Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

ΗΠΑ: Η φυλετική ατζέντα του Υπουργείου (μη) Δικαιοσύνης


Παρέμβαση του αμερικάνικου Υπουργείου "Δικαιοσύνης" για να πέσει η βάση στις προσλήψεις αστυνομικών, προκειμένου να περάσουν περισσότεροι μαύροι που δεν είχαν καταφέρει να πιάσουν τη βάση. Πως τα σχολεία στις ΗΠΑ δίδουν ‘χαριστικά’, καλούς βαθμούς και πτυχία σε μαύρους μαθητές.

Άρθρο από: Southern Nationalist Network / Μετάφραση: ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Ο έγχρωμος φιλελεύθερος Αμερικάνος αρθρογράφος και καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο George Mason, Walter E. Williams, (φωτο) τολμά και γράφει για την φυλετική αδικία που επιδεικνύει η Αμερικάνικη ομοσπονδιακή κυβέρνηση στους διορισμούς σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ. Ασκώντας πιέσεις για να περάσουν την φυλετική τους ατζέντα στις τοπικές πολιτειακές κυβερνήσεις, οι ομοσπονδιακοί περιθωριοποιούν τους λευκούς Αμερικάνους και τους στερούν τα πολιτικά δικαιώματα, δημιουργώντας μια παρωδία ‘κράτους δικαίου’ και εκθέτοντας την ριζοσπαστική τους ατζέντα.

Παρακάτω είναι το άρθρο "Department of Injustice" από τον Walter E. Williams:

Μία από τις απαιτήσεις για να γίνει κάποιος αστυνομικός στο Ντέιτον του Οχάιο είναι να περάσει με επιτυχία τα δύο τρίτα των γραπτών εξετάσεων. Οι υποψήφιοι πρέπει να απαντήσουν σωστά σε 57 από τις 86 ερωτήσεις σχετικά με το πρώτο μέρος (66 τοις εκατό) και σε 73 από τις 102 ερωτήσεις (72 τοις εκατό) του δεύτερου μέρους. Η Υπηρεσία του Διοικητικού Συμβουλίου του Ντέιτον ανέφερε ότι 490 υποψήφιοι πέρασαν τις γραπτές εξετάσεις του Νοεμβρίου του 2010, 57 από τους οποίους ήταν μαύροι. Από τους περίπου, 1.100 διαγωνιζόμενους, οι 231 ήταν μαύροι.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, με επικεφαλής τον Γενικό Εισαγγελέα Eric Holder, (στην φώτο με τον Ομπάμα) απέρριψε τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Ντέιτον, διότι δεν είχαν περάσει αρκετοί μαύροι. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης στη συνέχεια, διέταξε την επιτροπή της πόλης να κατεβάσει τα όρια της βάσης. Η νέα ‘πεσμένη’ βάση απαιτεί από τους υποψηφίους να απαντήσουν σωστά σε 50 από τις 86 ερωτήσεις (58 τοις εκατό) σχετικά με το πρώτο μέρος και 64 από τις 102 ερωτήσεις (63 τοις εκατό) σχετικά με το δεύτερο. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ενέκρινε οι μελλοντικοί διοριζόμενοι αστυνομικοί να έχουν βαθμό ισοδύναμο με ένα "F" για το πρώτο μέρος και ένα "D" για το δεύτερο. Έτσι μετά την παρέμβαση του αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης και την ‘διόρθωση’ στα αποτελέσματα, συνολικά 748 άτομα, 258 περισσότερα από πριν, αναφέρθηκαν ότι πέρασαν τις εξετάσεις. Δεν έγινε γνωστό πόσοι ακριβώς από τους 258 ήταν μαύροι.

Ο Keith Lander, πρόεδρος του Southern Christian Leadership Conference του Ντέιτον και ο Derrick Forward, πρόεδρος της NAACP (National Association for the Advancement of Colored People - NAACP) του Ντέιτον καταδίκασαν τις ενέργειες του Υπουργείου (DoJ).

Είπε ο κ. Lander, «Η πτώση της βάσης στις εξετάσεις είναι προσβλητική για τους μαύρους", προσθέτοντας ότι «Το Υπουργείο Δικαιοσύνης δημιουργεί την αντίληψη ότι οι μαύροι άνθρωποι είναι κουτοί με το να κατεβάζει την βάση. Δεν καταφέρνει τίποτα."

Ο κ. Foward συμφώνησε και δήλωσε: «Η NAACP δεν υποστηρίζει ότι κάποιος που απέτυχε στις εξετάσεις να μπορεί να έχει στη συνέχεια τη δυνατότητα, ‘χαριστικά’, να καταλάβει κάποια θέση», προσθέτοντας, "Αν χαμηλώνεις την βαθμολογία σε οποιαδήποτε ομάδα ανθρώπων, δεν κάνεις τίποτε άλλο παρά να προσλαμβάνεις ανθρώπους στη δουλειά με λιγότερα προσόντα".

