Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Ο κατά Χόλιγουντ "χαρισματικός" πρόεδρος των ΗΠΑ


Έχω παρατηρήσει ότι σε πολλές ταινίες ‘καταστροφολογίας’ του Χόλυγουντ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίζεται να είναι κάτι σαν «χαρισματικός ηγέτης» που με σοφία και δυναμισμό καθοδηγεί ολόκληρη την ανθρωπότητα, όταν αυτή βρίσκεται σε δύσκολες και κρίσιμες στιγμές. Πολλές φορές μοιάζει να είναι μία ηρωική μορφή, ατρόμητος, αλλά και πονόψυχος ταυτόχρονα, ενώ άλλες φορές μοιάζει με σχεδόν ‘βιβλική’ φιγούρα. Κάτι σαν Μωυσής.

Έτσι:

Στο Independence Day (1996), ο ηθοποιός Bill Pullman είναι ο πρόεδρος Thomas J. Whitmore. Εκφωνεί τον περίφημο λόγο – πρότυπο του κάθε οραματιστή και θιασώτη της Παγκόσμιας Κυβέρνησης. Όλοι οι λαοί ξεχνάνε αμέσως τις διαφορές τους και στέκονται "ενωμένοι" κατά του κοινού εχθρού, δηλαδή του στόλου των εξωγήινων. Κάτι αντίστοιχο είχε πει - σχεδόν ‘προφητικά’ - ο Ρήγκαν. Ο πρόεδρος είναι επίσης και πιλότος της πολεμικής αεροπορίας και κυνηγάει εξωγήινους με στυλ καουμπόι!


Στο ‘Deep Impact’ (1998), ο ηθοποιός Morgan Freeman είναι ο πρόεδρος President Beck. Η πρώτη περίπτωση μαύρου προέδρου 10 ακριβώς χρόνια πριν την εκλογή Ομπάμα. Ένας πολύ ‘ανθρώπινος’ πρόεδρος που έχει πίστη στον Θεό και δεν το κρύβει.


Στο ‘The Day After Tomorrow’ (2004), ο ηθοποιός Perry King είναι ο πρόεδρος Blake. Ηρωική μορφή εγκαταλείπει τελευταίος τον Λευκό Οίκο και σκοτώνεται σε ατύχημα με το ελικόπτερο που τον παρέλαβε, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.


Στο ‘2012’ (2009), ο Danny Glover είναι ο πρόεδρος Thomas Wilson. Έτερος μαύρος πρόεδρος επί εποχής Ομπάμα όμως. Σχεδόν ‘βιβλική’ μορφή. Αφού προσέυχεται σε κάτι ΣΑΝ εκκλησία, αποφασίζει να θυσιαστεί. Μετά τις απανωτές καταστροφές, τον βλέπουμε να περπατάει άφοβος ανάμεσα στον απλό λαό. Επισκέπτεται τους τρομοκρατημένους και άστεγους ανθρώπους, παρηγορεί τραυαμτίες και... βρίσκει χαμένους μπαμπάδες. Σκοτώνεται μαζί "με τον λαό του" από το κολοσσιαίο τσουνάμι.

Και βέβαια: Στο Megiddo: The Omega Code 2’ (2001), τον πρόεδρο Richard Benson (R. Lee Ermey), αντικαθιστά ο αντιπρόεδρος David Alexander, (Michael Biehn). Εδώ έχουμε την τέλεια φαντασίωση του ευαγγελικού Αμερικάνου. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ μάχεται τον ‘Αντίχριστο’, ο οποίος είναι ο αδελφός του! Οι λαοί τον εκλιπαρούν: "Λύτρωσέ μας".. Εκείνος αναρωτιέται γιατί τον "διάλεξε ο Κύριος" (αλά Μπους δηλαδή). Οι Ρώσοι, φυσικά, είναι με τις δυνάμεις του Αντίχριστου. Το ίδιο και οι Κινέζοι, αλλά τελευταί στιγμή αλλάζουν στρατόπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: