Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Ο Ιμάμης της Οξφόρδης υπερασπίζεται τον Χριστιανισμό!


"Ο Χριστιανισμός βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκία σε αυτήν την χώρα.


Η εθνική θρησκεία της Βρετανίας ποτέ δεν ήταν τόσο περιθωριοποιημένη και τόσο γελοιοποιημένη, ιδίως από τις δημόσιες υπηρεσίες που θα έπρεπε να την υπερασπίζονται.


Ως μουσουλμάνος, νιώθω μεγάλη απελπισία για τη στάση των ‘πολιτικά ορθών’ υπαλλήλων μας απέναντι στον Χριστιανισμό". (Taj Hargey, Ιμάμης).


Το είδαμε (ή καλύτερα, το διαβάσαμε) κι αυτό! Και βέβαια, αφού οι χριστιανοί αποφάσισαν να βάλουν φωτιά στο οικοδόμημά τους, θα έλθουν τώρα αρωγοί και πυροσβέστες οι μουσουλμάνοι!

Η λογική άρχισε να απομακρύνεται από τους χριστιανούς ηγέτες των μεγάλων δημόσιων οργανισμών στην Αγγλία, έτσι οι ισλαμιστές αποφάσισαν να δείξουν την παρουσία τους και να αμυνθούν εξ ονόματος του Χριστιανισμού.


Ο Δρ. Taj Hargey, Ιμάμης και Πρόεδρος του Ισλαμικού Εκπαιδευτικού Κέντρου της Οξφόρδης, αισθανόμενος προσβεβλημένος και εξαιρετικά δυσαρεστημένος από την έκβαση της υπόθεσης που παρουσιάσαμε χθες στο ιστολόγιό μας, (την περίπτωση της αγγλίδα νοσοκόμας που της απαγορεύτηκε να φοράει τον σταυρό στην δουλειά της) αρθρογράφησε στις αγγλικές εφημερίδες, εκφράζοντας την δίκαιη αγανάκτησή του για το αποτέλεσμα της δίκης αυτής και για τον παραγκωνισμό του Χριστιανισμού, σε μια χώρα που η χριστιανική πίστη αποτελεί -κατά παράδοση- την εθνική θρησκεία της πλειοψηφίας των κατοίκων.


Όπως τόνισε ο Ιμάμης: «Ο Χριστιανισμός βρίσκεται σε πολιορκία στη Βρετανία, όπου ως εθνική θρησκεία δεν ήταν ποτέ τόσο περιθωριοποιημένος και χλευασμένος». Προσέξτε τι έντονες λέξεις χρησιμοποιεί ο μουσουλμάνος αυτός πνευματικός ηγέτης!


Υποστηρίζει δε, μια ενδιαφέρουσα -αν και αρνητική - άποψη: «Να είσθε σίγουροι, λέει, ότι ένας νέος τύπος δηλητηριώδους εκκοσμίκευσης σαρώνει όλα τα επίπεδα της κοινωνίας και στόχος της είναι ο Χριστιανισμός».


Σε άλλο σημείο τονίζει πως, «Εγώ είμαι μουσουλμάνος. Αλλά και ως μη χριστιανός, μπορώ να δω πολύ καθαρά τον ύπουλο τρόπο με τον οποίο η βρετανική εθνική θρησκεία διαβρώνεται... Δεν είναι σύμπτωση πως όσο ο Χριστιανισμός προσβάλλεται συνεχώς τόσο ο κοινωνικός ιστός της Βρετανίας ξεφτίζει προοδευτικά».


Στη συνέχεια δε, παρουσίασε κάποιες πραγματικά ριζοσπαστικές απόψεις, όπως ότι «Δεν υφίσταται σύγκρουση μεταξύ Χριστιανισμού και Ισλάμ. Είναι και οι δύο θρησκείες τμήματα της μεγάλης Αβρααμικής Παράδοσης. Υπάρχει δε και μια σημαντική φράση στο Κοράνι, που λέει: “Οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντύτερα και είναι πολύ αγαπητοί στους μουσουλμάνους είναι εκείνοι που λένε: Είμαστε χριστιανοί”. Για τούτο είναι καθήκον των Βρετανών μουσουλμάνων να υποστηρίξουν τον Χριστιανισμό όταν προσβάλλεται»!


Και ολοκληρώνει τις εμπεριστατωμένες απόψεις του με τις παρακάτω σκέψεις: «Μια καλά συγκροτημένη κοινωνία απαιτεί ανεκτικότητα και συμμετοχικότητα... Σεβασμός από όλες τις πλευρές είναι ο μόνος δρόμος που θα οδηγήσει τη Βρετανία στην πρόοδο. Και βέβαια θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός για τον αρχαίο χριστιανικό πολιτισμό της Βρετανίας. Γιατί αν οι Αρχές δεν αλλάξουν τον τόνο τους και δεν αρχίσουν να προστατεύουν τις παραδόσεις της βρετανικής πλειοψηφίας, θα αρχίσουμε να κατρακυλούμε προς περισσότερες διαιρέσεις».

Έχει άραγε άδικο;


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή: Ημερολόγιο Αποδημίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που ΔΕΝ δημοσιεύονται: όσα δεν έχουν σχέση με το θέμα της ανάρτησης, όσα αποβλέπουν σε διαφήμιση, όσα είναι γραμμένα σε greeklish, όσα εκθέτουν προσωπικά δεδομένα, όσα είναι γεμάτα μίσος για λαούς ή κοινωνικές ομάδες, όσα είναι κακόβουλα, όσα είναι υβριστικά, όσα έχουν εριστική διάθεση και όσα είναι εντελώς βλακώδη (plus: σεντόνια, τρολιές & μπαρούφες). Με "ανώνυμους" δεν ανοίγουμε κουβέντα. Εάν αργεί η δημοσίευση ενός σχολίου, κάντε υπομονή. Αν περάσει πολύς καιρός, μάλλον θα το έχει φάει η μαρμάγκα.