Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Όχι ένα, αλλά δύο τεμένη στο 'Grand Zero' θέλουν οι Μουσουλμάνοι!


Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς γιατί η περιοχή όπου έλαβε χώρα η χειρότερη τρομοκρατική επίθεση στην αμερικανική ιστορία, στο όνομα του Ισλάμ, φαίνεται σαν μία πολύ καλή τοποθεσία για να αφιερωθεί προς τιμή αυτής της θρησκείας, αλλά ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη τα σχέδια για ένα δεύτερο τέμενος κοντά στο Ground Zero! ( Το 'Ground Zero' δηλ. ‘Σημείο Μηδέν’, το μέρος εκείνο που ήταν το συγκρότημα κτηρίων του World Trade Canter, δεσπόζει ακόμα κενό, μετά την 11η Σεπτεμβρίου).


Σε περίπτωση που σας ξέφυγε κάτι, η πρώτη ανακοίνωση των σχεδίων για την κατασκευή ισλαμικού τεμένους κοντά στην τοποθεσία του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου ήρθε την περασμένη εβδομάδα.

Το οικοδόμημα, ‘Cordoba House’, το έχει αναλάβει η ‘Αμερικανική Εταιρεία για την Πρόοδο των Μουσουλμάνων’ (American Society for Muslim Advancement).

Το κτίριο που επιλέχτηκε για να στεγάσει το ιστορικό πολιτιστικό κέντρο είναι ένα που έχει καταστραφεί από τα συντρίμμια ενός από τα αεροπλάνα που έπεσε στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, στις 11 Σεπτεμβρίου 2001. Και ακριβώς σε περίπτωση που το αίμα σας ακόμα δεν βράζει, πάρτε και αυτό το χτύπημα. Η ημερομηνία που έχει επιλεχθεί για τα μεγαλοπρεπή εγκαίνια είναι η 11η Σεπτεμβρίου του 2011!


Αυτή τη φορά το ‘μήνυμα’ έρχεται ακόμη πιο δυνατό ‘στα μούτρα σας’, καθώς ακούστε και αυτό. Η ιστοσελίδα του Masjid Manhattan, της οργάνωσης που συγκεντρώνει χρήματα για την κατασκευή του τεμένους, έχει ένα banner που χλευάζει: «Χτίστε το ‘Σπίτι του Αλλάχ’, δίπλα στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου! Βοηθήστε μας να σηκώσουμε τη σημαία του ‘LA ILLAH ILLA ALLAH’ στο κέντρο του Μανχάταν. "


Σύμφωνα με το FOX News, ο όμιλος έχει ήδη μαζέψει 8,5 εκατομμύρια δολάρια από δωρεές. Από τη στιγμή που θα εξασφαλίσει άλλα $ 2,5 εκατ., η κατασκευή του τζαμιού θα ξεκινήσει.

Η Daisy Kahn, διευθύντρια του ‘Cordoba Initiative’ - η αιχμή του δόρατος της ομάδας κατασκευής του Cordoba House – ισχυρίζεται ότι δεν έχει ιδέα για σχέδια του Masjid Manhattan. «Δεν έχουν καμία σχέση με εμάς», φέρεται να έχει δηλώσει εκπρόσωπος της Καν στο News FOX. "Εμείς ούτε ξέραμε ότι αυτοί ήταν εκεί."


Η Khan υποστηρίζει ότι για τους μουσουλμάνους το τέμενος "είναι ένα σύμβολο, μια πλατφόρμα που θα δώσει φωνή στη σιωπηλή πλειοψηφία των μουσουλμάνων που υποφέρουν στα χέρια των εξτρεμιστών». Μπορεί να είναι έτσι μπορεί και όχι, αλλά το ερώτημα είναι γιατί στην πόλη της Νέας Υόρκης, που έχει έκταση πάνω από 300 τετραγωνικά μίλια και υπάρχουν τόσες άλλες τοποθεσίες, να επιλεχθεί η συγκεκριμένη τοποθεσία;


H Julie Menin, πρόεδρος του ‘Community Board 1’, το οποίο εποπτεύει την ανάπτυξη στην περιοχή γύρω από το Ground Zero, δεν ήταν διαθέσιμη για κάποιο σχόλιο. Το ίδιο ισχύει και για τους ηγέτες των ‘Masjid Manhattan’, αν και το banner στην ιστοσελίδα τους, φαίνεται ότι τα λέει όλα ξεκάθαρα.


Ο Paul Sipos, μέλος του ‘Community Board 1’, σχολιάζοντας την είδηση εξομοίωσε την χειρονομία αυτή σαν να αποφασίσουν οι Γιαπωνέζοι να ανοίξουν ένα πολιτιστικό κέντρο απέναντι από το Περλ Χάρμπορ ή οι Γερμανοί να ανοίξουν ένα κέντρο Χορωδίας Μπαχ απέναντι από το Αουσβιτς."


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή


Διαφορετική προσέγγιση από το TVXS όπου βλέπει ότι το Νέο Τέμενος επουλώνει τις πληγές που άνοιξεη11η Σεπτεμβρίου (!!!)


Δεν υπάρχουν σχόλια: