Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

ΙΣΡΑΗΛ: Σάλος με το ιδιόγραφο σημείωμα φημισμένου καμπαλιστή ραβίνου, που ισχυρίζεται ότι του αποκαλύφθηκε το όνομα του Μεσσία!


Ο Yitzchak Kaduri, που πέθανε στις 28 Ιανουαρίου του 2006 (στην κηδεία του πήγαν 300.000 άτομα), ήταν ένας φημισμένος και ιδιαίτερα σεβαστός στο Ισραήλ ραβίνος, ο οποίος εφάρμοζε την Καμπάλα και είχε την φήμη ότι θεράπευε αρρώστους. Πολλοί έλεγαν ότι θεραπεύτηκαν και μπόρεσαν και έκαναν παιδιά μετά την ‘ευλογία’ που έλαβαν από τον ραβίνο.

Λίγους μήνες πριν πεθάνει ο Kaduri, εξέπληξε τους οπαδούς του, όταν τους είπε ότι συνάντησε τον Μεσσία! Ο Kaduri έδωσε ένα μήνυμα στη συναγωγή του κατά την εορτή του Γιομ Κιπούρ, την Ημέρα της Εξιλέωσης, διδάσκοντας πώς να αναγνωρίσουν τον Μεσσία. Ανέφερε επίσης ότι ο Μεσσίας θα φανερωθεί στο Ισραήλ μετά τον θάνατο του Αριέλ Σαρόν. Πριν ο Kaduri πεθάνει, έγραψε το όνομα του Μεσσία σε ένα μικρό σημείωμα, ζητώντας να παραμείνει σφραγισμένο για ένα χρόνο μετά το θάνατό του. Όταν το σημείωμα ανοίχτηκε, αποκαλύφτηκε ότι το όνομα του Μεσσία ήταν "Yehoshua" ή εναλλακτικά "Yeshua", που είναι στα εβραϊκά ο «Ιησούς». Μερικοί από τους οπαδούς του Kaduri πιστεύουν ότι το σημείωμα είναι αυθεντικό, ενώ ο γιος του Kaduri είπε ότι τη στιγμή που γράφτηκε το σημείωμα, ο πατέρας του ήταν σωματικά ανίκανος να γράψει, και ότι στο σημείωμα δεν ήταν η δική του γραφή.

Δείτε το βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους και διαβάστε το άρθρο από το WorldNetDaily:

Από: http://www.youtube.com/user/dip800


Τον ισχυρισμό ενός σεβαστού Σεφαρδιτικού ραβίνου, που ισχυρίστηκε ότι του αποκαλύφθηκε το όνομα του Μεσσία, κάτι που έγινε δημόσια γνωστό μετά τον θάνατό του, ακολούθησε διαμάχη στο Ισραήλ, σε ευαγγελικούς κύκλους στις ΗΠΑ και σε Καβαλιστικά φόρουμς σε παγκόσμια κλίμακα.

Όταν ο γνωστός ραβίνος Yitzchak Kaduri πέθανε τον Φεβρουάριο του 2006, κάπου μεταξύ 106 με 117 ετών (!), ενδεχομένως, 300.000 άτομα παρευρέθηκαν στην κηδεία του στην Ιερουσαλήμ.

Γεννημένος στην Βαγδάτη ο καμπαλιστής ραβίνος είχε αποκτήσει φήμη σε όλο τον κόσμο για την έκδοση αποκαλυπτικών προειδοποιήσεων και για τον ισχυρισμό του ότι συναντήθηκε προσωπικά τον πολυαναμενόμενο εβραϊκό Μεσσία, τον Νοέμβριο του 2003.

Πριν ο Kaduri πεθάνει, έγραψε το όνομα του Μεσσία σε ένα μικρό σημείωμα, ζητώντας να παραμείνει σφραγισμένο για ένα χρόνο μετά το θάνατό του. Στο σημείωμα αποκάλυψε ότι το όνομα του Μεσσία είναι "Yehoshua" ή "Yeshua" – που είναι το όνομα Ιησούς στα εβραϊκά.

Ωστόσο, η ιστορία μπλέχτηκε, καθώς το σημείωμα πρόσβαλε ως πλαστό ο 80χρονος γιος του ραβίνου, επίσης ραβίνος David Kaduri.

«Δεν είναι το γράψιμό του», φέρεται ότι είπε ο γιος στο ‘Israel Today’.

Το σημείωμα, γραμμένο στα εβραϊκά και με την υπογραφή του ραβίνου, αναφέρει: «Σχετικά με τη συντομογραφία του ονόματος του Μεσσία, Αυτός θα σηκώσει το λαό και θα αποδείξει ότι ο λόγος του και ο νόμος του έχουν κύρος. Αυτό έχω υπογράψει το μήνα του ελέους".

Η φράση στα Εβραϊκά αποτελείται από έξι λέξεις. Το πρώτο γράμμα καθενός από αυτά τα λόγια σχηματίζει το εβραϊκό όνομα Yehoshua ή Yeshua.

Το εύρημα προκάλεσε ταυτόχρονα και ενθουσιασμό και αντιπαραθέσεις, τόσο σε εβραϊκούς όσο και σε χριστιανικούς κύκλους - αλλά σχεδόν καθόλου την προσοχή των μέσων ενημέρωσης. Τα εβραϊκά blogs και φόρουμς στο διαδίκτυο είναι γεμάτα με σκεπτικισμό και αμηχανία.

"Ώστε, αυτό σημαίνει ότι ο ραβίνος Kaduri ήταν χριστιανός;" ρώτησε ένας ρητορικά σε κάποιο φόρουμ.

Ένας άλλος έγραψε: "Οι Χριστιανοί χορεύουν και γιορτάζουν."

Όχι ακριβώς.

Στην πραγματικότητα, σε πολλά χριστιανικά φόρουμ συζητήσεων αναφέρεται ότι η περιγραφή που κάνει ο Kaduri για τον Μεσσία - δεν έχει σημασία ποιο είναι το όνομά του - δεν ταιριάζει στο βιβλικά χαρακτηριστικά του ερχόμενου Ιησού της Ναζαρέτ.

Σχετικά με την συνάντηση του με τον Μεσσία ο Kaduri ισχυρίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες των στενών του συγγενών, ότι ζει σήμερα στο Ισραήλ. Είπε (ο Καντούρι) : «Δεν λέει, ‘Εγώ είμαι ο Μεσσίας, δώστε μου την ηγεσία’. Μάλλον το έθνος θα τον πιέσει να τους οδηγήσει, αφού θα βρουν [στα λόγια του] σημάδια που θα δείχνουν ότι έχει την ιδιότητα του Μεσσία».

Ο Kaduri επίσης φέρεται να δήλωσε ότι η επικείμενη άφιξη του Μεσσία θα «σώσει την Ιερουσαλήμ από το Ισλάμ και τον Χριστιανισμό, που επιθυμούν να πάρουν την Ιερουσαλήμ από το εβραϊκό έθνος - αλλά δεν θα τα καταφέρουν, και θα πολεμήσει ο ένας τον άλλον".

Δηλώσεις σαν κι αυτές έχουν κάνει κάποιους χριστιανούς να αναρωτιούνται αν ο Kaduri μπορεί να μιλάει για έναν ‘άλλο Yeshua’ - ίσως ακόμη και ένα ‘θαυματουργό’ «ψευδό-Χριστο» (ή Αντίχριστο) που πολλοί Ευαγγελικοί πιστεύουν ότι θα προηγηθεί της επιστροφής του Ιησού.

"Είναι δύσκολο για πολλούς καλούς ανθρώπους στην κοινωνία να κατανοήσουν το πρόσωπο του Μεσσία," έγραψε ο Kaduri πριν το θάνατό του. "Η ηγεσία και η τάξη από ένα Μεσσία που θα έχει σάρκα και αίμα είναι δύσκολο να γίνει δεκτό για πολλούς στο Ισραήλ. Ως επικεφαλής, ο Μεσσίας δεν θα κατέχει κάποιο αξίωμα, αλλά θα είναι ανάμεσα στους ανθρώπους και θα χρησιμοποιεί τα μέσα επικοινωνίας. Η Βασιλεία του θα είναι καθαρή και χωρίς προσωπική ή πολιτική βούληση. Κατά τη διάρκεια της κυριαρχίας του, μόνο η δικαιοσύνη και η αλήθεια θα βασιλεύει».

Ο Kaduri έγραψε ότι δεν θα πιστεύουν όλοι στον Μεσσία - και ότι θα είναι συχνά ευκολότερο για μη-θρησκευόμενους ανθρώπους να τον δεχτούν. Περιγράφει επίσης έναν Μεσσία που, κατά την πρώτη φάση, δεν θα γνωρίζει τη θέση του.

Από την κηδεία του Kaduri

Λίγους μήνες πριν το θάνατό του, ο Kaduri έδωσε ένα μήνυμα κατά την ιουδαϊκή εορτή του Γιομ Κιπούρ, στο οποίο έδωσε στοιχεία για το πώς να αναγνωρίσουν τον Μεσσία. Είπε σε αυτούς που συγκεντρώθηκαν για την Ημέρα της Εξιλέωσης στη συναγωγή του, ότι ο Μεσσίας δεν θα έρθει μέχρι να πεθάνει πρώτα ο πρώην πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν.

Ο Sharon υπέστη εγκεφαλικό ενώ ήταν πρωθυπουργός, στις 4 Ιανουαρίου του 2006. Παρέμεινε σε κώμα μέχρι να αντικατασταθεί από τον πρωθυπουργό Εχούντ Ολμέρτ. Ενώ πολλοί ανέμεναν τον επικείμενο θάνατο του Σαρόν, εκείνος παραμένει ζωντανός αλλά ποτέ δεν ανέκτησε τις αισθήσεις του.

Αμέσως μετά από αυτό που ο Kaduri χαρακτήρισε ως «επαφή» του με τον Μεσσία, στις 4 Νοεμβρίου 2003, στην οποία είπε ότι έμαθε το όνομά του, ο ραβίνος άρχισε να προειδοποιεί για επικείμενες καταστροφές σε όλο τον κόσμο.

Τον Σεπτέμβριο του 2005 μπροστά σε μια τάξη μαθητών yeshiva στην Ιερουσαλήμ, ο Kaduri κάλεσε τους Εβραίους σε όλο τον κόσμο να επιστρέψουν στο Ισραήλ, λόγω των συμφορών που θα πέσουν στη Γη και να ανοικοδομηθεί ο Ιουδαϊκός (Τρίτος) Ναός στην Ιερουσαλήμ.

«Στο μέλλον, ο Άγιος, (ο Θεός) Ευλογημένος ας είναι, θα επιφέρει μεγάλες καταστροφές στις χώρες του κόσμου για να γλυκάνουν τις κρίσεις τους για το Ισραήλ», είπε.

Το 1990, ο αείμνηστος ραβίνος του Λούμπαβιτς Ράμπι Menachem Schneerson (βλ. ΕΔΩ), είπε στον Kaduri ότι θα ζήσει για να δει την έλευση του Μεσσία.

Επίσης, το Σεπτέμβριο του 2005, ο Kaduri είπε:.. «Ο Μεσσίας είναι ήδη στο Ισραήλ. Οτιδήποτε οι άνθρωποι είναι βέβαιοι ότι δεν θα συμβεί μπορεί να συμβεί, και από ό, τι είμαστε σίγουροι ότι θα συμβεί μπορεί να απογοητευτούμε, όμως, στο τέλος, θα υπάρξει ειρήνη σε ολόκληρη την κόσμο».

Σε όλη του τη ζωή ο Kaduri μελετούσε την Καμπάλα, παρόλα αυτά απέρριψε μια συνάντηση που ζήτησε η Μαντόνα, η οποία ασχολείται με την αρχαία τέχνη του εβραϊκού μυστικισμού. Ο Καντούρι φέρεται να είπε : «Απαγορεύεται να διδάξεις τη Καμπάλα σε μη Εβραίους, ούτε το Ταλμούδ, ούτε ακόμα και την Τορά».

Ο Kaduri λέγεται ότι ήταν ένας από τους λίγους γνωστούς εν ζωή ‘πρακτικούς’ ο οποίος χρησιμοποίησε τις γνώσεις του για την Καμπάλα για να φέρει την «αλλαγή στον κόσμο». Διένειμε συχνά φυλαχτά που προορίζονταν για να θεραπεύσουν, να ενισχύσουν τη γονιμότητα και να φέρουν την επιτυχία. Επίσης πιστεύεται ότι είχε εμπλακεί στην απομάκρυνση των 20 ‘dybbuks’, ή ‘χαμένων ψυχών’ που απομακρύνθηκαν από δύσμοιρα σώματα ανθρώπων στους οποίους ζούσαν για να τους βασανίζουν (δαιμόνια).

Ο Aviel Schneider, ο οποίος έγραψε για την ιστορία στο Israel Today, δήλωσε ότι η αντίδραση στην είδηση ​​της σημείωσης Kaduri σε όλο τον κόσμο, έχει προκαλέσει "τρέλα". Είπε ότι ποτέ του δεν είχε λάβει τόσα πολλά emails και κλήσεις από όλο τον κόσμο.

Είπε ότι οι φοιτητές ραβίνοι τον πρότρεψαν να μη δημοσιεύσει την ιστορία, ενώ άλλοι ανώτεροι ραβίνοι δήλωσαν ότι ήταν "αδύνατο" το σημείωμα να γράφτηκε πραγματικά από τον Kaduri.

Όμως, ο Schneider απέκτησε πρόσβαση σε πολλά από τα χειρόγραφα του ραβίνου, που γράφτηκαν από το δικό του χέρι αποκλειστικά για τους μαθητές του. Έκπληξη ένιωσε όταν είδε τα σύμβολα που ήταν ζωγραφισμένα από τον Kaduri σε όλες τις σελίδες.

