Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Οι μισοί Ισραηλινοί θέλουν να ξανακτιστεί ο Ναός του Σολομώντα


Οι μισοί Ισραηλινοί θέλουν να ξανακτιστεί ο Ναός του Σολομώντα (Bayit Hamikdash). Αυτή είναι το αποτέλεσμα μιας δημοσκόπησης η οποία εκπονήθηκε από το Τηλεοπτικό Κανάλι της Κνεσέτ (‘Knesset Television Channel’ - η Κνεσέτ είναι το κοινοβούλιο του Ισραήλ).


Η δημοσκόπηση αυτή λήφθηκε πριν από την εθνική εορτή ‘του πένθους’, της ‘Tisha B’Av’ όπως είναι γνωστή, η οποία αναφέρεται στην καταστροφή των δύο ιερών Ιουδαϊκών Ναών στην Ιερουσαλήμ, πριν από 2.000 και 2.500, χρόνια αντίστοιχα.


Το σαράντα εννέα τοις εκατό είπε ότι θέλει την ανακατασκευή του Ιερού Ναού, ενώ το 23% δηλώνει ότι δεν θέλει. Οι υπόλοιποι δεν ήταν σίγουροι.


Το κοινό που ερωτήθηκε είναι περίπου ομοιόμορφα κατανεμημένο κατά πόσο πιστεύουν ότι αυτό τελικά θα συμβεί, όπου το 42% πιστεύει, με κάποιο δισταγμό, ότι ο Ναός θα ξανακτιστεί, ενώ το 39% το πιστεύει απόλυτα.


Στο αν θα πρέπει επίσημα το κράτος του Ισραήλ να λάβει δραστικά μέτρα για την ανοικοδόμηση, το 48% είπε όχι, ενώ το 27% είπε ναι.


Τα πλήρη αποτελέσματα της δημοσκόπησης θα μεταδώσει στο κανάλι 99, το κανάλι της Κνεσέτ, το βράδυ της Δευτέρας στις 9:30 μ.μ., αμέσως μετά την παραδοσιακή βραδινή πένθιμη προσευχή και την απαγγελία πένθιμων αναφορών από την Βίβλο στις συναγωγές σε όλη τη χώρα.


Δεδομένου του σημερινού πολιτικού κλίματος, η ιδέα της κατασκευής του Ιουδαϊκού Ναού, και πιθανώς ακόμη και μια δημοσκόπηση για το θέμα, είναι πιθανό να θορυβήσει τον ισλαμικό κόσμο, ο οποίος ήδη διαθέτει σήμερα ένα καθημερινό έλεγχο επάνω στο Όρος του Ναού. Μια 'απλή επίσκεψή' που έκανε το έτος 2000, ο τότε ηγέτης της αντιπολίτευσης Αριέλ Σαρόν, κατηγορήθηκε από τους Άραβες ότι πυροδότησε τον ‘Πόλεμο του Όσλο’ (ή ‘δεύτερη Ιντιφάντα’ όπως είναι γνωστή).


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

ΔΙ΄ΕΥΧΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ είπε...

ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΧΤΙΣΟΥΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΠΑΝΤΩΣ.
ΑΣ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.