Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Καναδάς: Η παιδοφιλία αποτελεί ένα ‘σεξουαλικό προσανατολισμό’, λένε εμπειρογνώμονες στη Βουλή


Καναδάς: Σε πρόσφατη κοινοβουλευτική συνεδρίαση για ένα νομοσχέδιο σχετικά με τα σεξουαλικά αδικήματα εις βάρος παιδιών, εμπειρογνώμονες ψυχολόγοι ισχυρίστηκε ότι παιδοφιλία είναι ένας «σεξουαλικός προσανατολισμός», όπως η ομοφυλοφιλία ή η ετεροφυλοφιλία, ένας ορισμός που αμφισβητήθηκε από κάποιο μέλος του Κοινοβουλίου που ήταν παρόν.

Ο νόμος Bill C-54, ένας νόμος για την Αλλαγή του Ποινικού Κώδικα, επιδιώκει να αυξήσει ή να επιβάλει υποχρεωτικές ελάχιστες ποινές ή τιμωρία για αυτούς που παρενοχλούν σεξουαλικά τα παιδιά για συγκεκριμένα εγκλήματα.

Η Κοινοβουλευτική συζήτηση, στις 14 Φεβρουαρίου είχε επίκεντρο την υποχρεωτική ελάχιστη ποινή φυλάκισης και πώς οι παραβάτες ανταποκρίνονται στη θεραπεία. Ο Δρ Vernon Quinsey και ο Δρ Hubert Van Gijseghem, ειδικοί επί του θέματος, κλήθηκαν να καταθέσουν.

"Όταν μιλάμε για τη θεραπεία ή όταν τα άτομα παίρνουν θεραπεία και αισθανόμαστε ότι όλοι έχουν ηρεμήσει, τα καλά νέα είναι συχνά απατηλά», δήλωσε ο Van Gijseghem, ψυχολόγος και συνταξιούχος καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ.

«Οι παιδόφιλοι δεν είναι απλώς άνθρωποι που διαπράττουν ένα μικρό αδίκημα από καιρό σε καιρό, αλλά πλήττονται από αυτό που είναι ισοδύναμο με έναν σεξουαλικό προσανατολισμό όπως και ένα οποιοδήποτε άτομο μπορεί να καταγίνεται με την ομοφυλοφιλία ή και την ετεροφυλοφιλία ακόμα», τόνισε ο Van Gijseghem.

"Οι παιδεραστές έχουν αποκλειστική προτίμηση στα παιδιά, που είναι το ίδιο όπως το να έχει κάποιος σεξουαλικό προσανατολισμό. Δεν μπορείτε να αλλάξετε τον σεξουαλικό προσανατολισμό του προσώπου αυτού» πρόσθεσε, ωστόσο: «.. Μπορεί όμως να παραμείνει εγκρατής».

Ο βουλευτής Serge Ménard εξήρε αργότερα τους μάρτυρες. "Ο κ. Van Gijseghem και ο κ. Quinsey", δήλωσε ο Ménard, «διορθώσαν ορισμένες από τις εντυπώσεις μας».

Ωστόσο, ο βουλευτής Marc LeMay των Bloc Quebecois αμφισβήτησε τον ορισμό του Van Gijseghem. «Οφείλω να παραδεχτώ ότι δεν περίμενα, την Ημέρα αυτή του Αγίου Βαλεντίνου, να μιλάμε για αυτό το ακατάλληλο είδος της ‘αγάπης’. Δεν είναι πραγματικά αγάπη. Έχει να κάνει περισσότερο με τη βία και τον έλεγχο. Ανησυχώ, καθηγητή Van Gijseghem ... γιατί λέτε, αν δεν κάνω λάθος, ότι η παιδοφιλία είναι ένας σεξουαλικός προσανατολισμός".

«Αυτό είπα», συνέχισε ο Van Gijseghem.

Ο LeMay τον πίεσε, ρωτώντας τον εάν, επομένως, θα πρέπει "να συγκριθεί με την ομοφυλοφιλία."

"Ναι, και με την ετεροφυλοφιλία," απάντησε ο Van Gijseghem. «Αν, για παράδειγμα, θα ζούσατε σε μια κοινωνία όπου η ετεροφυλοφιλία ήταν απαγορευμένη και σας έλεγαν ότι θα πρέπει να ακολουθήσετε θεραπεία για να αλλάξετε τον σεξουαλικό προσανατολισμό σας, θα μπορούσε πιθανότατα να πείτε ότι αυτό είναι λίγο τρελό. Με άλλα λόγια, δεν θα το δεχόσασταν καθόλου. Χρησιμοποιώ αυτή την αναλογία για να πω ότι, ναι πράγματι, οι παιδόφιλοι δεν αλλάζουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους. "

Κατά τη διάρκεια της μαρτυρίας του, ο Quinsey, ομότιμος καθηγητής της ψυχολογίας στο Βασιλικό Πανεπιστήμιο (Queen’s University), είπε ότι ‘σεξουαλικά’ οι παιδόφιλοι "προτιμούν παιδιά προεφηβικής ηλικίας." «Δεν υπάρχουν αποδείξεις», είπε, "ότι αυτό το είδος της προτίμησης μπορεί να αλλάξει μέσω της θεραπείας ή μέσα από οτιδήποτε άλλο. "

"Μπορείτε να διαχειριστείτε τον κίνδυνο που οι παραβάτες του σεξ - ακόμη και οι παιδεραστές, παρουσιάζουν", πρόσθεσε ο Quinsey, «Δεν είναι απαραίτητο ότι πρέπει να αλλάξουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους. Χρειάζεται να μάθουν να ελέγχουν τον εαυτό τους, με τη βοήθειά μας."

"Κατά τη γνώμη μου, η κοινωνία και κανείς εδώ στην αίθουσα δεν θα δεχτεί την παιδοφιλία, ακόμη και αν πρόκειται για σεξουαλικό προσανατολισμό», είπε ο LeMay, «Θυμάμαι μια περίοδο, όχι πολύ καιρό πριν, όταν η ομοφυλοφιλία αντιμετωπίζονταν ως ασθένεια. Είναι πλέον αποδεκτή, η κοινωνία την έχει αποδεχθεί ... Δεν μπορώ να φανταστώ την παιδεραστία να γίνεται αποδεκτή το 2011. Εσείς μου λέτε ότι ακόμη και αν επρόκειτο να επιβληθεί μια πενταετής - τουλάχιστον - φυλάκιση στους ανθρώπους αυτούς, δεν θα λύσει το πρόβλημα. Μόλις βγει από τη φυλακή, θα γίνει ξανά παραβάτης. Αυτό είναι ανησυχητικό. "

Ένας αρθρογράφος της Toronto Sun, ο Brian Lilley, σοκαρίστηκε από τη μαρτυρία του Van Gijseghem: "αυτό που πραγματικά με συγκλόνισε ήταν ο καθηγητής του Universite de Montreal, ο Δρ Hubert Van Gijseghem, ο οποίος εμφανίστηκε να πει στους βουλευτές ότι η παιδεραστία είναι ένας σεξουαλικός προσανατολισμός όπως ακριβώς η ετεροφυλοφιλία ή η ομοφυλοφιλία». Και υποστήριξε : «ήρθε η ώρα να πάρουμε πίσω τη χώρα μας αγνοώντας τους ‘εμπειρογνώμονες’».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να τους κόψουν το πουλί παραχρήμα...

Ανώνυμος είπε...

Φίλε, δεν ωφελεί να τους κόψουν το... πουλί...
Λοβοτομή στον εγκέφαλο πρέπει να τους κάνουν προκειμένου να μην κινδυνεύουν τα παιδάκια του κόσμου...
Όλες οι διαστροφές είναι θέμα μυαλού και όχι θέμα πουλιού...
Η κόλαση και ο παράδεισος βρίσκονται μέσα στη σκέψη των ανθρώπων πρώτα και κύρια..
Αλλά πραγματικά, ποτέ άλλοτε, σε δήθεν χριστιανικά κράτη και στο όνομα της δήθεν δημοκρατίας, η αμαρτία της σάρκας, δεν διεκδικούσε τόσα δικαιώματα....
Χάλια αδιόρθωτα δηλαδή...

Ανώνυμος είπε...

Αντε,δικαιωση και στους βιαστες.