Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Βρετανία: Εκκλησίες μετατρέπονται σε τζαμιά και ο χριστιανισμός βρίσκεται στο περιθώριο


Στην M. Βρετανία έχει γίνει συνήθεια πλέον, χριστιανικές εκκλησίες να μετατρέπονται σε τζαμιά.
Παρακολουθήστε τα παρακάτω βίντεο που γύρισε μουσουλμάνος της Αγγλίας και δείχνει ορισμένες από τις εκκλησίες που έγιναν τζαμιά..
Σε όλες τις περιπτώσεις ο μουσουλμανικός πληθυσμός των περιοχών είναι αυξημένος και οι τοπικές αρχές με ευκολία δέχονται να παραχωρήσουν εκκλησίες στους μουσουλμάνους.





Την ίδια ώρα οι εκκλησίες αδειάζουν!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της DailyMail, σε περίπου 30 χρόνια περισσότεροι θα είναι οι μουσουλμάνοι που θα πηγαίνουν σε τζαμιά, παρά οι χριστιανοί που θα εκκλησιάζονται! .
Το έτος 2035, θα υπάρχουν περίπου 1.96 εκατομμύρια ενεργοί θρησκευόμενοι μουσουλμάνοι στην Βρετανία, σε σχέση με 1.63 εκατομμύρια ενεργών χριστιανών, σύμφωνα με έρευνα ενός θρησκευτικού think-tank.
Έως 4.000 εκκλησίες θα έχουν κλείσει μέχρι το 2020, εφόσον συνεχιστεί η συρρίκνωση του χριστιανικού πληθυσμού, που μοιάζει αδύνατον να σταματήσει.
Μάλιστα, εντυπωσιακά είναι και τα ποσοστά αθεΐας. Δημοσκόπηση που έγινε πριν από τρία χρόνια έδειχνε ότι μόλις το 40% των Βρετανών πιστεύει στον Θεό, ενώ το 35% αρνείται την ύπαρξή του.
Η έρευνα που παρουσίασε το θρησκευτικό think-tank, μάλιστα αναφέρει ότι ακόμα και οι Ινδουιστές θα φτάσουν και θα ξεπεράσουν τους χριστιανούς το έτος 2050!

Σε άρθρο του ο πακιστανικής καταγωγής, Επίσκοπος του Rochester (της Αγγλικανικής Εκκλησίας) Michael Nazir-Ali δηλώνει: «Σε λιγότερο από 50 χρόνια, η Βρετανία έχει μεταβληθεί από μία κοινωνία με αναγνωρισμένη Χριστιανική βάση σε μία κοινωνία που περιγράφεται όλο και συχνότερα από πολιτικούς και δημοσιογράφους ως «πολυθρησκευτική». Σημειώνει επίσης υπάρχουν περιοχές που έχουν μεταβληθεί σε «άβατο» για άτομα άλλης θρησκείας ή φυλής, τα οποία δυσκολεύονται να ζήσουν ή να εργασθούν λόγω της εχθρότητας που αντιμετωπίζουν. (The Sunday Telegraph, 6/1/2008 – Πηγή: http://www.metopo.gr/
Βλέπε και σχετικό άρθρο του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ Η "ισλαμοποίηση" της Βρετανίας;).
Δείτε ένα βίντεο για την ισλαμοποίηση της Βρετανίας που εναφέρεται στις δηλώσεις του Nazir-Ali



Η προσπάθεια ικανοποιήσεως των αιτημάτων των μουσουλμάνων και ο παραγκωνισμός των Χριστιανών καταγράφηκε σε μία εμπιστευτική έκθεση που συνέταξε ο Guy Wilkinson, ο διαθρησκευτικός σύμβουλος του Αρχιεπισκόπου του Canterbury Dr Rowan Williams. Η έκθεση που έχει τίτλο «Συνοχή και Ενσωμάτωση» παρατηρεί ότι οι κυβερνητικές προσπάθειες για να ενσωματωθούν οι μειονοτικές θρησκευτικές κοινότητες έχουν φέρει τα αντίθετα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα καθώς η κοινωνία είναι πιο απομονωμένη από ποτέ.
Η έκθεση αποκαλεί την προσπάθεια της κυβέρνησης των Εργατικών να επιβάλλει την πολυπολιτισμικότητα ως «σχιζοφρενική», ενώ κάνει λόγο για προνομιακή μεταχείριση της μουσουλμανικής κοινότητας, παρά το μικρό της μέγεθος, κάτι που κατά την έκθεση δείχνει ότι προωθείται μία κρυφή ατζέντα εις βάρος της πλειονότητας.
(The Sunday Telegraph, 8/10/2006 Πηγή: http://www.metopo.gr/).

Η ηγεσία της Εκκλησίας της Αγγλίας όχι μόνο δεν αντιδράει καθόλου στις νέες αυτές συνθήκες, ούτε καν δείχνει να ανησυχεί, αλλά απεναντίας, επιτίθεται σε όποια φωνή τολμάει να διαμαρτυρηθεί.
Έτσι έχουν δοθεί "άνωθεν" εντολές ώστε κανένας ιερέας να μην συμμετέχει σε εκδηλώσεις που αντιτίθενται στην ισλαμοποίηση της χώρας και στην ανέγερση νέων τζαμιών, αλλά και στην μετατροπή εκκλησιών (αρκετές από τις οποίες είναι παλιές) σε τόπους λατρείας του μουσουλμανικού πληθυσμού.
Ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι, δρ Ρόουαν Γουίλιαμς, σε περσινή συνέντευξή του στο BBC, πρότεινε την υιοθέτηση του ισλαμικού νόμου της «σαρίας» στη Βρετανία, από τους μουσουλμάνους πολίτες της χώρας, δήλωση που δέχτηκε εντονότατη κριτική από όλες τις πλευρές, σε σημείο που κάποιοι τον κάλεσαν ακόμη και να παραιτηθεί από την ηγεσία της Αγγλικανικής Εκκλησίας, όπως έπραξαν ανοιχτά δύο μέλη της συνόδου της Αγγλικανικής Εκκλησίας, μετά το περιστατικό.
Σημειώνεται ότι ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος έχει αυτοπροσδιορισθεί – πριν την ενθρόνισή του- ως ένας μαλλιάς «αριστερός» ('Hairy Lefty')!

"Είναι γελοίο το γεγονός ότι η Εκκλησία της Αγγλίας ασχολείται πως να διώκει χριστιανούς μέλη του BNP, την ώρα που εκκλησίες μετατρέπονται σε τζαμιά, λες και η Βρετανία είναι μία αποικία του Ισλάμ», δήλωσε ο ηγέτης του BNP (Σ.Σ. το κόμμα των Βρετανών εθνικιστών), Nick Griffin, αντιδρώντας στην "γραμμή" της Εκκλησίας της Αγγλίας να αρνηθεί στους κληρικούς να παραβρεθούν σε μία εκδήλωση του κόμματος, κατά της ισλαμοποίησης της Βρετανίας.
"Από την μία άκρη της χώρας έως την άλλη, οι εκκλησίες μετατρέπονται σε τζαμιά," είπε. "Και αντί να τους απασχολούν τα άδεια στασίδια τους, ο αριστερός κλήρος ανησυχεί για μία συγκέντρωση η οποία είναι αφιερωμένη στο να προλάβουμε την αντικατάσταση του Χριστιανισμού με το Ισλάμ σε αυτή την χώρα".
"Πρέπει να υπενθυμίσουμε σε αυτούς τους ιερείς που θυμίζουν πολιτικούς, ότι η εκκλησία έχει χωριστεί από το κράτος ήδη από την εποχή της Μεταρρύθμισης. Είναι καλύτερο να κρατήσουν "τη μύτη τους" έξω από την πολιτική και να επικεντρωθούν στην προσπάθεια να εξηγήσουν γιατί οι εκκλησίες τους είναι τόσο άδειες. "

Ο Γκρίφιν δήλωσε ότι η ηγεσία της Εκκλησίας της Αγγλίας - την οποία «τραβάνε από την μύτη» μαρξιστές κληρικοί και επίσκοποι Πακιστανικής και Ουγκαντέζικης καταγωγής - δεν θα πρέπει κουράζεται να παρέμβει στα δημοκρατικά δικαιώματα του βρετανικού λαού.
"Αν νομίζουν ότι μια ισλαμοκρατούμενη Βρετανία θα δει με καλό μάτι τον Χριστιανισμό, πλανώνται σοβαρά και θα πρέπει να εξετάσουν σε τι κατάσταση βρίσκονται οι Χριστιανοί στις άλλες ισλαμικές χώρες, πριν καταλήξουν να φέρονται τόσο ανόητα και αλαζονικά κατά των κομμάτων που είναι αντίθετα στην μετανάστευση, και να ναρκοθετούν κινήσεις όπως αυτή", είπε.
Ο Γκρίφιν δήλωσε ότι το BNP κατακλύστηκε από μηνύματα υποστήριξης από μέλη της Εκκλησίας που ήταν θυμωμένα μετά την απόφαση αυτή (Σ.Σ. της ηγεσίας). «Οι ηγέτες της εκκλησίας έχουν, σαφώς, χάσει κάθε επαφή με το ποίμνιό τους. Δεν είναι τυχαίο ότι το BNP είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο πολιτικό κόμμα αυτής της χώρας, την ίδια στιγμή που τα στασίδια της Εκκλησίας συνεχώς αδειάζουν".
(Πηγή: www.bnp.org.uk).

Πριν λίγες ημέρες, στις 11 Σεπτεμβρίου, (…), μπροστά από το μεγάλο Κεντρικό Τζαμί στο Harrow του Λονδίνου, έγιναν επεισόδια όταν εκατοντάδες εξαγριωμένοι μουσουλμάνοι, με τους οποίους συμμάχησαν και άτομα που ανήκουν στην αντιφασιστική οργάνωση «United Against Fascism», (αναφορές κάνουν λόγο για 1.500 άτομα), επιτέθηκαν σε μία χούφτα μέλη των αντι-ισλαμικών οργανώσεων «English Defence League» και «Stop the Islamisation of Europe», που αντιτίθενται στην δημιουργία νέων τζαμιών στην Βρετανία και για τον λόγο αυτό είχαν αποφασίσει να κάνουν την συγκεκριμένη εκδήλωση.
Δείτε δύο βίντεο:





Η δημιουργία της οργάνωσης «Stop the Islamisation of Europe» (“SIOE”), που έχει μέχρι στιγμής 2.300 υποστηρικτές στην σελίδα του στο Facebook, είναι εμπνευσμένη από μία δεξιά οργάνωση της Δανίας με το ανάλογο όνομα, η οποία διοργανώνει ανάλογες εκδηλώσεις έξω από τζαμιά, από τότε που έγιναν τα επεισόδια στην χώρα τους, από τους μουσουλμάνους, εξαιτίας των «σκίτσων του Μωάμεθ».
Στο παρακάτω βίντεο μιλάει από την πλευρά της “SIOE”, ο Stephen Gash, ο οποίος ερωτάται γιατί έγινε η διαμαρτυρία την συγκεκριμένη ημέρα (11 Σεπτεμβρίου) και γιατί φωνάζουν για το συγκεκριμένο τεράστιο τζαμί (με ένα τεράστιο μιναρέ ύψους 40 μέτρων). «Τι πειράζει;» ρωτάει ο δημοσιογράφος. «Επειδή είναι μεγάλο; Δεν έχουμε μεγάλους καθεδρικούς ναούς στην Αγγλία;».
Ο Gash σημειώνει : «Δεν υπάρχουν καθεδρικοί ναοί στην Mέκκα, όπως και υπάρχουν εκεί περιοχές που δεν μπορεί να πατήσει το πόδι του μη μουσουλμάνος. Τώρα οι εδώ μουσουλμάνοι δημιουργούν ‘μίνι Μέκκες’ σε όλη την Αγγλία».

8 σχόλια:

Unknown είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.

ΑΚΤΙΝΕΣ

Μέρμπακα είπε...

Ενδιαφέρουσα ανάρτηση. Με την άδειά σου θα πάρω κάποια στοιχεία για το δικό μου ιστολόγιο (http://anastasiosds.blogspot.com/).

Πληροφοριακά σου αναφέρω ότι ο Ναός (στο Ealing Road, Wembley) που παρουσιάζεται στο 2ο βίντεό σου παραλίγο να γίνει δικός μας, Ελληνορθόδοξος. Δεν ευοδώθηκαν όμως οι σχετικές διαπραγματεύσεις.

SkyWatcher είπε...

Φίλε Αναστάσιε
Χάρηκα για την επίσκεψή σου στον ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ, καθώς είσαι και συμπατριώτης και ευχαριστώ για την πληροφορία αυτή.
Είναι πολύ κρίμα που δεν ευοδώθηκαν οι διαπραγματεύσεις και τώρα μία εκκλησία έγινε τζαμί...

Ανώνυμος είπε...

Ζητώ συγγνώμη για τη κατήχηση αλλά αν παραλληλίσουμε τη κατάληξη που θα έχει το σώμα μας όταν αμελήσουμε τον αγιασμό του, σαν ναός του Αγίου Πνεύματος που πρέπει να είναι, με τη κατάληξη που έχουν αυτές οι εκκλησίες, μάλλον παρατηρούμε τις ίδιες ομοιότητες. (Τότε υπάγει και παραλαμβάνει μεθ' εαυτού επτά άλλα πνεύματα πονηρότερα εαυτού, και εισελθόντα κατοικούσιν εκεί, και γίνονται τα έσχατα του ανθρώπου εκείνου χειρότερα των πρώτων. Ούτω θέλει είσθαι και εις την γενεάν ταύτην την πονηράν. Ματθ. 12[ιβ’]:44)

Μάνος

SkyWatcher είπε...

Φίλε Μάνο
Μου άρεσε ο παραλληλισμός αυτός!

στέφανος είπε...

Αυτήν την πορεία προς την ισλαμοποίηση δεν την βλέπουν οι άθεοι της Αγγλίας που έχουν βάλει στο στόχαστρο τον Χριστιανισμό(R.Dawkins, προπαγάνδρα με λεωφορεία)? Δεν καταλαβαίνουν ότι αν τελικά επικρατήσουν οι ισλαμιστές ούτε κι αυτοί οι άθεοι θα μπορούν να διαδίδουν ελεύθερα τις απόψεις τους? Δεν καταλαβαίνουν οι Εγγλέζοι Άθεοι ότι με την αντιχριστιανική τους προπαγάνδρα γίνονται συνυπέυθυνοι για την ισλαμοποίηση της ίδιας τους της Χώρας?

SkyWatcher είπε...

Στέφανε,
Προφανώς ισχύει αυτό που λένε "ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου"...
Δυστυχώς μπροστά σε ό,τι - για διάφορους λόγους – θεωρείται «εχθρός» από κάποιες ομάδες ανθρώπων, εύκολο είναι να δημιουργούνται "ετερόκλητες συμμαχίες".
Είδαμε π.χ. στα επεισόδια της Αθήνας για το «σκισμένο κοράνι» να συμμαχούν με τα πλήθη των μουσουλμάνων που φώναζαν «Αλλάχ Ακμπάρ» (ο Θεός είναι μεγάλος), ομάδες διαφόρων «αντι-», που τον τελευταίο καιρό καταφέρονται κατά της Εκκλησίας, (κάποιοι από αυτός, σίγουρα, συμμετείχαν και σε βανδαλισμούς εικόνων και παρεκκλησιών κλπ). Αυτός που υποτίθεται σιχαίνεται, τους θεσμούς, την θρησκεία και είναι υπέρ της «απελευθέρωσης» και τα τοιαύτα, δεν έχει πρόβλημα να σταθεί στο πλάι ανθρώπων που η θρησκεία τους καθορίζει και το παραμικρό στην ζωή τους. Ή μήπως δεν γνωρίζουν το καταπιεστικό και απάνθρωπο πολιτικό καθεστώς που επικρατεί σε πολλά μουσουλμανικά κράτη; Ή μήπως δεν έχουν ακούσει ποτέ για την θέση της γυναίκας στο Ισλάμ;
Πάντως σε καμία περίπτωση δεν απαλλάσσεται ευθυνών ο χριστιανισμός, με την οποιαδήποτε μορφή του, για αυτήν την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις δυτικές «χριστιανικές» κοινωνίες. Όταν δεν μπορείς να σταθείς, σαν λαός που γνωρίζεις τον Αληθινό, στην θέση που πρέπει, αλλά τα έχεις πάρει όλα στο «σορλολόπ», δεν σου φταίνε οι «βάρβαροι».

SRVR είπε...

Καποτε οι εκκλησιες γινονταν τζαμια υστερα απο πολεμο κι απωλεια εδαφων.
Σημερα...
Καποτε καπως ετσι την επαθε η Βυζαντινη αυτοκρατορια.Εφησυχασε στην σταδιακη επικρατηση των Τουρκων και βρεθηκε να ειναι πολη-κρατος της Κωνσταντινουπολης.
Τωρα ηρθε η ωρα του εφησυχασμου των απογονων των σταυροφορων του 1204.
Πως εκδικειται η ιστορια!