Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

ΗΠΑ: Δάσκαλος αρνήθηκε σε 11χρονο μαθητή να βάλει ζωγραφιά με την αμερικάνικη σημαία για να μην ‘προσβληθεί κάποιος άλλος’


Αντιπαράθεση περί ‘δικαιωμάτων’ ξέσπασε σε ένα δημοτικό σχολείο στην πόλη του Orange, στην Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, γύρω από μία αμερικάνικη σημαία που ζωγράφισε ένας 11χρονος μαθητής.

Η οικογένεια του Frankie Girard ισχυρίζεται ότι τα ατομικά δικαιώματα του γιου τους παραβιάστηκαν από τον δάσκαλο του σχολείου που του είπε ότι το να κρεμάσει μία ζωγραφιά με την αμερικανική σημαία στην τάξη μπορεί να προσβάλει κάποιον άλλο μαθητή.

Η Δημοτικό Σχολείο του Butterfield βρίσκεται στο κέντρο της διαμάχης για το περιστατικό της Δευτέρας. Σύμφωνα με τον πατέρα του μαθητή Frankie Girard, John, το αγόρι ήταν στην τάξη την ώρα του μαθήματος των εικαστικών σχεδιάζοντας μία εικόνα.

"Ρώτησε αν θα μπορούσε να την κρεμάσει στον τοίχο και ο δάσκαλος του είπε όχι. Και μετά ρώτησε αν θα μπορούσε απλά να την "κολλήσει" στο θρανίο του, και του είπε πάλι όχι. Το μόνο που θα μπορούσε να κάνει ήταν να την πάρει μαζί του στο σπίτι του και να νιώσει υπερήφανος γι’ αυτήν εκεί" είπε ο Girard.

Έτσι, εκεί βρίσκεται τώρα, ανάμεσα στις εκατοντάδες άλλες οικογενειακές φωτογραφίες και στρατιωτικές τιμές που στολίζουν τους τοίχους του σπιτιού της οικογένειας Girard.

Σύμφωνα με τον πατέρα, ο δάσκαλος είπε στον Φράνκι ότι η ζωγραφιά του με την αμερικανική σημαία θα ‘πρόσβαλε’ έναν από τους συμμαθητές του. "Του επιτρέπουμε να υπερασπιστεί τα πολιτικά του δικαιώματα και είμαστε περήφανοι για το ποιος είναι, αλλά αρνούμαστε στον Φράνκλιν τα ίδια δικαιώματα", δήλωσε ο Girard.

Το 22News προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Έφορο, τον Dr. Paul Burnim. Αρνήθηκε να εμφανιστεί στην κάμερα, αλλά είπε στο 22News τηλεφωνικά ότι κανείς ποτέ δεν είπε στον Franklin ότι η ζωγραφιά ήταν προσβλητική, και είπε ότι ο μόνος λόγος που δεν κρεμάστηκε στον τοίχο ήταν επειδή ο Franklin έπρεπε να κάνει άλλη εργασία και όχι να ζωγραφίσει κάτι. Σε δήλωσή του είπε: «Σε κάθε ένα από τα σχολεία μας ανεμίζει η αμερικανική σημαία κάθε μέρα. Στο σχολείο Butterfield, η Υποχρέωση της Υποταγής (Pledge of Allegiance) απαγγέλλεται από τους μαθητές και το προσωπικό. Και τα άλλα σχολεία απαγγέλουν την Υποχρέωση τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα...». (Σχ. ΚΟ: ‘Pledge of Allegiance’ - είναι ο όρκος στην αμερικάνικη σημαία: "I pledge allegiance to the flag of the United States of America, and to the republic for which it stands, one nation under God, indivisible, with liberty and justice for all". «Δεσμεύομαι να υπακούσω στη σημαία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, καθώς και στη Δημοκρατία για την οποία στέκεται, ένα έθνος κάτω από τον Θεό, αδιαίρετο, με ελευθερία και δικαιοσύνη για όλους").

Η διαμάχη έχει προκαλέσει έντονη συζήτηση μέσα στην πόλη της Orange. «Υπηρέτησα 15 χρόνια στο στρατό ώστε να μπορούμε να κρεμάμε τη σημαία όπου θέλουμε, οπότε είμαι πολύ προσβεβλημένος," είπε ο Faith Sullivan από το Orange.

Μια ομάδα στο Facebook με τίτλο “I support Frankie Girard and the U.S. Flag” έχει ήδη περίπου 700 likes σε δύο ημέρες.

Ο προϊστάμενος είπε στο 22News ότι ο πατέρας του Φράνκι «το παρατράβηξε» και ότι το σχολείο πάντα σέβεται την αμερικανική σημαία.

Ο πατέρας του Φράνκι είπε στο 22News ότι είναι τόσο εξοργισμένος που ήδη έχει ειδοποιήσει την Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών.

Controversy over child's flag drawing: wwlp.com


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: