Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Προσευχή για την Θράκη


Από καιρό παρακολουθώ τα γεγονότα στην Θράκη και είμαι ιδιαίτερα ανήσυχος.


Το εξαιρετικό ιστολόγιο «Ας μιλήσουμε Επιτέλους» το επισκέπτομαι καθημερινά για ενημέρωση πάνω στα θέματα αυτά. Επίσης το Αντίβαρο και το ιστολόγιο «Προξενείο ΣΤΟΠ» .

(Στο τέλος δείτε το βίντεο αυτής της κίνησης πολιτών για την υπονομευτική δράση του Τουρκικού προξενείου)


Από καιρό ήθελα να κάνει μία αναφορά ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ σε ορισμένα από αυτά τα γεγονότα, για τα οποία, ίσως, πολλοί να μην έχουν ιδέα!


Μέσα στην δίνη του κυκλώνα που μπήκε η χώρα μας, ας έχουμε το νου μας στην Θράκη. Τα σύννεφα μαζεύονται και είναι πολύ απειλητικά.


Και για μια ακόμη φορά, φοβάμαι ότι αποδεικνυόμαστε κατώτεροι των περιστάσεων. Δυστυχώς, μιάζουμε εγκλωβισμένοι στον ωχαδελφισμό και εθισμένοι στην χυδαιότητα...


Την κρίσιμες αυτές ώρες που κάποιοι θα συνεχίζουν το ύπνο τους, ενώ άλλοι θα τρέχουν να τραφούν με τα πορνοσκουπίδια που άφθονα μοιράζει το σύστημα στις αποβλακωμένες ανθρωπομάζες, ας αγρυπνούμε και ας προσευχόμαστε για την Θράκη μας.


«Ηµέρα Εθνικής Αντίστασης».


Στις 29-1 πραγµατοποιήθηκε στο κέντρο “ΦΙΛΙΑ” κοντά στο Σέλερο του νομού Ξάνθης η φετινή εκδήλωση των τουρκοφρόνων για την «Ηµέρα Εθνικής Αντίστασης», όπως την ονόµασε στην οµιλία του ο τουρκοµουφτής Ξάνθης Αχµέτ Μέτε.


Οι εορτασμοί όμως δεν περιορίστηκαν στην ελληνική Θράκη.


Η Συμβουλευτική Επιτροπή, υπό τούς δύο τουρκοµουφτήδες Μέτε καί Σερήφ επισκέφτηκε την…Μητέρα – Πατρίδα της και συναντήθηκε µέ ΟΛΗ την ηγεσία της γείτονος: Γκιούλ, Ερντογάν (φωτο), Νταβούτογλου, Μπαϊκάλ, Μπολούκµπασι, Κιλίτς, Μπαρντάκογλου, Μουεζίνογλου – κι όχι µόνο. Επισκέφτηκαν το κρατικό κανάλι TRT, την εφηµερίδα Ζαµάν, την µουφτεία της Κωνσταντινούπολης, το µαυσωλείο του Κεµάλ – κι όχι µόνο. Δεν παρέλειψαν να επισκεφτούν και το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάµεων!!!


Για πείτε τώρα, τι µπορεί να συζήτησαν εκεί οι πρόεδροι των «πολιτιστικών» σωµατείων και οι «θρησκευτικοί ηγέτες» των συντοπιτών µας; Τι κοινά ενδιαφέροντα έχουν π.χ. ένας πρόεδρος (”Τούρκων”) Δασκάλων και ο επικεφαλής της 1ης Στρατιάς πού είναι ανεπτυγµένη στην Ανατολική Θράκη; Και για ποιόν λόγο σε λίγες µέρες (28/2) οι ίδιοι «παράγοντες» επισκέφθηκαν και πάλι την γείτονα, µέ πρόσκληση του ίδιου του Ερντογάν; Να αληθεύει ότι µεθοδεύεται η απόδοση της ιθαγένειας στους 65.000 µειονοτικούς που προ δεκαετιών είχαν στερηθεί την ιθαγένεια µέ το άρθρο 19, τώρα που η κυβέρνηση του ΓΑΠ µοιράζει ιθαγένειες σε κάθε ενδιαφερόµενο; Κι οι (πολλαπλάσιοι) απόγονοί τους δεν την δικαιούται; Ο κίνδυνος βεβαίως δεν βρίσκεται στην Άγκυρα, αλλά στην Αθήνα, όπου ο Χατζηοσµάν το έθεσε ευθέως µέσα στή Βουλή. Θα µας πουλήσουν άραγε µέσα στην αναµπουµπούλα;


----------------------------------------------------------------


Ο εθνικός ύμνος της… ανεξάρτητης «Δυτικής Θράκης»!


Ο προπαγανδιστικός πόλεμος που έχει ξεσπάσει στο Διαδίκτυο από εκατοντάδες τουρκόφρονες bloggers υπέρ της αναβίωσης της «Δημοκρατίας της Δυτικής Θράκης» (Batı Trakya Bağımsız Hükümeti) μαίνεται.


Για να κάνουμε και λίγη…Ιστορία, επρόκειτο για το προσωρινό κρατικό μόρφωμα που ιδρύθηκε λίγο μετά το τέλος του Β΄ Βαλκανικού Πολέμου, στις 31 Αυγούστου 1913, εξαιτίας μιας επανάστασης των μουσουλμάνων της περιοχής κατά των βουλγαρικών κατοχικών στρατευμάτων (θυμίζουμε ότι λίγες μέρες μόλις πριν, με τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου – στις 15/8/1913 – τα μεταξύ Νέστου και Έβρου θρακικά εδάφη είχαν επιδικαστεί στη Βουλγαρία). Στόχος του ουσιαστικά σκιώδους αυτού κρατιδίου (που διατηρήθηκε εν ζωή ως τις 25 Οκτωβρίου 1913) ήταν φυσικά η μελλοντική του επανένταξη στα εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.


Το εφήμερο λοιπόν αυτό κρατίδιο δείχνει πλέον να…στοιχειώνει για τα καλά. Ιδού και ο ύμνος της Δυτικής Θράκης (που φέρεται μάλιστα να έχει γραφεί από τον Σουλεϊμάν Ασκερί, δηλαδή τον πρόεδρο εκείνου του κρατιδίου):


«Ω γνήσιο τέκνο των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, τι ευτυχία σε σένα

Εσύ µε το αίµα σου έδωσες ζωή στον πόλεµο της ανεξαρτησίας.

Ο τρανός σου ηρωισµός χαράχτηκε σε κάθε µεριά του σύµπαντος.

Προσοχή στέκονται τα έθνη ενώπιον της εθνικής σου σηµαίας.

Τα χώµατα που πατάς είναι γεµάτα από τους δοξασµένους σου ήρωες.

Οι εχθροί δεν µπορούν να ενοχλήσουν την µεγαλόπρεπη ψυχή των ηρώων σου.

Τι µεγαλοπρεπής τιµή προς την σηµαία σωτηρίας µε την οποία τυλίχτηκαν οι δοξασµένοι ήρωες,

να θάβεσαι στο χώµα των προγόνων.

την πατρίδα σου πνέει άνεµος ελευθερίας και ανεξαρτησίας

Οι γενναίοι αγωνιστές ανατρέπουν αυτήν την βρώµικη σκλαβιά.

Δεν υπάρχει ποτέ επιστροφή από αυτόν τον δοξασµένο πόλεµο ανεξαρτησίας!

Μπροστά µας ακόµα και ατσάλινοι στρατοί να βγούνε δεν µας τροµάζουν!

Εµείς για την εθνική ανεξαρτησία, διαβήκαµε τον Έβρο και τον Νέστο,

Φτάσαµε στον στόχο µας νικώντας, συντρίβοντας όλους τους εισβολείς

Ανοίξαµε στα Βαλκάνια περίοδο µιας δοξασµένης δηµοκρατίας

Εµείς για πρώτη φορά ανάψαµε τη δάδα της ελευθερίας.

Αυτή η σηµαία θα κυµατίζει, αυτή η δηµοκρατία θα ζήσει.

Οι εχθροί απέναντι µας, πανικόβλητοι θα φύγουν!

Είµαστε εγγόνια ενός έθνους που χιλιάδες χρόνια ζει ελεύθερο,

εκείνο δηµιούργησε τις στέπες, είµαστε λιοντάρια, γεράκια των ουρανών.

Πάντα οι έφοδοι των αγωνιστών θυµίζουν φουρτούνες.

