Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Χριστιανοφοβία: Η τελευταία αποδεκτή διάκριση στην Ευρώπη


Θύματα διακρίσεων είναι πολλοί χριστιανοί στην Αφρική ή την Ασία αλλά και στην ίδια την Ευρώπη σύμφωνα με τη διεθνή επιτροπή (International Security Group Affirms Discrimination) που δρα στα πλαίσια του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, και που αποτελείται από εκπροσώπους 56 κρατών μελών από την Ευρώπη, τον Καύκασο, την Κεντρική Ασία και τη Βόρεια Αμερική.


Αυτό που προέκυψε με σαφήνεια από την συνάντηση είναι ότι η μισαλλοδοξία και οι διακρίσεις κατά των χριστιανών εκδηλώνονται με διάφορες μορφές σε όλη την περιοχή ευθύνης του ΟΑΣΕ”, δήλωσε μετά τη λήξη των εργασιών της συνάντησης, (5/3/2009), ο Janez Lenarčič, πρώην πρέσβης της Σλοβενίας στον ΟΑΣΕ και σήμερα διευθυντής του γραφείου των Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


"Αν και η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι ένα σημαντικό ζήτημα," συνέχισε, "εκεί όπου οι χριστιανοί αποτελούν μειοψηφία, είναι επίσης σοβαρό να βιώνουν τον αποκλεισμό και την περιθωριοποίηση εκεί όπου αποτελούν την κοινωνική πλειοψηφία”.


Από την πλευρά του ο Mario Mauro, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του εκπροσώπου της προεδρίας για την καταπολέμηση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και των διακρίσεων, εξέφρασε την πεποίθηση ότι, “η συνάντηση ανέδειξε την σημασία του φαινομένου της μισαλλοδοξίας και των διακρίσεων σε βάρος των χριστιανών”.


Η συνάντηση ανέδειξε "τις διάφορες πτυχές της μισαλλοδοξίας και των διακρίσεων σε βάρος αλλά και μεταξύ των χριστιανών, συμπεριλαμβανομένων των βίαιων επιθέσεων κατά των προσώπων, οικημάτων και των τόπων λατρείας, καθώς και περιορισμών στο δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης της λατρείας και των πεποιθήσεων," αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόσθηκε μετά τη λήξη των εργασιών της επιτροπής.


Εντοπίστηκαν επίσης "περιπτώσεις διαστρέβλωσης της χριστιανικής ταυτότητας και των χριστιανικών αξιών από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και από εκφράσεις του πολιτικού λόγου, τέτοιες που να οδηγούν σε παρανοήσεις και να καλλιεργούν την προκατάληψη”.


Η επιτροπή προτείνει την έναρξη διαθρησκειακού διάλογου, που να αναγνωρίζει, ότι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι χριστιανοί είναι κοινές με τα μέλη των άλλων θρησκειών. Επίσης, ζήτησε "τη βελτίωση της συλλογής των στοιχείων για τα εγκλήματα μίσους κατά των χριστιανών, τη θέσπιση νόμων για την ανεξιθρησκεία σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες και την παροχή βοήθειας στα κράτη μέλη για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών και την καλλιέργεια σχετικών προτύπων."


Οι αιτίες που διαπιστώθηκαν για την καλλιέργεια μισαλλοδοξίας και την δημιουργία διακρίσεων σε βάρος των χριστιανών στην Ευρώπη ήταν, μεταξύ άλλων, “ο ριζοσπαστικός ‘σεκουλαρισμός’, ακραίες μορφές της πολιτικής ορθότητας, καθώς και πτυχές των νόμων κατά των διακρίσεων”.


Η Gudrun Kügler, βοηθός του γενικού γραμματέα της χριστιανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης – δίκτυο «Ευρώπη για τον Χριστό!", υποστήριξε, "Η προκατάληψη κατά των Χριστιανών φαίνεται να είναι η τελευταία κοινωνικά αποδεκτή προκατάληψη της Ευρώπης."


Το δίκτυο, το οποίο είναι χορηγός της ιστοσελίδας ‘Christianophobia’, δημοσίευσε μια δήλωση με την οποία αναγνωρίζεται η ποιότητα και το βάθος της συνεδρίασης του ΟΑΣΕ. Η Kügler πρόσθεσε: "Στην Ιστοσελίδα μας δημοσιεύουμε τις περιπτώσεις στις οποίες οι προκαταλήψεις επεκτάθηκαν και σε πράξεις μισαλλοδοξίας. Το ότι ο ΟΑΣΕ εξετάζει το φαινόμενο είναι ένα πρώτο βήμα προς την ανοχή για όλους τους ανθρώπους, και αυτούς που έχουν χριστιανική πίστη."


Και κατέληξε: «Είναι σημαντικό να ενθαρρυνθούν τα μέσα ενημέρωσης να διαδώσουν το μήνυμα της κατανόησης και του σεβασμού προς τους Χριστιανούς, αντί της προκατάληψης. Επιπλέον, οι Χριστιανοί δεν πρέπει να υφίστανται τον αποκλεισμό από τη δημόσια ζωή και το δικαίωμα στην αντίρρηση συνείδησης θα πρέπει να εξασφαλίζεται για τους Χριστιανούς σε όλες τις χώρες. "


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή: http://antifono.blogspot.com/ Από: Zenit.org


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να σημειωθεί ότι αυτές οι ειδήσεις είναι απλώς πολιτική προπαγάνδα από το Βατικανο.

Γεώργιος Κιντσάκης είπε...

Δηλαδή εσείς συμφωνείτε με τη φυλάκιση ή οικονομική εξουθένωση Χριστιανών, όταν αυτοί εκφράζουν βασικές τους πεποιθήσεις πηγάζουσες από την Αγία Γραφή, οι οποίες τυγχάνει να μην αρέσουν σε ορισμένες ομάδες πίεσης; Αυτή είναι η ανεκτικότητα που ευαγγελίζεται η Ευρώπη; Η απαγόρευση της ελευθερίας της έκφρασης;