Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Υποψήφιε "εγκληματία μίσους" το νου σου!




ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ (AP) -

Πηγή: My way news


Η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ, ενέκρινε, την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, με ψήφους 281 υπέρ και 146 κατά, να χαρακτηριστεί ομοσπονδιακό έγκλημα η προσβολή ανθρώπων λόγω του «σεξουαλικού προσανατολισμού τους», επεκτείνοντας σημαντικά το νόμο για τα «εγκλήματα μίσους» ο οποίος θεσπίστηκε αμέσως μετά από τη δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Jr. το 1968.

Με την αναμενόμενη έγκριση και από την Γερουσία, οι ομοσπονδιακοί Δημόσιοι Κατήγοροι (εισαγγελείς) θα είναι σε θέση για πρώτη φορά να επέμβουν σε περιπτώσεις βίας που διαπράττεται ενάντια στους ομοφυλόφιλους.

(Σ.Σ. Πρόκειται συνεπώς για «ιδιώνυμο έγκλημα». Ιδιώνυμο στη Νομική Επιστήμη ονομάζεται το έγκλημα εκείνο για το οποίο προβλέπονται ιδιαίτερες ποινές σε σχέση με τα εγκλήματα της γενικής κατηγορίας, όπου αυτό υπάγεται).


Ομάδες υπεράσπισης ατομικών δικαιωμάτων, Δημοκρατικοί και οι σύμμαχοί τους προσπαθούν εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία για να διευρύνουν τις δυνατότητες της νομοθεσίας περί «εγκλημάτων μίσους».

Αυτή τη φορά φαίνεται ότι τα κατάφεραν.


Με ένθερμο υποστηρικτή τον Πρόεδρο Barack Obama και με επιοχρήγηση ενός πακέτου 680 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η Βουλή πέρασε το νομοσχέδιο με ψήφους 281 υπέρ και 146 κατά, καθώς εκτός από τους 131 Ρεπουμπλικάνους, υπήρξαν και 15 Δημοκρατικοί που ψήφισαν κατά του νόμου.


«Είναι μια πολύ συναρπαστική ημέρα για εμάς εδώ στο Καπιτώλιο," είπε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόσι, (φωτο) λέγοντας ότι η νομοθεσία για τα «εγκλήματα μίσους» ήταν στην ατζέντα της από όταν μπήκε για πρώτη φορά στο Κογκρέσο, πριν από 22 χρόνια.


Η Πελόσι είπε ότι έχουν περάσει 11 χρόνια από την δολοφονία του ομοφυλόφιλου φοιτητή, Matthew Shepard, του οποίου το όνομα πήρε το νομοσχέδιο, («Matthew Shepard Hate Crimes Prevention Act» δηλ. «Νόμος/Πράξη Πρόληψης Εγκλημάτων Μίσους Μάθιου Σέπαρντ»).

Η πρόσφατα εκλιπών Γερουσιαστής Edward Kennedy, ήταν ένας σταθερός υποστηρικτής του συγκεκριμένου νόμου.


Πολλοί Ρεπουμπλικάνοι ψήφισαν εναντίον του νόμου, καθώς θεωρούν ότι ο νόμος αυτός δεν είναι τίποτα άλλο παρά θεσμοθέτηση των «εγκλημάτων σκέψης».

(Τα γνωστα "thought crimes" του Όργουελ, που διώκονται από την "thought police" πλησίασαν σε απόσταση αναπνοής. Ή είναι ήδη εδώ;)


Οι επικριτές του νόμου δεν πείσθηκαν από κάποιες τροποποιήσεις που έγιναν τελευταία στιγμή, προκειμένου να ενισχυθεί η προστασία της θρησκευτικής έκφρασης, καθώς, θεωρούν, (οι διαφωνούντες) ότι οι πάστορες που εκφράζονται αρνητικά για την ομοφυλοφιλία μπορεί να διωχθούν, αν ήταν μετά το κήρυγμά τους ακολουθήσει κάποια πράξη βίας κατά ομοφυλοφίλων.


Οι υποστηρικτές του νόμου αντικρούουν την άποψη αυτή δηλώνοντας ότι δίωξη θα μπορούσε να ασκηθεί μόνο όταν ακολουθήσει κάποια σωματική βλάβη κατά ομοφυλόφιλου και ένας πάστορας ή κήρυκας δεν αποτελεί στόχο μόνο ένα εκφράζει την αντίθεσή του στην ομοφυλοφιλία.


Η Νομοθεσία περί «Εγκλημάτων μίσους» θεσπίστηκε μετά τη δολοφονία του Martin Luther King, και ορίζονται τα εγκλήματα εκείνα που πραγματοποιούνται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία ή την εθνική καταγωγή.


Η προτεινόμενη επέκταση θα συμπεριλάμβανε εγκλήματα που γίνονται με βάση το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα του φύλου ή την αναπηρία.

Ήδη 45 πολιτείες περιλαμβάνουν στην νομοθεσία τους ρυθμίσεις για «εγκλήματα μίσους» καταστατικό, και το νομοσχέδιο δεν θα αλλάξει την σημερινή κατάσταση όπου οι έρευνες και οι διώξεις πραγματοποιούνται από τους τοπικούς αξιωματούχους.


Ο ανοικτά ομοφυλόφιλος πολιτικός από την πλευρά των Δημοκρατών, Jared Polis, (φωτο) είπε ότι τα εγκλήματα μίσους «δεν είναι εγκλήματα μόνο κατά των ατόμων, αλλά είναι εγκλήματα κατά ολόκληρων κοινοτήτων καθώς δημιουργούν περιβάλλον φόβου σε ολόκληρες κοινότητες."


Από την άλλη πλευρά ο Tom Mcclusky, αντιπρόεδρος του «Συμβουλίου Οικογενειακής Έρευνας» (Family Research Council) είπε το που θα οδηγήσει ο νέος νόμος θα φανεί στα δικαστήρια. «Η προστασία της θρησκευτικής έκφρασης είναι εντελώς πρόχειρη", είπε.

Υποστήριξε ότι οι Δημοκρατικοί προσπαθούν να σπρώξουν την "ομοφυλοφιλική ατζέντα" φέτος, για να γίνουν αγαπητοί στους ομοφυλόφιλους ψηφοφόρους το επόμενο έτος.


Το FBI αναφέρει ότι υπάρχουν περίπου 8.000 "εγκλήματα μίσους" που αναφέρθηκαν σε όλη τη χώρα μέσα σε ένα χρόνο. Περισσότερες από τις μισές περιπτώσεις αφορούν «φυλετική προκατάληψη». Στην συνέχεια, πιο συχνά είναι τα «εγκλήματα μίσους» που βασίζονται σε «θρησκευτικές προκαταλήψεις» σε ποσοστό 18%, ενώ το ποσοστό των εγκλημάτων που γίνονται εξαιτίας προκαταλήψεων που βασίζονται στον «γενετήσιο προσανατολισμό» είναι 16%.

1 σχόλιο:

o βασιλιάς του δάσους είπε...

as vgaloun nomosxedio... gia tous sfax8entes iereis...:(((