Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Βρετανία: Διέταξαν ιδιοκτήτρια σνακ μπαρ να βγάλει τον αποροφητήρα γιατί η μυρωδιά του τηγανισμένου μπέικον προσβάλλει τους μουσουλμάνους


Μια σκληρά εργαζόμενη ιδιοκτήτρια καφέ διατάχθηκε να γκρεμίσει έναν απορροφητήρα - γιατί η μυρωδιά του τηγανίσματος του μπέικον «προσβάλλει» τους μουσουλμάνους.

Το δημοτικό συμβούλιο στράφηκε κατά της 49χρονης Beverley Akciecek, όταν έμαθε ότι οι μουσουλμάνοι που μένουν δίπλα, ένιωθαν «σωματικά άρρωστοι», εξαιτίας της «αποκρουστικής μυρωδιάς» του.

Οι σύμβουλοι του Συμβουλίου του Stockport στο Greater Manchester λένε ότι η οσμή από τον απορροφητήρα είναι «απαράδεκτη για αυτούς που μένουν στα σπίτια».

Ο απορροφητήρας είναι στο καφέ σνακ μπαρ Beverley's Snack Shack στην περιοχή Shaw Heath της πόλης για τα τελευταία τρία χρόνια.

Η κ. Akciecek και ο σύζυγός της Τσετίν, 50 χρονών, - ο οποίος είναι Τούρκος Μουσουλμάνος - εργάζονται περισσότερο από 50 ώρες την εβδομάδα για να αγοράσουν, να προετοιμάσουν και να μαγειρέψουν ζεστά και κρύα σάντουιτς και hot-pots για τους πελάτες τους.

Η κ. Akciecek, μητέρα επτά παιδιών, είπε ότι σχεδιάζει να εφεσιβάλλει την απόφαση.

Είπε: «Απλά πιστεύω ότι είναι τρελό. Οι φίλοι του Τσετίν επισκέπτονται το κατάστημα, είναι τακτικοί επισκέπτες του, είναι Μουσουλμάνοι, έρχονται μια-δυο φορές την εβδομάδα.

«Έχω μουσουλμάνους που έρχονται για τοστ με τυρί. Ο Τσετίν μαγειρεύει το φαγητό και ο ίδιος, ψήνει το μπέικον.

«Όταν πηγαίνουμε σε ένα καφέ ο σύζυγός μου δεν προσβάλλεται από τη μυρωδιά του μπέικον. Οι φίλοι του δεν ενοχλούνται από αυτό, έχουμε τρεις επισκέπτες που έρχονται εδώ για ένα σάντουιτς, οι φίλοι του συζύγου μου, και η μυρωδιά δεν τους προσβάλλει καθόλου.

Το ζευγάρι που πήρε την επιχείρηση το 2007 από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη και αντικατέστησε τον απορροφητήρα, που ήταν εκεί για έξι χρόνια, με ένα νέο σύγχρονο, ισχυρίζεται ότι δεν έλαβε καμία καταγγελία σχετικά με το καφενείο που είναι ανοιχτό από τις επτάμισι μέχρι τις δυόμισι, έξι ημέρες την εβδομάδα, μέχρι περίπου πριν από 18 μήνες, όταν έλαβαν ένα γράμμα από τις περιβαλλοντικές υπηρεσίες που έλεγε ότι ο γείτονά τους Graham Webb-Lee είχε διαμαρτυρηθεί για τη μυρωδιά.

Η κ. Akciecek είπε: «Ποτέ δεν είχα κάποιο πρόβλημα σχετικά με τη μυρωδιά επειδή όλα είναι προ-μαγειρεμένα φαγητά. Τα ψήνουμε στο φούρνο οπότε δεν υπάρχει δυσοσμία.

«Υπήρχε ένα κατάστημα με σάντουιτς για περίπου οκτώ χρόνια, και για το μαγείρεμα έκανε ακριβώς τα ίδια πράγματα και έκανε διπλή δουλειά γιατί έχτιζαν νέα σπίτια κατά μήκος του δρόμου κι έτσι υπήρχε πολύ δουλειά. Ποτέ όμως δεν διαμαρτυρήθηκε κανείς. "

Λένε ότι οι περιβαλλοντικές υπηρεσίες του Συμβουλίου ήρθαν για να επιθεωρήσουν το κτίριο μετά την καταγγελία του γείτονα, για αποκρουστική μυρωδιά πέρυσι, αλλά έκρινε τελικά ότι η μυρωδιά δεν προκαλεί πρόβλημα. «Οι περιβαλλοντικές υπηρεσίες είπαν ότι όλα είναι εντάξει», λέει η κ. Akciecek.

Ο κ. Webb-Lee καταγγέλλει ότι οι μουσουλμάνοι φίλοι του αρνούνται να τον επισκεφθούν επειδή «δεν μπορούν να αντέξουν τη μυρωδιά του μπέικον».

Η κ. Akciecek, λέει: «Είπε, στο Συμβούλιο, ότι είχε μια κόρη με διατροφική διαταραχή, είπε για τους μουσουλμάνους φίλους του, καθώς και για την κακή μυρωδιά που κάνει τα ρούχα του να μυρίζουν.

«Οι σύμβουλοι συμφώνησαν μαζί του χωρίς καν με ρωτήσουν τη γνώμη μου. Ήταν σαν να μην υπήρχα εκεί.

"Αυτό το καφέ είναι η μόνη μας πηγή εισοδήματος. Μόνο οι δύο μας εργαζόμαστε, δεν έχουμε κανένα προσωπικό πια. Δουλεύουμε επτά ώρες στο κατάστημα.

«Δεν πρόκειται να το δεχτώ και θα αγωνιστώ να το καταπολεμήσω».

Ο κ. Webb-Lee, δήλωσε: «Κάθε πρωί η μυρωδιά του μπέικον έρχεται μέσα στο σπίτι και με αρρωσταίνει.

«Έχω πολλούς φίλους μουσουλμάνους. Αρνούνται να με επισκεφθούν πια, επειδή δεν μπορούν να αντέξουν την μυρωδιά του μπέικον. "

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ /Πηγή

6 σχόλια:

SRVR είπε...

Τι να πω κι εγώ που κάθε βράδυ που γυρνάω από τη δουλειά μυρίζω την τσίκνα από τις ψησταριές και...υποφέρω από τον πειρασμό.
Πέρα από το γελοίον του πράματος αυτές (κι άλλες παρόμοιες γραφικές) είναι ειδήσεις που πρέπει να κυκλοφορούν ευρέως ώστε να μαθαίνουν και οι υπόλοιποι συμπολίτες μας τι μας περιμένει σε λίγο καιρό!

SkyWatcher είπε...

(Πέρα από το γελείο του πράγματος)νομίζω ότι θα πρέπει να προετοιμαστούμε για ένα κύμα σουβλακοφοβίας!

Ανώνυμος είπε...

Αντικλεπτικό! Κρεμάμε παντού τσιγαρισμένο μπέικον! Σε πόρτες μπαλκονόπορτες παράθυρα ντουλάπια ακόμη και σε χρηματοκιβώτια!!!!!
Για επιπλέον ασφάλεια στην είσοδο της πολυκατοικίας αφήνουμε μια φουφού να σιγοψήνει μπέικον και μπιφτέκια χοιρινά!

SkyWatcher είπε...

Χα! Χα! Απίθανο!

Ανώνυμος είπε...

το χοιρινο πρεπει να μπει πιο πολυ μεσα στην ζωη μας και να βρουμε καινουργιους τροπους μαγειρεματος οστε αναγκαζοντας να το τρωνε μπας και αποριψουν την ψευτικη τους θρησκεια η οποιο νου δεν του αρεσει εδω να σηκωθεί να φυγει και οχι να αναγκαστουμε να φυγουμε εμεις.

Ανώνυμος είπε...

Παιζει η ζωη με το μυαλο μας;
(να μας βγει σε καλο)