Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Σουηδία: Συμμορία ‘προσφύγων’ βιάζει 11χρονο κοριτσάκι σε δημόσια πισίνα. Σιωπή από τα ΜΜΕ


Η είδηση από το blog Gates of Vienna:

Κατά τα τελευταία λίγα χρόνια, η Σουηδία έχει γίνει γνωστή ως η «πρωτεύουσα των βιασμών της Ευρώπης», χωρίς υπερβολή. Δεν είναι μόνο που οι γυναίκες στην Σουηδία έχουν τις περισσότερες πιθανότητες, από οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη, να γνωρίσουν την ανεπιθύμητη και οδυνηρή ‘εμπειρία’ με άνδρες «διαφορετικών πολιτισμών» που θέλουν να τις "εμπλουτίσουν" με τον "πολιτισμό" τους, αλλά και ότι τα σουηδικά μέσα μαζικής ενημέρωσης κάνουν ότι μπορούν για να μην αναφέρουν αυτή την μάστιγα και σπεύδουν να θάψουν οποιαδήποτε αναφορά σε σεξουαλικές επιθέσεις που προέρχονται από μετανάστες.

Ένας από τους Σουηδούς φίλους μας, έστειλε αυτό το βίντεο για ένα περιστατικό που συνέβη σε μια δημόσια πισίνα, όταν κορίτσια ηλικίας έντεκα και δώδεκα ετών δέχθηκαν επίθεση και βιάστηκαν από μουσουλμάνους μετανάστες. Η αναφορά έχει ως εξής:

Υπάρχουν πολλές ιστορίες σχετικά με τα άτομα εκείνα που στην Σουηδία αναφέρονται ως "ασυνόδευτα παιδιά - πρόσφυγες", τα οποία μεταναστεύουν σε μεγάλους αριθμούς στη Σουηδία. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές δεν πρόκειται για «παιδιά», αλλά για άτομα ηλικίας γύρω στα δεκαεπτά και παραπάνω. Λένε ψέματα για την ηλικία τους και συνηθίζουν να πετάνε τα χαρτιά τους μακριά. Δεν είναι «ασυνόδευτα», διότι πολλοί αργότερα φέρουν τις οικογένειές τους μαζί τους. Και δεν είναι «πρόσφυγες».

Σε κάθε περίπτωση, υπήρξαν πολλές αναφορές για περιστατικά βίας από αυτούς τους μετανάστες (που προέρχονται κυρίως από τη Σομαλία και το Αφγανιστάν), και το τελευταίο περιστατικό είναι αυτό που περιγράφεται στη συνέχεια. Αυτό δεν το έχουν αναφέρει τα κατεστημένα μέσα μαζικής ενημέρωσης ακόμη, αλλά ... νομίζω ότι η ιστορία είναι αληθινή, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη ότι έχουν συμβεί και άλλα περιστατικά βιασμών σε εκείνα τα λουτρά στο παρελθόν.

Σημείωση: Ως "λουτρό" (“bath”) σε αυτό το βίντεο αναφέρεται αυτό που οι Αμερικανοί θα αποκαλούσαν δημόσια πισίνα:

Δείτε το βίντεο:


Και η ίδια είδηση μεταφρασμένη από την Σουηδική ιστοσελίδα http://www.friatider.se/

Άλλη αναφορά – στα σουηδικά - ΕΔΩ και ΕΔΩ.


Στοκχόλμη. Όλα τα σουηδικά μέσα μαζικής ενημέρωσης επέλεξαν αυτή την εβδομάδα να κουκουλώσουν τον ομαδικό βιασμό που συνέβη στο υδάτινο πάρκο Husby στο βόρειο τμήμα της Στοκχόλμης, την Κυριακή. 20 ‘ασυνόδευτα παιδιά-πρόσφυγες’ (τα λεγόμενα ‘unaccompanied refugee children’ που λέγαμε παραπάνω) από το Κέντρο Διαμονής Διαμετακόμισης Björkuddens υποψιάζεται ότι είναι οι δράστες της κακοποίησης ενός 11χρονου κοριτσιού.

Το περιστατικό συνέβη όταν η χρηματοδοτούμενη από τους Σουηδούς φορολογούμενους εταιρία ‘κοινωνικής υπηρεσίας’ με την ονομασία Company Attendo Care έκανε ένα ταξίδι για να πάει στα λουτρά Husby, 20 ‘ασυνόδευτα παιδιά - πρόσφυγες’ που ζουν στο εργοστάσιο Björkudden της εταιρείας στη περιοχή της Solna.

Οι πρόσφυγες, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες είναι γύρω στα 17 χρονών, επιτέθηκαν σε ομάδα Σουηδέζων κοριτσιών που ήταν περίπου 11 ετών. Τα κορίτσια παρενοχλήθηκαν με θωπείες και ύβρεις, και όταν προσπάθησαν να ξεφύγουν από την συμμορία των μεταναστών τα ‘παιδιά πρόσφυγες’ έσκισαν τα μαγιό τους.

Κάποια αγόρια από την παρέα των κοριτσιών προσπάθησαν να εμποδίσουν το βιασμό, αλλά δέχτηκαν επίθεση. Τα κορίτσια προσπάθησαν να κρυφτούν αλλά οι μετανάστες τα βρήκαν. Τουλάχιστον, ένα κορίτσι αναφέρεται ότι βιάστηκε. Οι επιθέσεις σταμάτησαν μόνο όταν ένας ναυαγοσώστης έφτασε στο σημείο.

Μετά το περιστατικό τα ‘ασυνόδευτα παιδιά-πρόσφυγες’ κλειδώθηκαν από το προσωπικό της πισίνας σε ένα ειδικό δωμάτιο σε αναμονή της αστυνομίας. Μια αστυνομική έκθεση συντάχθηκε επί τόπου.

Πριν έρθει η αστυνομία, το προσωπικό της Attendo είχε μια συνομιλία με τους ‘αιτούντες άσυλο’, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, δήλωσαν ότι τώρα ήταν αναγκασμένοι να μείνουν μόνοι χωρίς να μπορούν να θωπεύσουν ή να βιάσουν κάποια από τα κορίτσια στην πισίνα...

Τα ‘παιδιά – πρόσφυγες’ δεν είχαν καθόλου ταυτότητες ή άλλα έγγραφα και δεν μπορούσαν να αναγνωριστούν. Καμία σύλληψη δεν έγινε.

Πολλά ‘σπίτια ασύλου’ έχουν προβλήματα με τα ‘ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες’ με περιστατικά βιασμών και σεξουαλικής κακοποίησης, όπως για παράδειγμα, το περιστατικό με κάποια κορίτσια που πήγαν για να τραγουδήσουν κάποια τραγούδια. Στο Gullspång το γυναικείο προσωπικό αναγκάστηκε να παραιτηθεί λόγω της σεξουαλικής κακοποίησης.

Οι βιασμοί και οι σεξουαλικές κακοποιήσεις αποτελούν συνηθισμένο φαινόμενο στα χρηματοδοτούμενα από το κράτος λουτρά Husby, τα οποία είναι ίσως τα πιο πλούσια δημόσια λουτρά της Σουηδίας. Το Μάρτιο του 2005 μια γυναίκα βιάστηκε από ένα "αγόρι - μετανάστη" στην πισίνα και το 2006 ένα 16χρονο κορίτσι βιάστηκε από συμμορία μεταναστών.

Αστυνομικοί με πολιτικά κατά καιρούς επισκέπτονται τα λουτρά και έχουν συναντήσεις με το προσωπικό.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: ΕΔΩ και ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: