Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Elvis Presley, Hilton Hotel, Las Vegas, 1976: Το γράμμα μοναξιάς στον Θεό


Δεν είμαι βασιλιάς. Ο Χριστός είναι βασιλιάς. Είμαι απλά ένας τραγουδιστής” - Elvis Presley

Τον Δεκέμβριο του 1976, από τις 2 έως τις 12 Δεκεμβρίου, ο Elvis έδωσε συναυλίες στο πολυτελές ξενοδοχείο Hilton του Las Vegas. Η ιστορία λέει ότι μετά την τελευταία νύχτα του εκεί, ο Elvis έκατσε και έγραψε βιαστικά τις σκέψεις του σε ένα χαρτάκι δίπλα στο κρεβάτι του. Κατόπιν πήρε το σύντομο σημείωμα, το τσαλάκωσε και το πέταξε σε έναν κάδο απορριμμάτων. Κάποιος από το περιβάλλον του βρήκε και μάζεψε το σημείωμα, και τελικά, το πούλησε σε κάποιο πλειστηριασμό.

Το σημείωμα έγραφε:

“I feel so alone sometimes. The night is quiet for me. I'd love to be able to sleep. I am glad that everyone is gone now. I'll probably not rest. I have no need for all this. Help me, Lord.”

Νιώθω τόσο μόνος μερικές φορές. Η νύχτα είναι ήρεμη για μένα. Θα ήθελα πολύ να μπορούσα να κοιμηθώ. Χαίρομαι που ο καθένας έχει φύγει τώρα. Πιθανόν δεν θα ξεκουραστώ. Δεν έχω καμία ανάγκη για όλα αυτά. Βοήθησέ με, Κύριε.

Στο ίδιο ξενοδοχείο ήταν προγραμματισμένο να ξαναεμφανιστεί το 1978, για τα εγκαίνια του βόρειου πύργου του ξενοδοχείου. Όμως αυτό δεν έγινε, γιατί στις 16 Αυγούστου του 1977, ο Elvis ‘έφυγε’ οριστικά.

Εδώ βίντεο από τις παραστάσεις στο Λας Βέγκας:

Ο Αμερικάνος τραγουδιστής – διασκεδαστής του Λας Βέγκας, Wayne Newton ενδιαφέρθηκε για το σημείωμα και το αγόρασε. Στη συνέχεια, έγραψε ένα τραγούδι με στίχους εμπνευσμένους από τις λέξεις του Elvis. Το τραγούδι που κυκλοφόρησε στις αρχές της δεκαετίας του 1990, το ονόμασε "The Letter" και ήταν στο άλμπουμ του ‘Moods & Moments’.

Σύμφωνα με το Newton «το ‘The Letter’ απεικονίζει ένα άτομο που ζητάει απεγνωσμένα βοήθεια. Αφού ξεπέρασα το σοκ, συνειδητοποίησα ότι ήταν συναισθήματα που είχα κι εγώ κατά καιρούς," λέει. «Συνειδητοποίησα ότι αυτό το είδος της μοναξιάς σέρνεται στη ζωή όλων μας." [USA Today, April 17, 1992, σ. 2D]

Ο Newton, ο οποίος έχει το γράμμα σε κάδρο στο σπίτι του στο Λας Βέγκας της Νεβάδα, παραδέχεται ότι ακόμα νιώθει ένα κόμπο στο λαιμό του όταν ρίχνει μια ματιά στο βιαστικά γραμμένο σημείωμα.

Εδώ το τραγούδι:

Ο Newton, ο οποίος έγινε φίλος του Elvis, όταν οι δύο τραγουδιστές συνειδητοποίησαν ότι έβγαιναν με την ίδια γυναίκα, λέει για αυτόν, "Ήταν ένας λεπτός άνθρωπος που ποτέ του δεν πήρε μια ανάσα αέρα."

Εδώ ο Newton μιλάει για τον Elvis:

Μπορεί να είσαι ο βασιλιάς του ροκ εν ρολ, να σε έχουν ‘δοξάσει’ πριν από λίγο, χιλιάδες άνθρωποι, αλλά μέσα στην ησυχία της νύχτας, οι σκιές που έρπονται στην καρδιά σου να είναι βαριές. “Δεν έχω καμία ανάγκη για όλα αυτά. Βοήθησέ με, Κύριε”.

Elvis Presley : How Great Thou Art’ - live 1976

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ!! ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΛΒΙΣ
ΠΟΣΟ ΑΠΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΠΟΛΥΠΛΟΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ
ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

Πολύ μεγάλες αλήθειες είπε ο Ελβις...
Ο Θεός ας αναπαύσει τη βασανισμένη ψυχή του.
Δε βρέθηκε άνθρωπος δίπλα του να την ξεκουράσει...

Ανώνυμος είπε...

His simply the best!!

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Aν ο Elvis ξεχωρισε απο όλους τους αλλους καλλιτεχνες,ειναι γιατι ηταν τοσο μεγαλος ωστε να βγαζει εξω μονο την μουσικη του.Ο Elvis ποτε δεν πατησε πανω στην πολιτικη,την ιδεολογια,το κοινο καλο ή την προσωπικη του ζωη, ηταν ειας ειληκρινης αληθινος μουσικος,ο μεγαλυτερος του 20ου αιωνα. Οσο αφορα αυτη την περιοδο της ζωης του, μετα τα μεσα των 70ς,που χαρακτηριζεται απο καποιους ως η περιοδος της κατω βολτας,ο Ελβις μπορει να παχυναι καπως,ομως η φωνη του ηταν καλυτερη απο ποτε και τα τραγουδια που τραγουσησε,ανθρωπινα ισως και λιγο σκοτεινα.
Long Live The King

SkyWatcher είπε...

Πέτρο Μποέμ, μαζί σου!