Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Πως θέλουν να μας επιβάλλουν την πολυπολιτισμικότητα. Το σκάνδαλο στην Αγγλία με τους Εργατικούς που άνοιξαν «κρυφά» τις πόρτες στους μετανάστες.


Σκόπιμη πολιτική των υπουργών ...να ανοίξει η Βρετανία στην μαζική μετανάστευση’.


Η είδηση κυκλοφορεί στην Αγγλία και όπως υποστηρίζουν τα βρετανικά ΜΜΕ προκύπτει από κάποια μυστικά έγγραφα που κυκλοφόρησαν πρόσφατα και που δεν δημοσιεύθηκαν για χρόνια, από τον φόβο της δημόσιας αντίδρασης.


Η είδηση στηρίζεται σε ένα άκρως αποκαλυπτικό άρθρο του Andrew Neather στην ‘London Evening Standard’ (23/10/2009), στο οποίο παραδεχόταν ότι η απόφαση για την χαλάρωση των συνοριακών ελέγχων στην Βρετανία και για την αλματώδη αύξηση της εισροής μεταναστών ήταν εσκεμμένη προκειμένου να γίνει η χώρα...πολυπολιτισμική!


Ο αριθμός των ξένων στην μεγάλη Βρετάνια έχει αυξηθεί κατά 50 %.


Το εργατικό κόμμα ωστόσο υποστηρίζει ότι από ανέκαθεν υπήρχε μετανάστευση στην χώρα για οικονομικούς λόγους και απορρίπτει τις φήμες ότι προσπαθούσε να προωθήσει την πολυπολιτισμικότητα.


Τα έγγραφα που κυκλοφόρησαν πρόσφατα έχουν σχέση με μια έκθεση του Εργατικού κόμματος που είχε συνταχθεί το 2000.



Οι υποψίες για την μυστική ατζέντα της αντιπολίτευσης προέκυψαν όταν ο Andrew Neather, (φωτο) ο οποίος υπήρξε σύμβουλος της κυβέρνησης και λογογράφος των ομιλιών του Βρετανού πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ και των υπουργών Εσωτερικών Jack Straw και David Blunkett είπε ότι «η στρατηγική του Εργατικού κόμματος εκείνο τον χρόνο ήταν να βγάλει άκυρη την επιχειρηματολογία της δεξιάς».


Είπε επίσης ότι είχε βοηθήσει στη σύνταξη της έκθεσης 2000, η οποία μιλούσε για την βρετανική στρατηγική «αποδοχή της μάζας των μεταναστών στη χώρα».


Στο αποκαλυπτικό άρθρο γίνεται λόγος για «σκόπιμη πολιτική των υπουργών από τα τέλη του 2000 μέχρι τουλάχιστον τον περσινό Φεβρουάριο...να ανοίξει η Βρετανία στην μαζική μετανάστευση». Επιπλέον ο Andrew Neather παραδέχθηκε:

«Εγώ έγραψα τον λόγο - ορόσημο που έβγαλε η τότε υπουργός μετανάστευσης Barbara Roche (φωτο) τον Σεπτέμβριο του 2000, στον οποίον ζητούσε την χαλάρωση των ελέγχων. Σηματοδότησε μία σημαντική αλλαγή από την πολιτική προηγούμενων κυβερνήσεων».


Ο λόγος αυτός βασίσθηκε εν πολλοίς σε μία μελέτη για το θέμα της μετανάστευσης την οποία συνέταξε η ‘Performance and Innovation Unit’, το κυβερνητικό think tank του Tony Blair.


Ο Neather υπογράμμισε ότι η μελέτη αυτή είχε περιβληθεί από μυστικότητα: «Προσχέδια είχαν μοιρασθεί το καλοκαίρι του 2000 με εξαιρετική απροθυμία: υπήρχε μία παράνοια μήπως φθάσει στα ΜΜΕ».

Ακόμα σημαντικότερο είναι το γεγονός ότι η τελική μελέτη δεν περιελάμβανε όλα τα σημεία που υπήρχαν στα προσχέδιά της.


Ο Neather παραδέχθηκε ότι τα προσχέδια που είδε έκαναν επίσης αναφορά και σε έναν κινητήριο πολιτικό στόχο πίσω από αυτήν την αλλαγή πολιτικής: «η μαζική μετανάστευση αποτελούσε τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση θα έκανε την Βρετανία πραγματικά πολυπολιτισμική...Η πολιτική αυτή σκόπευε να τρίψει στην μούρη της Δεξιάς την (πληθυσμιακή) διαφορετικότητα και να καταστήσει τα επιχειρήματά της παρωχημένα».


Ο Neather επισήμανε την απροθυμία της κυβέρνησης των Εργατικών να συζητήσει δημοσίως τις συνέπειες της αυξημένης μετανάστευσης φοβούμενη μήπως χάσει την ψήφο της εργατικής τάξης. Και τέτοιος κίνδυνος υπήρχε καθώς η μελέτη της ‘Performance and Innovation Unit’, που δημοσιοποιήθηκε τελικά τον Ιανουάριο του 2000, εστίαζε πολύ στα οφέλη της αγοράς εργασίας, ενώ τα «κοινωνικά αποτελέσματα» στα οποία αναφερόταν αφορούσαν μόνο τους μετανάστες και όχι τους γηγενείς κατοίκους.


Αξίζει να αναφερθεί ότι το θέμα της μετανάστευσης δεν είχε τύχει ιδιαίτερης αναφοράς στο πολιτικό πρόγραμμα των Εργατικών του 1997 όταν ανήλθαν στην εξουσία. Έτσι, όπως σχολίασε ο Neather, «εν μέρει κατά τύχη, εν μέρει από πρόθεση, η Κυβέρνηση δημιούργησε την μεταναστευτική έκρηξη που επιθυμούσε».


Σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις του άρθρου ο πρώην πρέσβης και διευθυντής του think tank Migrationwatch Sir Andrew Green υπογράμμισε ότι «Τουλάχιστον τώρα η αλήθεια αποκαλύφθηκε, και είναι δυναμίτης. Πολλοί υποψιάζονταν εδώ και καιρό ότι η μαζική μετανάστευση που έλαβε χώρα κατά την διακυβέρνηση από τους Εργατικούς δεν ήταν απλά ένας κακός χειρισμός αλλά επίσης και μία συνωμοσία. Είχαν δίκιο.

Η κυβέρνηση επέτρεψε την είσοδο στην χώρα σε 3 εκατομμύρια μετανάστες για κυνικούς πολιτικούς λόγους, καλυμμένους με πανούργο οικονομικό καμουφλάζ».


Δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε τις ομοιότητες της Βρετανικής περίπτωσης με την Ελλαδική:

Η νέα κατάσταση αποφασίζεται και επιβάλλεται στα κρυφά. Στην Ελλάδα η παραμονή των παρανόμων μεταναστών στην χώρα συνέβη παρά την αντίθεση της κοινής γνώμης. Ομοίως, παρά την αντίθεση των Ελλήνων και χωρίς να προηγηθεί δημόσια ενημέρωση και διαβούλευση, έγιναν οι εκ των υστέρων νομιμοποιήσεις τους τόσο από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ (1997, 2001) όσο και από τις κυβερνήσεις της ΝΔ (2005, 2007). Χωρίς δημόσιο διάλογο προχωρούν οι ρυθμίσεις για παροχή δικαιώματος ψήφου καθώς και Ελληνικής ιθαγένειας στους μετανάστες. Εν κρυπτώ προωθείται και η πολυπολιτισμικοποίηση της (πρώην Εθνικής) Παιδείας μας καθώς και της δημόσιας ζωής.


Και ο στόχος αυτός είναι διπλός: η πολυπολιτισμικοποίηση της ελληνικής κοινωνίας ώστε να πραγματοποιηθεί το κοσμοπολιτικό όνειρο της πολιτικής ελίτ της χώρας και η δημιουργία ενός φανατικά πιστού εκλογικού σώματος - αυτού των μεταναστών ψηφοφόρων - το οποίο θα ψηφίζει συντριπτικά υπέρ της κοσμοπολίτικης κυβερνητικής Αριστεράς (βασικά υπέρ του ΠΑΣΟΚ, σε μικρότερο βαθμό υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ) ώστε να διαιωνίσει την παραμονή της στην εξουσία. Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί ομάδων μεταναστών για την νίκη του ΠΑΣΟΚ την βραδιά των εκλογών μιλούν από μόνοι τους!


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή: από το περιοδικό ΡΕΣΑΛΤΟ (τ. 46 Ιανουάριος 2010) και άρθρο του Γιάννη Κολοβού και http://www.newstrap.gr/




Δεν υπάρχουν σχόλια: