πάθη του Χριστού» ως «ηλίθιους και μπούφους» και καταλήγοντας ότι το να είναι ο Gibson στο τιμόνι μιας ιστορίας για τον Ιούδα Μακκαβαίο "είναι σαν βάζεις τον (Bernie ) Madoff να είναι ο επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ή ένα λευκό ρατσιστή, να προσπαθεί να απεικονίσει τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ. Είναι απλά μια προσβολή για τους Εβραίους. "

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

"Οι Εβραίοι ελέγχουν το Χόλιγουντ" λέει ένας Εβραίος!

Ποιοι προσπαθούν να τελειώσουν την καριέρα του Mel Gibson; Σύνδεσμος

Jim Caviezel: «Ο ρόλος του Χριστού κατέστρεψε την καριέρα μου. Το Χόλυγουντ μου έκλεισε την πόρτα»

Oliver Stone: Οι Εβραίοι είναι το πιο ισχυρό λόμπι στην Ουάσινγκτον και ελέγχουν τα ΜΜΕ

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι Μακκαβαίοι ποτέ δεν νίκησαν
τους Έλληνες. Είναι ένα παραμύθι της Νέας Εποχής του Υδροχόoυ

φουνταs παναγιωτης είπε...

παραμυθια .ακου οι οβραιοι νικησαν χα χα χα