«Ήταν σταυροί», είπε ο Σνάιντερ. "Στην εβραϊκή παράδοση, δεν χρησιμοποιούνται ποτέ σταυροί. Ούτε καν το σύμβολο συν (+) χρησιμοποιούν, επειδή θα μπορούσε να εκληφθεί ως σταυρούς. Αλλά ήταν εκεί, ζωγραφισμένοι με το χέρι του."

Η οικογένεια του Kaduri όταν ρωτήθηκε τι σήμαινα αυτά τα σύμβολα, είπαν ότι ήταν «σημάδια από άγγελο".

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Στην αμερικάνικη ταινία “Left Behind : ΙΙ - Tribulation Force” ("Left Behind": δημοφιλής σειρά εσχατολογικών βιβλίων που έγιναν και ταινίες - τρεις τον αριθμό συνολικά, έχουν κυκλοφορήσει και στα ελληνικά – που βασίζεται στην ευαγγελική εσχατολογία), υπάρχει μία παρόμοια σκηνή όπου διάσημος ραβίνος είναι έτοιμος σε παγκόσμια τηλεοπτική μετάδοση από την Ιερουσαλήμ να αναγγείλει ως Μεσσία τον Αντίχριστο (βασιζόμενος σε βιβλικές αναφορές, που κάποιες ταιριάζουν με τον 'Καρπάθια' – Αντίχριστο), αλλά… αλλάζει γνώμη και ανακηρύττει τον Χριστό! Δείτε το βίντεο:

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άλλα μας λέει η Αποκάλυψη.Ο Χριστός θα επανέρθει χωρίς να ξαναζήσει τον ανθρώπινο κύκλο.
Αυτός περί ου ο λόγος δε γνωρίζει καν ποιός είναι (κατά τον ραβίνο).
Πιο πολύ ταιριάζει για την περίπτωση του Αντίχριστου ή για άλλη μια ανοησία.
Πάντως σίγουρα δεν ταιριάζει στον πραγματικό Μεσσία (όπως τον περιμένουμε εμείς).
Σταυρούς ζωγράφιζε ο γέροντας χωρίς να αναπτύσσει την κλασσική εβραϊκή αλλεργία!
Ιησού λέει ότι λένε το Μεσσία που γνώρισε!
Δεν αναγνώρισε ως Μεσσία τον Εσταυρωμένο Ιησού Χριστό.
Έφτασε τα 117!
Μάλλον πρόκειται περί ξεμωραμένου γέροντα περί το τέλος της ζωής του (με όλον το σεβασμό στη μνήμη του).
Πάντως δε βλέπω κάτι για το οποίο πρέπει να χαίρεται ένας Χριστιανός.

Ανώνυμος είπε...

Άκου Πράγματα!

Ανώνυμος είπε...

Κι όμως,ο Αριέλ Σαρόν είναι ακόμη στη...ζωή και σε κώμα από το 2006,δηλαδή εδώ και 5 χρόνια!!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΆΒΟ ΠΑΙΔΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΣΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ [ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ] ΘΑ ΤΟΝ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΩΣ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΑΒΙΝΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟ,ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΟΤΙ ΤΟΝ ΕΙΔΕ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΤΟΝ ΔΕΙ ΟΛΗ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ

citizenbasil είπε...

Οι ταινίες έχουν κάποια θεολογικά σφάλματα αλλά σε γενικές γραμμές είναι μια χαρά!
Μην κατηγορείτα τα " Left Behind ".
Eίναι κάτσε καλά!

Ανώνυμος είπε...

Ξέρει κανείς που θα βρώ το Left Behind No1;

Πήγα σε 2 μεγάλα κι επώνυμα DvD clubs και δεν το είχαν.

SkyWatcher είπε...

Το νο 1 δεν έχει βγει επίσημα σε dvd, (στα ελληνικά)μόνο το 2 και το 3. Το έχει παίξει η τηλεόραση και κάποιοι το έχουν γράψει..

Ανώνυμος είπε...

http://www.protothema.gr/world/article/?aid=128758

Αν κρίνω από αυτό το άρθρο...

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για τη σελίδα.
Στο θέμα μας:
Έχω επισκευθεί τους Αγίους Τόπους (και το συνιστώ σε όλους)
Άνθρωπος που ήξερε πολλά (δεν βρίσκω σκόπιμο ν' αναφέρω περισσότερα για τον ίδιο) είπε ότι οι ραβίνοι όταν τυχαίνει να βρίσκονται κοντά σε κάποιον που πεθαίνει, του ψιθυρίζουν στο αυτί "Ο Μεσσίας ήρθε".
(Δηλαδή ξέρουν ότι έχει έρθει αλλά δεν μπορούν να το παραδεχτούν, λόγω της θρησκείας τους και μ' αυτό τον τρόπο θέλουν να φύγει το βάρος από πάνω τους)