Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Σρέντερ: «Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης, τώρα!»


Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό “Spiegel” ο Γκέρχαρντ Σρένετερ ο Καγκελάριος της Γερμανίας που έβαλε την Ελλάδα στην ευρωζώνη καλεί άμεσα την Ευρώπη να προχωρήσει προς την ομοσπονδοποίηση ώστε να διασωθεί το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας δηλώνει επίσης πως το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ευρώπης δεν είναι η Ελλάδα αλλά η Μεγάλη Βρετανία που πάντοτε μπλόκαρε οποιαδήποτε περεταίρω ένωση των ευρωπαϊκών κρατών. «Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα πυρήνα διακυβέρνησης της Ευρώπης και τα εθνικά Κοινοβούλια να παραδώσουν αρμοδιότητες και εξουσίες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το οποίο θα είναι η ανώτατη αρχή της Ένωσης» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Σχ. ΚΟ: Προσέξτε τα πρώτα σχόλια στην σελίδα του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ:

Αν και ακουω πρωτη φορα τη συγκεκριμενη προταση και δεν εχω περαιτερω πληρφοριες, θα ελεγα οτι ειναι η καλυτερη προταση που εχω ακουσει για την αντιμετωπιση της κρισης της Ευρωζωνης τα τελευταια 3 χρονια (και οχι μονο επειδη θα εξασφαλισθει η βιωσιμοτητα του ελληνικου χρεους με λιγοτερα μετρα για εμας, αλλα και μακροχρονια).................... Δηλαδή, με άλλα λόγια κάνει λόγο ο Σρέντερ, για πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης, Δηλ. ;ένα μόνο συνομόσπονδο κράτος με κεντρική κυβέρνηση και έναν μόνο υπουργό εξωτερικών της Ένωσης. Είναι ό, τι το καλύτερο και σωτήριο μπορεί να υπάρξει γιά την Ευρώπη .Όλα τα άλλα είναι ημίμετρα και στο τέλος εκεί θα οδηγήσουν. Δηλ, ή στην πολιτική ενοποίηση, ή στην πλήρη διάλυση της ΕΕ και την επανέναρξη πολέμων μεταξύ των κρατών της, όπως τους περασμένους αιώνες..................... O Σρέντερ είναι σαφός πιο σοβαρός πολιτικός και επί της θητείας του, η Γερμανία είχε αναπτύξει ένα μοντέλο διακυβέρνησης βασισμένο στο κοινωνικό κράτος και στις καλές εργασιακές σχέσεις. Ήταν μέσα σε αυτούς που οραματίζονταν μια Ενωμένη Ευρώπη, όπως και ο Γάλλος Μιτεράν. Η γκεστάπω Μέρκελ, ο Κάμερον είναι πολιτικάντηδες πιόνια τραπεζιτών και τοκογλύφων που δυαλύουν την Ευρώπη με τάχιστους ρυθμούς!!!................. DEN EINAI K ASXIMI IDEA!!!


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

afou exei pei file mou o gerontas paisios oti h europi tha dialythei.To mono kalo gia mas tha htan h katareysh toy athlioy pelateiakoy systhmatos ths metapoliteyshs kai ena neo goydi.