Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Να εισαχθεί η πολυγαμία στην Φιλανδία, ζητάει η νεολαία των Πρασίνων


Η Ομοσπονδία της Νεολαίας και των Φοιτητών των Πρασίνων της Φιλανδίας (The Federation of Green Youth and Students - ViNO) θέλει να εισαγάγει την επιλογή του ‘πολυγαμικού γάμου’ στην Φινλανδία, γράφει η εφημερίδα Iltalehti. Η ViNO πιστεύει ότι η φινλανδική νομοθεσία για το γάμο εισάγει «διακρίσεις εις βάρος εκείνων που θέλουν πολλαπλές συζύγους».

Στην φωτογραφία: Ο ‘πολύγαμος’ πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Jacob Zuma, με τις 3 γυναίκες του (έχει παντρευτεί συνολικά 5)

Σύμφωνα με τις αρχές της Ομοσπονδίας, η νομοθεσία περί γάμου δεν θα πρέπει να υπαγορεύουν το φύλο ή τον αριθμό των συζύγων του ατόμου.

Η επικεφαλής της ViNO, Inka Venetvaara είπε στην Iltalehti ότι θα πρέπει να γίνει συζήτηση για το θέμα αυτό και ότι ο νόμος δεν πρέπει να απαγορεύει τις καταστάσεις στις οποίες ζουν οι άνθρωποι έτσι κι αλλιώς.

Η Venetvaara παραδέχεται ότι η πολυγαμία είναι πολύ μακρινή ιδέα για αυτό που σήμερα θεωρούν ως γάμο οι Φινλανδοί, αλλά επισημαίνει ότι οι αντιλήψεις πάντα υπόκεινται σε αλλαγές.

Ο γραμματέας του Πράσινου κόμματος, Panu Laturi σχολίασε στην Iltalehti ότι το κόμμα δεν υποστηρίζει τις απόψεις του τμήματος της νεολαίας του σχετικά με αυτό το θέμα.

Σε απάντηση η νεολαία των ‘Αληθινών Φινλανδών’, λέει ότι ο γάμος είναι ένας θεσμός μεταξύ ενός άνδρα και μίας γυναίκας μόνο και θεωρούν ότι η θέση της νεολαίας των Πρασίνων αποτελεί ένα δείγμα ισλαμοποίησης της χώρας.

Η Νεολαία των Αληθινών Φινλανδών πιστεύει ότι η ισχύουσα νομοθεσία της Φινλανδίας σχετικά με το γάμο αντανακλά τις αξίες του φινλανδικού λαού και ότι δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει. Εάν επιτραπεί η πολυγαμία θα δημιουργηθεί μία σειρά πρακτικών προβλημάτων τα οποία η Νεολαία των Πρασίνων δεν λαμβάνει υπόψη.

Κρίνουν ότι η θέση της ViNO είναι μέρος ενός ευρύτερου φαινομένου ισλαμοποίησης, κατά την οποία θεωρούν ότι οι παραδοσιακές ευρωπαϊκές αξίες παραμερίζονται ώστε να διαβρωθεί η κοινωνία για να χωρέσουν τα ισλαμικά έθιμα.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (και ΕΔΩ)

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εβραιοι του LA Times:
"Ο Θεος δεν επλασε τον ανθρωπο αλλα οι ανθρωποι επλασαν Θεους!
Εεεεε τοτε να τους πουμε να επστρεψουν την Παλαιστινη στους νομιμους δικαιουχους της!


Science and religion:
God didn't make man; man made gods
In recent years scientists specializing in the mind have begun to unravel religion's "DNA."

By J. Anderson Thomson and Clare Aukofer

July 18, 2011

Before John Lennon imagined "living life in peace," he conjured "no heaven … / no hell below us …/ and no religion too."

No religion: What was Lennon summoning? For starters, a world without "divine" messengers, like Osama bin Laden, sparking violence. A world where mistakes, like the avoidable loss of life in Hurricane Katrina, would be rectified rather than chalked up to "God's will." Where politicians no longer compete to prove who believes more strongly in the irrational and untenable. Where critical thinking is an ideal. In short, a world that makes sense.

In recent years scientists specializing in the mind have begun to unravel religion's "DNA." They have produced robust theories, backed by empirical evidence (including "imaging" studies of the brain at work), that support the conclusion that it was humans who created God, not the other way around. And the better we understand the science, the closer we can come to "no heaven … no hell … and no religion too."

http://www.latimes.com/news/opinion/commentary/la-oe-thompson-atheism-20110718,0,5682260.story

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ να καταλάβω;Εμείς νυμφευόμαστε μια φορά και σύντομα καταλαβαίνουμε τη βλακεία μας!Αυτοί συνεχίζουν και με άλλους γάμους;!Τι σόϊ γάμοι είναι αυτοί και θέλουν να τους αβγατίζουν;Άσε που χρειάζεσαι και πολύ χρήμα!

Ανώνυμος είπε...

Στον άθεο. Ο Θεός υπάρχει είτε το θέλεις είτε όχι. Και οι ενδείξεις ή ακόμη και οι αποδείξεις γι' αυτό είναι πολλές ( προφητείες θαύματα κ.τ.λ.). Ο πιο εύπιστος είναι αυτός που πιστεύει πως δεν υπάρχει Θεός ( ο αθεϊσμός είναι πίστη ). Γι' αυτό και οι άθεοι πιστεύουν σε κάθε λογής σαχλαμάρα, όπως ο Johnn Lennon που ανέφερες, που είχε γνωριστεί λόγω Γιόκο Όνο με κάτι περίεργους μάγους από Άπω Ανατολή και αστρολόγους και τους ρωτούσε για όλα, μέχρι και για το πότε πρέπει να γίνουν οι συναυλίες του. Και επειδή οι αθεϊστές είναι κατ΄ ουσίαν ανήθικοι ( αφού δεν υπάρχει Θεός κάνω ό,τι θέλω ) έκανε και κάτι ολόγυμνες φωτογραφίες και έγινε το ρεντίκολο όλων. Εν πάση περιπτώσει, το ότι οι απόψεις του John ήταν ονειροφαντασίες και όχι πραγματικότητα αποδεικνύεται και απ' το θλιβερό τέλος του. Τίποτε από όσα ονειρεὐτηκε δεν πραγματοποιήθηκε. Αυτά τα ολίγα.