Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Με νέο νόμο στη Μ. Βρετανία εκδίδονται πιστοποιητικά γέννησης από ομοφυλόφιλους γονείς. Οι λέξεις «πατέρας» και «μητέρα» καταργούνται



Δύο ομοφυλόφιλες γυναίκες έγιναν το πρώτο ζευγάρι ατόμων του ιδίου φύλλου στην Μ. Βρετανία, που δήλωσαν στο πιστοποιητικό γέννησης ενός μωρού που συλλήφθηκε με εξωσωματική γονιμοποίηση και τα δύο ονόματά τους ως γονείς.


Η δήλωση δύο ατόμων του ιδίου φύλου ως "γονείς" σπάει μία παράδοση σχεδόν 200 χρόνων στην χώρα όσον αφορά τα πιστοποιητικά γέννησης. Παραδοσιακά, στις περιπτώσεις αυτές, μόνο η μητέρα που γέννησε το παιδί, μπορούσε να καταγραφεί ως η γονέας εφόσον, δεν θα έδινε το όνομα του άνδρα δότη. Η σύντροφός της, θα έπρεπε να πάει στο δικαστήριο και να διεκδικήσει δικαστικά, να αναφέρεται ως ο άλλος γονέας.


Αλλά η Natalie Woods, που γέννησε την Lily-May στις 31 Μαρτίου, και η σύντροφός της Betty Knowles και οι δύο δηλώθηκαν ως γονείς, λόγω του νόμου του 2008 σχετικά με την Ανθρώπινη Γονιμοποίηση και Εμβρυολογία (Human Fertilization and Embryology Act) που τέθηκε σε ισχύ στις αρχές Απριλίου. Σύμφωνα με το νέο νόμο, οι λέξεις «μητέρα» και «πατέρας» διεγράφησαν από τα πιστοποιητικά γεννήσεως.


"Τα πιστοποιητικά γέννησης θα πρέπει να αντικατοπτρίζουν το πώς ένα μωρό έρχεται στην ζωή», είπε η Josephine Quintavalle, από το σχόλιο για την Αναπαραγωγική Ηθική, στην Telegraph σχετικά με το θέμα.


"Σε μια κουλτούρα που έχει εμμονή με τη γενετική, είναι περίεργο το γεγονός ότι, όταν πρόκειται για πιστοποιητικά γέννησης, είμαστε έτοιμοι να τα ξεχάσουμε όλα αυτά."


"Όσο και να προσπαθήσεις να παίξεις με την ορολογία, η βιολογία αντικατοπτρίζει αυτό που συνέβη και κάποια ημέρα το παιδί θα ρωτήσει για το ποιος είναι ο πατέρα του."


Ομοίως, η βαρόνη Ruth Deech, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Standards Board, έχει επικρίνει τους κανόνες που επιτρέπουν στα ζευγάρια του ιδίου φύλου να υπογράφουν τα πιστοποιητικά γέννησης χωρίς να κάνουν αναφορά στον πατέρα.


"Υπάρχει ένα θέμα αρχής εδώ, που είναι η αλήθεια," είπε η Deech τον περασμένο μήνα. "Αυτό δεν είναι απλά ένα ‘ηθικό ζήτημα’. Πρόκειται στην κυριολεξία για συγκάλυψη πραγματικών γεγονότων και αποτελεί μία σύγχυση μεταξύ του βιολογικού γονέα, και του ‘νομικού’ και ‘κοινωνικού’ γονέα».


Η Deech είπε επίσης, ότι η νέα αυτή πρακτική "βάζει τα απαιτήσεις των ενηλίκων πάνω από τα δικαιώματα των παιδιών να γνωρίσουν και να επωφεληθούν και από τις δύο πλευρές των ατόμων που τους αφήνουν την ‘γενετική κληρονομιά’ τους."


Σύμφωνα με έδρα την Daily Mail, το ζευγάρι αποφάσισε ότι η Lily-May θα φωνάζει την Woods ‘μαμάκα’ (“mummy”) και την Knowles ‘Μαμά Β΄’ ("Mama Β").


Η Woods εργάζεται για ένα γραφείο παροχής συμβουλών σε λεσβίες, ομοφυλόφιλους, αμφισεξουαλικούς και τρανσέξουαλς, ενώ η Knowles είναι οδηγός delivery. Οι δύο γυναίκες ήταν μαζί για 16 χρόνια και σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε ‘αστική εταιρική σχέση’ στο εγγύς μέλλον.


"Είναι φανταστικό, σχεδόν ένα ορόσημο", δήλωσε η Woods στην Telegraph. "Σε σύγκριση με την υποχρεωτική διαδικασία μέσω δικαστηρίων, αυτό πραγματικά απλοποιεί τα πράγματα και είναι ο σωστός τρόπος."


Και πρόσθεσε, «Το γεγονός ότι γονείς που έχουν το ίδιο φύλο μπορούν και οι δύο να γράφονται στο πιστοποιητικό γέννησης, δείχνει ότι το είδος αυτό της οικογένειας, όπως το δικό μας, γίνεται όλο και πιο αποδεκτό."


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια: