Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

«Αντίποινα» για την άρνηση του ολοκαυτώματος η προσβλητική εκπομπή στο ισραηλινό κανάλι


Σε πολλά ιστολόγια έγινε αυτές τις ημέρες αναφορά στην γελοία και άκρως προσβλητική εκπομπή ισραηλινού τηλεοπτικού σταθμού για τον Ιησού Χριστό και τη Παναγία.


Η εκπομπή αυτή προβλήθηκε τον Φεβρουάριο και προκάλεσε την αντίδραση όλων των χριστιανών στους Αγίους Τόπους


Σε ανακοίνωσή τους οι Καθολικοί επίσκοποι του Ισραήλ είχαν εκφράσει την οργή τους για την «αποκρουστική επίθεση» που εξαπέλυσε ισραηλινή τηλεόραση εναντίον του Ιησού Χριστού και της Παναγίας, τονίζοντας: «εμείς , τα μέλη της συνέλευσης των Καθολικών Επισκόπων στους Αγίους Τόπους αποδοκιμάζουμε και καταδικάζουμε με απόλυτη θλίψη τις αποκρουστικές επιθέσεις κατά του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και κατά της μητέρας του Παναγίας από το κανάλι 10 της ισραηλινής τηλεόρασης»,

«Είναι εξαιρετικά δυσάρεστο να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά σε χώρα που φιλοξενεί μερικά από τα ιερότερα σύμβολα του Χριστιανισμού», έγραφε η ανακοίνωση του Λατίνου Πατριάρχη της Κατεχόμενης Ιερουσαλήμ την οποία επίσης υπογράφουν οι Αρμένιοι, οι Χαλδαίοι, οι Έλληνες, οι Μαρωνίτες και ο Καθολικός επίσκοπος Συρίας, οι οποίοι επισήμαναν πως «το συμβάν αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο των συνεχών επιθέσεων εναντίον των Χριστιανών σε ολόκληρο το Ισραήλ επί σειρά ετών και ζήτησαν να διεξαχθεί επίσημη έρευνα».


Άμεση αντίδραση υπήρξε και από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων που εξέδωσε έκτακτο ανακοινωθέν με το οποίο καταδίκαζε τις προσβλητικές εκφράσεις και τοποθετήσεις εναντίον του Ιησού Χριστού και τις Υπεραγίας Θεοτόκου.

Το Έκτακτο Ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, έλεγε τα εξής:

"Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων καταδίκασε δια του εν Ναζαρέτ εκπροσώπου αυτού τας προσβλητικάς εκφράσεις και τοποθετήσεις εναντίον του προσώπου του Ιησού Χριστού και της Υπεραγίας Θεοτόκου, άμα τη αναμεταδόσει αυτών από το τηλεοπτικό δίκτυο 10 του Ισραήλ εις διακωμωδικόν πρόγραμμα αυτού.

Εν συνεχεία η Αγία και Ιερά Σύνοδος εις την Συνεδρία αυτής ΜΔ΄ /11/24.2.2009, κατεδίκασε τας οποιασδήποτε δυσφημιστικάς εκφράσεις η εκδηλώσεις δι ιερά πρόσωπα η σύμβολα όλων των Θρησκειών και διεδήλωσε την εμμονή αυτής εις την συνέχιση του διαθρησκευτικού διαλόγου, τον οποίο το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων καλλιεργεί δια την προώθηση της αρμονικής συμβιώσεως και εποικοδομητικής συνεργασίας των πιστών όλων των θρησκευμάτων εν τω πλαισίω του αμοιβαίου σεβασμού".


Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε και η Χετζμπολάχ (!) καταδικάζοντας την ίδια εκπομπή και δηλώνοντας ότι «ανησυχούμε σοβαρά για τις ύβρεις κατά της Παναγίας και κατά ενός από τους μεγάλους προφήτες μας του Ιησού Χριστού».

Επί πλέον η Χετζμπολάχ απήυθυνε έκκληση προς τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας των πεποιθήσεων, για να αντιμετωπιστεί η «ειδεχθής επίθεση» και να τεθεί τέλος στο ρατσισμό και στη γελοιοποίηση των θρησκευτικών συμβόλων.


Το Βατικανό κατέθεσε επίσημη καταγγελία προς την ισραηλινή κυβέρνηση για το τηλεοπτικό πρόγραμμα που «γελοιοποιεί και βλασφημεί» τον Ιησού Χριστό και την Μαρία.


Στο τηλεοπτικό αυτό πρόγραμμα, ο Ισραηλινός παρουσιαστής αρνήθηκε ότι - η Παρθένος Μαρία ήταν παρθένος και ότι ο Ιησούς περπάτησε στο νερό – ισχυριζόμενος ότι το κάνει αυτό για να πάρουν ένα «μάθημα» οι Χριστιανοί που αρνούνται το Ολοκαύτωμα, έμμεση αναφορά στην πρόσφατη άρση του αφορισμού που έκανε το Βατικανό για έναν επίσκοπο που αρνήθηκε ότι 6 εκατομμύρια Εβραίοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Η εκκλησιαστική του αποκατάσταση από το Βατικανό προκάλεσε την οργή σε πολλούς Εβραίους.


Ο παρουσιαστής αυτής της - υποτίθεται «σατιρικής», αφού ακούγονται και τα τυποποιημένα γέλια του κοινού - εκπομπής, ο Lior Shlein, ένας πολύ γνωστός κωμικός στο Ισραήλ, υποστήριξε επίσης ότι η Παρθένος Μαρία έμεινε έγκυος στα 15 της από συμμαθητή της (Σ.Σ. Εντελώς συμπτωματικά το Ταλμούδ, εκτός από πλάνο και μάγο, χαρακτηρίζει τον Χριστό και νόθο) και ότι ο Ιησούς ποτέ δεν θα μπορούσε να περπατήσει στο νερό, επειδή «είχε πάνω τόσο λίπος που ήταν ντροπή να βγει έξω από το σπίτι του, πόσο μάλλον να πάει στη θάλασσα της Γαλιλαίας με μαγιό. (Το βίντεο μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ)

" Μια δήλωση από το γραφείο Τύπου του Βατικανού ανέφερε ότι ο εκπρόσωπός του Βατικανού στο Ισραήλ διαμαρτυρήθηκε προς την κυβέρνηση σχετικά με το «σόου», που μεταδόθηκε από την ιδιωτικό κανάλι ‘Channel 10’, έναν από τους τρεις βασικούς τηλεοπτικούς σταθμούς στο Ισραήλ.


Η ανακοίνωση ανέφερε ότι θα πρέπει η κυβέρνηση να διαβεβαιώσει άμεσα την Αγία Έδρα και ότι θα παρέμβαινε προκειμένου να διακόψει τη μετάδοση και να το κανάλι να δηλώσει δημόσια συγνώμη. Αλλά δεν ήταν σαφές το πως η κυβέρνηση θα μπορούσε να το πράξει, καθώς το Channel 10 είναι ιδιωτικός σταθμός και δεν υπόκειται στην λογοκρισία της κυβέρνησης, εκτός από τον τομέα της ασφάλειας.


Το Βατικανό δήλωσε ότι, στο κλιπ, η Μαρία και ο Ιωσήφ «γελοιοποιούνται με βλάσφημες λέξεις και εικόνες" που συνθέτουν μια «χυδαία και προσβλητική πράξη μισαλλοδοξίας προς τα θρησκευτικά αισθήματα των πιστών του Χριστού."


Ούτε η ισραηλινή κυβέρνηση ούτε το Channel 10 έκανε κάποιο σχόλιο δημοσίως για το θέμα.

Αργότερα και μετά από διαμαρτυρίες ο Σλάϊν ζήτησε λακωνικά συγνώμη από την Αραβο-Ισραηλινή Χριστιανική Αδελφότητα.


Η εκπομπή αυτή ήταν προφανώς, μια απάντηση σχετικά με την αποκατάσταση που έκανε το Βατικανό στον Επισκόπου Richard Williamson, ο οποίος δήλωσε σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε στη σουηδική κρατική τηλεόραση ότι οι Εβραίοι δεν είχαν πέθαναν στους θαλάμους αερίων κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος και ότι μόνο 200.000 ή 300.000 Εβραίοι σκοτώθηκαν.


Η οργή που προκλήθηκε από την αποκατάσταση του Williamson από το Βατικανό υποχώρησε μόνο μετά την συνάντηση του Πάπα Βενέδικτου XVI με Ιουδαίους ηγέτες. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο γερμανικής καταγωγής Πάπας αποκήρυξε με επίσημη δήλωση τον αντισημιτισμό, δηλώνοντας ότι είναι απαράδεκτο για κάθε άνθρωπο – και ιδίως κληρικό – να αρνείται ή να μειώνει το Ολοκαύτωμα.


Πηγή:

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/vaticancityandholysee/4737648/Vatican-complains-to-Israel-about-blasphemous-TV-programme.html

.


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν και δεν είναι αστείο το βίντεο, ποιος λογικός άνθρωπος θα πίστευε ότι κάποιος μπορεί να περπατήσει στην επιφάνεια του νερού!!! και πως μια γυναίκα έκανε παιδί χωρίς σεξουαλικές σχέσεις!!!

Θέλω επίσης να ενημερώσω ότι μετακομίσαμε για άλλη μια φορά στην πιο λειτουργική πλατφορμα της Wordpress.

H νέα μας διεύθυνση:

http://israelyesgr.wordpress.com

Ευχαριστούμε τους αναγνώστες μας που διατηρούν ανοιχτό μυαλό και δέχονται να ακούσουν και τις απόψεις της πλευράς που δεν ακούγεται στα βασικά Ελληνικά ΜΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

israelyesgr πολυ cool βρισκω την αντιδραση σου. Μηπως θες να μας πεις οτι ο Ιουδαισμος εχει επιστημονικη βαση; Τελος καλο θα ηταν να σεβεστε καπως τις ευαισθησιες των αλλων και οχι μονο να κανετε θορυβο οταν θιγονται οι δικες σας...

Ενας ειδωλολατρης

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 20 Δεκεμβρίου 2009 2:08 μ.μ.,

κάθε άλλο... Όλες οι Θρησκείες (και ο Ιουδαισμός) βασίζονται στην πίστη του παραλόγου. Οι Θρησκείες κάλο είναι που υπάρχουν μόνο όταν οι άνθρωποι τις βλέπουν ως έναν σκελετό από ηθικά διδάγματα και όχι κυριολεκτικά.

Προσωπικά είμαι Αγνωστικιστής (άΘεος) και Δαρβινιστής, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν σέβομαι τις Θρησκείες με τα διδάγματά τους. Τους φανατικούς, βεβαίως, δεν τους σέβομαι.

Το θρησκευτικό χιούμορ είναι καλό και χρειάζεται, ακριβώς για να βλέπουμε τα πράγματα (όπως λές και εσύ) με cool αντιδράσεις.

Είναι κοινωνικά αποδεκτή η διακωμόδιση του Χριστιανισμού και του Ιουδαϊσμού - όμως όλοι βλέπουμε τι γίνεται όταν διακωμοδήται ο Ισλαμισμός.

Αυτό είναι λάθος, και αυτούς το φανατικούς δεν σέβομαι, όπως επίσης δεν σέβομαι και τους υπερ-Ορθόδοξους ακραίους Εβραίους (οι περισσότεροι από τους οποίους κατοικούν στην Ιερουσαλήμ) ή τους φανατικούς Παππάδες στην Ελλάδα που κατεβαίνουν σε διαδηλώσεις και τα σπάνε γιατί δεν συμφωνούν με τις ηλεκτρονικές ταυτότητες, ή τους φανατικούς Ορθόδοξους Αρμένιους παππάδες που πλακώνονται στο ξύλο με τους φανατικούς Ορθόδοξους Έλληνες παππάδες στην Ιερουσαλήμ για το πιανού παρέλαση θα περάσει πρώτη από τους δρόμους!!!

Ανώνυμος είπε...

B. ΝΤΡΙΤΣΑΣ / 22.2.2012
θά΄θελα να διαχωρίσω κάποια πράγματα. Κατ΄αρχήν απορρίπτω τις πολυθεϊστικές θρησκείες γιατί τις βρίσκω παράλογες. Θα σταθώ μόνο στις τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες. Όλοι μας, και Ιουδαίοι και Μωαμεθανοί και Χριστιανοί οφείλουμε να σεβόσματε μεταξύ μας τη θρησκεία μας. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να βρίζει ή να γελοιοποιεί τη θρησκεία του άλλου ούτε να προβαίνει σε φανατικές ενέργειες. Είναι απάνθρωπο, μωμεθανοί να καίνε χριστιανικές εκκλησίες όπως στα τέλη του περασμένου έτους, στη Νιγηρία, και παράλογο να απαιτούν την απομάκρυνση χριστιανικών συμβόλων σε μία χριστιανική χώρα. Αυτές οι ενέργειες πρέπει να στυαματήσουν. Αυτό το ηθικό δίδαγμα βγάζω από το παρόν άρθρο. Πρέπει κάποτε να ανεβάσουμε το επίπεδό μας και να γίνουμε πραγματικά πολιτισμένοι άνθρωποι.