Στον πόλεµο οι εχθροί λιποθυµούνε από τον τρόµο του µεγαλείου µας.

Η Δηµοκρατία της Δυτικής Θράκης θα ζήσει, θα ζήσει!

Τα έθνη θα τα χάσουν µπροστά στην πρόοδο µας!

Ω γλυκιά Δυτική Θράκη!… Να λοιπόν, σώθηκες από την σκλαβιά.

Ω εχθροί!… Μη νοµίζετε πως το έθνος αυτό κουράστηκε από τους πολέµους

Οσονούπω θα κυµατίσει στη χώρα η µεγαλοπρεπής σηµαία της Δηµοκρατίας,

Όλοι αυτοί οι Δυτικοθρακιώτες µέχρι τον αιώνα τον άπαντα θα ζήσουν ελεύθεροι»!




------------------------------------------------------------


Ο δημοσιογράφος Αμπντουλχαλίμ Ντεντέ προκαλεί


Ο δήθεν δημοσιογράφος και πράκτορας της Τουρκίας Αμπντουλχαλίμ Ντεντέ, μας βρίζει και μας προκαλεί.


Iδού η ομιλία του:


“Από το 1974 ως το 2004, αν δείτε πως κατανέμονται οι μειονοτικές ψήφοι της Ξάνθης θα διαπιστώσετε ότι έχουν μειωθεί δραματικά. Το 2004 φτάσαμε στην κορυφή δίνοντας 12.000 ψήφους στους μειονοτικούς υποψηφίους μας. Δηλαδή από τους 33.000 ψήφους μόνο 12.000 δώσαμε στους μειονοτικούς. Δώσαμε 21.000 ψήφους στους ρωμιούς. 30 χρόνια επαναλαμβάνουμε τα ίδια.

Δηλαδή τουρκική ψήφος στον Τούρκο αλλά όταν πάμε να ψηφίσουμε την δίνουμε στον γκιαούρη. Τουλάχιστον εγώ μπορώ να μεταχειριστώ τη λέξη γκιαούρης, ο μουφτής όχι.

Εδώ και χρόνια δίνουμε στους ρωμιούς ψήφους και μάλιστα σε ποιους τις δίνουμε; Τις δίνουμε στον Σγουρίδη ο οποίος είχε προστατεύσει τον μεγαλύτερο εχθρό της Τουρκίας τον αρχηγό του ΠΚΚ Οτσαλάν.

Κατάρα στον Τούρκο που ψηφίζει Χριστιανό.

Θαυμάζω το ΠΚΚ ξέρετε γιατί; Διότι έχουν βάλει στόχο και τον ακολουθούν πιστά. Αν κάποιο μέλος λοξοδρομήσει τον δέρνουν. Στα δικά μας χωριά ξέρουμε ποιοι ψηφίζουν τους γκιαούρηδες. Γιατί λοιπόν δεν τους απομονώνουμε κοινωνικά να δούμε αν θα τολμήσουν να μιλήσουν για τον Σγουρίδη και τον Κοντό και το *** της μάνας τους”.


(Υπενθυμίζεται ότι ο Αμπντουλχαλίμ Ντεντέ υποστηρίζει και την Θάλεια Δραγώνα, αφού υπέγραψε σε κείμενο υπεράσπισή της που αναρτήθηκε στο politikokafeneio.com.)


Δείτε το βίντεο που ακολουθεί με τον Ντεντέ να ωρύεται:

-----------------------------------------------------------


Τουρκάλα τραγουδίστρια τραγουδάει τον τουρκικό στρατιωτικό ύμνο μέσα στην Ελλάδα χωρίς καμία αντίδραση από κανέναν !!!


Το τριήμερο 12-14 του προηγούμενου Ιουνίου έγινε η «μεγαλύτερη πολιτιστική εκδήλωση της μειονότητας της Θράκης», η γνωστή και ως «Γιορτή του Κερασιού» στον Δήμο Σώστη.