Είμαι ικανοποιημένος από τις θέσεις που πήραν οι κ.κ. Lander και Foward. Πραγματικά, είναι προσβλητικό για τους μαύρους να δείχνεις ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα ίδια στάνταρ με τους λευκούς ανθρώπους και με κάποιο τρόπο ‘δικαιοσύνης’ να απαιτήσεις χαμηλότερα στάνταρ. Η αντιμετώπιση των μαύρων στις εξετάσεις του Ντέιτον είναι πραγματικά ένα μήνυμα για τα απατηλά διπλώματα του Λυκείου που πολλοί μαύροι μαθητές παίρνουν.

Η ‘Εθνική Αξιολόγηση της Εκπαιδευτικής Προόδου’ (National Assessment of Educational Progress) μερικές φορές ονομάζεται ‘Nation's Report Card’, εξετάζει τους μαθητές της τέταρτης και της όγδοης τάξης στα μαθηματικά, την ανάγνωση, την επιστήμη και τη γραφή. Το 2009 τα αποτελέσματα της όγδοης στο Οχάιο ήταν: στα μαθηματικά, το 54 τοις εκατό των λευκών και το 14 τοις εκατό των μαύρων έγραψαν καλά. Το 54 τοις εκατό των λευκών έγραψε καλά στην ανάγνωση, καθώς και το 13 τοις εκατό των μαύρων. Στην επιστήμη, το 43 τοις εκατό των λευκών και το 6 τοις εκατό των μαύρων έγραψαν καλά, και στην Γραφή το 38 τοις εκατό των λευκών έγραψαν καλά σε σχέση με το 13 τοις εκατό των μαύρων. Αυτό το εκπαιδευτικό κενό μεταξύ μαύρων και λευκών παραμένει μέσα από τις εξετάσεις του σχολείου, όπως φαίνεται από τα τεράστια αποτελέσματα στις εισαγωγικές εξετάσεις για τα κολέγια που καταγράφηκαν κατά το ανώτερο έτος.

Υπάρχει ένα σωρό εξηγήσεις για τις κακές επιδόσεις μεταξύ των μαύρων μαθητών, και αυτό έχει να κάνει κυρίως με μαθητές και γονείς που είναι αδιάφοροι, ξένοι και εχθρικοί προς την εκπαιδευτική διαδικασία. Υπάρχει συχνά ένα κακό εκπαιδευτικό περιβάλλον όπου τραμπούκοι επιτρέπεται να κάνουν την εκπαίδευση σχεδόν αδύνατη. Υπάρχουν συχνά εκπαιδευτικοί με χαμηλή απόδοση. Τα προβλήματα αυτά καλύπτονται πίσω από απατηλές βαθμολογίες και μετά ακολουθούν απατηλά διπλώματα. Οι βαθμοί έχουν την έννοια ότι μεταφέρουν πληροφορίες στους μαθητές, τους γονείς και τον έξω κόσμο για τις ακαδημαϊκές επιδόσεις. Εάν σε ένα μαθητή δοθεί βαθμός ‘Α’ και ‘Β’, όταν οι επιδόσεις του είναι πραγματικά για επίπεδο ‘D’ και ‘F’, τότε παραπλανάται ο μαθητής, οι γονείς του και ο εργοδότης του. Επειδή οι μαύροι μαθητές που αποφοιτούν βλέπουν τους βαθμούς τους και τα πτυχία τους ίσα με εκείνα των λευκών αποφοίτων, τότε οι ίδιοι και άλλοι θα εκλάβουν την διαφορετική μεταχείριση από τους εργοδότες ή τα κολέγια, ως ‘φυλετικές διακρίσεις’.

Η πιο τραγική συνέπεια των ενεργειών του Υπουργείου είναι ότι θέτει σε αμφισβήτηση τη νομιμότητα των κατορθωμάτων των μαύρων και πιθανότατα τις σχέσεις μεταξύ των φυλών. Μερικοί λευκοί αστυνομικοί στο Ντέιτον ίσως δουν τους μαύρους συναδέλφους τους αστυνομικούς ότι προσλήφθηκαν για χάριν ‘αποδοχής’ και έτσι θα τους σέβονται λιγότερο και ενδεχομένως θα τους αντιμετωπίζουν με μνησικακία για τον υποτιθέμενο διαφορετικό τρόπο με τον οποίον τους μεταχειρίστηκαν.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλα το ειχα καταλαβει οτι ο μαυρος συνεργατης του Μελ Γκιμπσον στο "φονικο οπλο" ηταν μπατσος κατα λαθος!
Πλακα κανω.
Μας εχει φαει η "πολιτικη ορθοτητα".

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ Η ΛΕΥΚΗ ΑΚΡΩΣ ΦΙΛΟΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΗΦΘΕΙ ΔΟΛΙΩΣ ΑΠΟ ΜΗ HOMO SAPIENS-SAPIENS.ΑΝ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΧΙΣΘΕΙ ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΘΑ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΝΕΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΦΥΛΩΝ.ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΩΣ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΚΥΚΛΟ ΑΙΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ.ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΛΕΥΚΟΙ ΠΙΕΖΟΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΟΛΕΕΣ ΟΙ ΠΛΕΥΡΕΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΠΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΓΟΡΔΙΟΥ ΔΕΣΜΟΥ-ΚΑΡΚΙΝΩΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΟΛΥΦΥΛΕΤΙΚΕΣ ΗΠΑ...