Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Jeff Johnson – A tribute


O Jeff Johnson είναι ένας από τους αγαπημένους μου μουσικούς.

Η μουσική του είναι εμπνευσμένη από την κέλτικη παράδοση.

Ο Jeff Johnson ζει με την γυναίκα του Susie στο Camano Island της πολιτείας της Washington, ένα καταπληκτικό μέρος στην Βορειοανατολική Αμερική. ,

Προερχόμενος από ένα υπόβαθρο progressive-rock, παίζει μουσική σε ένα σύγχρονο καλλιτεχνικό-χριστιανικό πλαίσιο, και είναι από τους πρώτους που έπαιξαν αυτό που αργότερα ονομάστηκε New Age music. Έχει κάνει συνεργασίες με διάφορους άλλους γνωστούς μουσικούς, όπως: Sandy Simpson, και Brian Dunning. Οι εργασίες του περιλαμβάνουν συνεργασίες με τον σύγχρονο συγγραφέα Stephen Lawhead.

Στα έργα του συμμετέχουν κυρίως ο Brian Dunning στο φλάουτο, ο Σλοβάκος Jozef Lupták στο βιολί και η Janet Chvatal με τα υπέροχα φωνητικά.

Εκτός από το να γράφει μουσική ο Johnson δραστηριοποιείται στον χώρο της Selah Service και σε εκδηλώσεις λατρείας.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα, η Selah Service είναι μια πηγή έμπνευσης για τη στοχαστική λατρεία μέσα στη χριστιανική εκκλησία. Είναι ένας χώρος όπου συζητούνται ιδέες σχετικά με την μουσική και τη τέχνη μέσα από εμπειρίες των μελών, ένα επιχείρημα που ξεκίνησε το 2000 ως ένα μοντέλο λατρείας σε μια μικρή προτεσταντική εκκλησία, συνδυάζοντας σιωπηλή προσευχή, απλές χορωδίες και ύμνους με αναγνώσεις από τις Γραφές και προσευχές που στηρίζονται στη χριστιανική κελτική παράδοση. Η λέξη "Selah" είναι μάλλον ένας μουσικός όρος που βρέθηκε στους Ψαλμούς και σημαίνει "παύση ή ανάπαυση."

Οι πρώτες προσπάθειες από τον Jeff Johnson, ‘The Anvil Of God's Wordand Please Forgive Us Lord’, ηχογραφήθηκαν το 1976, αλλά δεν κυκλοφόρησαν ποτέ επίσημα σε CD.

Το πρώτο album του Jeff Johnson ήταν το ‘Face of the Deep’ (1980).

Στο δεύτερο προσωπικό του άλμπουμ, ‘Through the Door’(1982), συνεργάστηκε με την Sandy Simpson, και είναι εμπνευσμένο από τα μυθιστορήματα του George MacDonald.

Ο Τζόνσον συνέχισε πάνω σε θέματα πνευματικής αναζήτησης στα άλμπουμς όπως: ‘Fallen Splendour and Pilgrimage’με ένα τραγούδι εμπνευσμένο από τον C.S. Lewis.

Ο Τζόνσον είναι ένα ευέλικτος μουσικός, που χρησιμοποιεί ήχους που κυμαίνονται από το progressive rock, με συνθεσάιζερ, ακουστικό διπλό μπάσο και σύγχρονα σόλο πιάνο.

Η μουσική του Johnson έχει ονομαστεί «lite τζαζ» και ακόμη ‘new age’, - αλλά η μουσική του δεν έχει καμία σχέση με το κίνημα της Νέας Εποχής. «Έκανα το δικό μου στυλ μουσικής, πριν κανείς αρχίσει να μιλάει για το κίνημα της Νέας Εποχής», λέει ο ίδιος.

Ένα από τα χαρακτηριστικά του έργου Jeff Johnson είναι τα όμορφα εξώφυλλα από την Kathy Hastings.

Το 2002, ακούγεται με τον Brian Dunning στο ‘Συμμορίες της Νέας Υόρκης’ (soundtrack), όπου παίζει μαζί με καλλιτέχνες όπως ο Peter Gabriel.

Ο Jeff Johnson είναι επίσης ο ιδρυτής της Ark Records- την οποία ίδρυσε στο Tigard του Oregon.

Γύρω στο 1998, μετακόμισε την ‘Ark Records’ στο νέο σπίτι του στο Camano Island, WA.

Μερικά από τα πρόσφατα άλμπουμς του είναι: ‘The Isle Of Dreams’ (1994), ‘Psalmus’ (με την Janet Chvatal) (1996), ‘Navigatio (with Janet Chvatal) (1997), ‘Prayers of St. Brendan - The Journey Home’ (1998), ‘A Quiet Knowing - Canticles For The Heart’ (με τους B. Dunnig & J. Fitzpatrick) (2000), ‘Byzantium - The Book Of Kells & St. Aidan's Journey’ (με τον Brian Dunning) (2000), ‘A Quiet Knowing Christmas (με τους Brian Dunning & John Fitzpatrick) (2001), ‘The Memory tree’ (2002), ‘Benediction (με τους Brian Dunning, Jozef Luptak & John Fitzpatrick) (2002), ‘Patrick (με τον Brian Dunning) (2003), 'The Katurran Odyssey - A Musical Journey (με τον Brian Dunning) (2004), ‘Vespers - Light Into Light’ (με την Janet Chvatal) (2005), ‘Music Of Celtic Legends - The Bard & The Warrior’ (με τον Brian Dunning) (2005), ‘A Thin Silence’ (2006), ‘Standing Still’ (2007), ‘Journey Prayers’ (2009), ‘Frio Suite’ (με τον Phil Keaggy) (2009).

Δεν υπάρχουν σχόλια: