Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε Συναγωγή της Ν.Υόρκης, την 28η Οκτωβρίου 2009


Ανήμερα την 28η Οκτωβρίου 2009, ημέρα Τετάρτη, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος επισκέφτηκε την μεγαλύτερη Συναγωγή τής Νέας Υόρκης, την περίφημη Park East Synagogue (φώτο αριστερά).


Είναι χαρακτηριστικό ότι κανένα ελληνικό ΜΜΕ δεν μετέδωσε αυτή την συγκλονιστική είδηση, ούτε κάν το «Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων» που κάλυψε λεπτό πρός λεπτό το πρόσφατο ταξίδι του κ.κ. Βαρθολομαίου στις ΗΠΑ (20 Οκτωβρίου έως 6 Νοεμβρίου 2009).


Το κείμενο της ομιλίας του Βαρθολομαίου στα Ελληνικά μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ:

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ, ΣΕ ΕΒΡΑΪΚΗ ΣΥΝΑΓΩΓΗ from dueller on Vimeo.

Πηγή: http://www.schizas.com/


Τι μου έκανε εντύπωση από την ομιλία του Οικ. Πατριάρχη:

1) Η γνωστή οικουμενιστική φρασεολογία περί «ανεκτικότητας», «συνεργασίας» «κατανόησης» κλπ.

2) Οικολογικές (νο 1 πάντα), οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές αναταραχές στον κόσμο. Για την οικολογία και το περιβάλλον πάντοτε μεγάλη αναφορά. Όπως επίσης και για το ολοκαύτωμα. Για κοινωνικά θέματα και θέματα ηθικής, σύμφωνα πάντα με την χριστιανική οπτική, όπως ανισότητα, καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στρατοί κατοχής, τείχη του αίσχους», ηθική εξαθλίωση, αμβλώσεις κλπ, μηδενική αναφορά.

3) Το όνομα του Ιησού Χριστού δεν ακούστηκε ούτε μία φορά! Ακούστηκε όμως το όνομα του Αβραάμ, των Πατριαρχών, της αυτού αγιότητας του Πάπα (!) μέχρι και της Coca Cola!!

4) Αποκάλεσε την Κωνσταντινούπολη Ιστανμπούλ!

5) Ανέφερε το μεγάλο πρόβλημα του αυξανόμενου φονταμενταλισμού και ρατσισμού! Και έκανε αναφορά στην φιλοξενία που παρέθεσε ο Αβραάμ στους «τρεις ξένους», (η οποία αποτελεί απεικόνιση της Αγίας Τριάδας) ως παράδειγμα αποστροφής της ξενοφοβίας!

6) Δεν απέφυγε να πει ότι Χριστιανοί και Ιουδαίοι έχουμε τον ίδιο Θεό, καθώς στο τέλος έκανε προτροπή για κοινή προσευχή, ως χρέος στους κοινούς μας πατριάρχες και στον Θεό μας!


Σχόλια του δημοσιογράφου Σπύρου Χατζάρα στον BlueSky, τον μοναδικό τηλεοπτικό σταθμό που κάλυψε το θέμα:


Ο δημοσιογράφος, που κατήγγειλε αυτή του την ενέργεια, σημειώνει: «Να καθαιρεθεί ο Βαρθολομαίος, όπως προβλέπει ο 65ος Αποστολικός Κανών για τους κληρικούς που εισέρχονται σε Ιουδαϊκή Συναγωγή!..», και άλλοι πολλοί Ι. Κανόνες περί συμπροσευχών, που παραβαίνει ο Πατριάρχης. Για να δούμε, όμως, οι Ιεροί κανόνες ισχύουν για όλους ή εφαρμόζονται μόνο σε όσους είναι «ανυπάκουοι» στα οικουμενιστικά κελεύσματα του Πρώτου του Φαναρίου.

Επίσης μιλάει στο τέλος για τις αυξημένες – τον τελευταίο καιρό- προσπάθειες των οικουμενιστών για την επίτευξη της Πανθρησκείας!


Βλέπε και http://deltio11.blogspot.com/2009/11/28.html




Φώτο από την περσινή επίσκεψη του Πάπα βενέδικτου στην ίδια Συναγωγή.



Διαβάστε ένα προηγούμενο - και τώρα επίκαιρο - άρθρο του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ για την συμμετοχή χριστιανών σε Ιουδαϊκές γιορτές κατά τον ιερό Χρυσόστομο!



1 σχόλιο:

Theoprovlitos είπε...

Το Ιουδαιοχριστιανικο συνεδριο της Αθηνας εγινε τοσο πολυ στα μουλωχτα που δεν ειχαν στειλει ουτε καν δελτιο τυπου στο σταθμο της Εκκλησιας για να ανακοινωθει απο το ραδιοφωνο και επαιρναν καποιοι δημοσιογραφει τηλεφωνα δεξια και αριστερα για να μαθουν.

Σχετικα με την Coca Cola, μην εκπλησεσαι. Η Coca Cola Τουρκιας ανηεκι σε εβραϊκα χερια και μεσω μιας Οργανωσης που ανηκει στον προεδρο της το μονιδριο του Αγ Ιωαννου στο Μοσχονήσι ανακαινισθηκε για να γινει Αμερικανικη βιβλιοθηκη Οθωμανικων Σπουδων. ΣΤα εγκαινεια παρστη ο Βαρθολομαιος.