Κατά τη διάρκεια των τριήμερων εκδηλώσεων, τις οποίες παρακολούθησαν περίπου 20.000 άτομα, κατέστη σαφές σε όλους όσους βρέθηκαν στο χωριό των Ασωμάτων της Ροδόπης, πως το Τουρκικό Προξενείο κρατούσε τα ηνία της διοργάνωσης, αφού μέχρι και η «προστασία» του χώρου έγινε από τούρκους αστυνομικούς που μετέβησαν από την Τουρκία στην Ελλάδα, παίρνοντας ειδική άδεια από το ελληνικό προξενείο της Αδριανούπολης!!!

Τα μουσικά συγκροτήματα και οι ομάδες χορευτών και χορευτριών ήταν από την Τουρκία, ενώ δεν υπήρχε ούτε μία στολή από τους γηγενείς Έλληνες μουσουλμάνους!!! Η παρουσία της Άγκυρας ήταν καταλυτική, σε πλήρη αντίθεση με την Ελληνική Πολιτεία η οποία απουσίαζε τραγικά…

Ο μεγάλος αριθμός των μουσουλμάνων που συγκεντρώθηκαν, τόσο από τη Θράκη όσο και από την Τουρκία, λειτούργησε ως μαγνήτης για τους χριστιανούς πολιτικούς που δεν παρέλειψαν να παραβρεθούν στην έναρξη της γιορτής, για να απευθύνουν τα γνωστά λογίδριά τους...

Η «πολιτική προσέγγιση» εκ μέρους του κυρίου Γιώργου Πεταλωτή (γνωστός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και σημερινός κυβερνητικός εκπρόσωπος), του κυρίου Άρη Γιαννακίδη (νομάρχης Ροδόπης), αλλά και του εκπρόσωπου της Περιφέρειας ΑΜΘ, Τάσου Παράσχου (να σημειωθεί πως η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης ενίσχυσε οικονομικά, ιδιαίτερα έντονα την «πολιτιστική» αυτή εκδήλωση) δεν άγγιξε προφανώς το φιλότουρκο κοινό (μεγάλο μέρος από το οποίο ήρθε από την Τουρκία), που άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τις προσφωνήσεις από τους μουσουλμάνους πολιτικούς και πολιτευτές, καθώς φυσικά και από τον Τούρκο Πρόξενο της Κομοτηνής, κύριο Μουσταφά Σαρνίτς.

Από την πλευρά της η Τουρκία έστειλε δημάρχους από τρεις πόλεις της (ο Δήμαρχος Υψάλων και δύο Δήμαρχοι από Δήμους της Προύσας και της Άγκυρας), για να «συμπαρασταθούν» ψυχολογικά στους ‘καταπιεσμένους’ εορτάζοντες.

Προς το τέλος της τελευταίας βραδιάς των εορτασμών, κι ενώ τραγουδούσε μία καλλίγραμμη τουρκάλα τραγουδίστρια (χαμηλών φωνητικών δυνατοτήτων), το κέφι ξαφνικά μετατράπηκε σε καθαρή, εξόφθαλμη φιλοτουρκική και άκρως ανθελληνική προπαγάνδα. Οι τούρκοι οργανοπαίκτες μετέβαλαν τους ρυθμούς σε στρατιωτικό εμβατήριο και η τραγουδίστρια άρχισε να βηματίζει στρατιωτικά επάνω στη σκηνή.

Ιδού οι στίχοι:

«Βγήκαμε με καθαρό μέτωπο από κάθε πόλεμο

Δεκαπέντε εκατομμύρια νέοι σε δέκα χρόνια

Ξαναδημιουργήσαμε την πατρίδα από την αρχή

Με ηγέτη τον Αρχιστράτηγο που τιμά όλος ο κόσμος

Χτίσαμε με σιδερένια δάχτυλα όλη την πατρίδα

Είμαστε Τούρκοι, το στήθος μας είναι μπρούτζινη ασπίδα της Δημοκρατίας

Δεν ταιριάζει στον Τούρκο να σταματάει, ο Τούρκος μπροστά, εμπρός Τούρκε».



2 σχόλια:

Πολίτης της Μπανανίας είπε...

Δυστυχώς όλα τα γεγονότα και οι ανησυχίες που επισημαίνεις όχι μόνο για την Θράκη αλλά και για τα γεγονότα εκτός Ελλάδας, είναι απολύτως ρεαλιστικά.

Ανώνυμος είπε...

Πως το λεει ο Λιακο..."Ο καιρος γαρ εγγυς"

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=49734948

αλλα απο την αναποδη.