Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Η "έξυπνη κάρτα" που κάνει εμάς (τους όχι και τόσο έξυπνους) μικροεξαρτήματα της Παγκόσμιας Μηχανής


Τον Αύγουστο του 1997, επί τη ευκαιρία της ψήφισης από την Ελληνική Βουλή, της συμφωνίας ‘Σένγκεν’, (Schengen) η Ιερά Μονή Μεγάλου Μετεώρου κυκλοφόρησε εκτάκτως, την 40σέλιδη εφημερίδα ‘Εν Συνειδήσει’.


Η έκτακτη αυτή έκδοση υπήρξε άκρως αφυπνιστική, αλλά και πολύ καλά ενημερωμένη, με πλούσια και αναλυτική αρθρογραφία πάνω στο θέμα της Συνθήκης ‘Σένγκεν’ (που επίσημα αφορά την «ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών εντός των συνόρων των ευρωπαϊκών χωρών Σέγκεν» - δηλαδή Γαλλίας, Γερμανίας, Βελγίου, Ολλανδίας, Λουξεμβούργου, Ιταλίας, Ισπανίας, Πορτογαλίας, Σουηδίας, Φιλανδίας και Δανίας), αλλά και πάνω στα θέματα των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων, του ηλεκτρονικού φακελώματος, του μικροτσίπ και φυσικά του χαράγματος (666) της Αποκάλυψης.



Χαίρομαι που η - συλλεκτική πλέον – αυτή εφημερίδα υπάρχει στο αρχείο του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ!




Παραθέτω σήμερα το μεγαλύτερο κομμάτι από το άρθρο με τον τίτλο «Παγκόσμιο Χωριό και Κοινωνία Πληροφοριών», που ο αρθογράφος του υπογράφει ως «Ο… Μικρός Αδελφός».



Η οικοδόμηση της λεγόμενης «Κοινωνίας των Πληροφοριών» δεν είναι απλά ένα σχέδιο.

Ενεργείται ήδη, και όλοι μας - θέλουμε δεν θέλουμε- οδηγούμαστε να γίνουμε τα οικοδομικά υλικά αυτού του κατασκευάσματος.

Ή, για να ακριβολογούμε, οδηγούμαστε να γίνουμε τα νούμερα εκείνα που θα αθροισθούν στον κόσμο ολόκληρο για να δημιουργηθεί το «Παγκόσμιο Χωριό», ο «Πλανητικός Πολιτισμός» με ένα νόμισμα (κι αυτό ψηφιακό), ένα κράτος, ένα μέσο επικοινωνίας, μία παγκόσμια ταυτότητα μ’ έναν Παγκόσμιο άριθμό, ένα Παγκόσμιο Ηγέτη.

Σενάριο άρρωστημένης φαντασίας; Όχι!...

Σαν χείμαρρος οι εξελίξεις και οι πληροφορίες μας κατακλύζουν και μας καθιστούν ή αμέτοχους σ’ όλα αυτά ή παραζαλισμένους απ’ την προσπάθεια να συγκεντρώσουμε όλο και περισσότερες πληροφορίες.

Και όπως έγραψε ο ποιητής Τ. Σ. Έλλιοτ : «Είχαμε την σοφία και την χάσαμε στην γνώση. Είχαμε την γνώση και την χάσαμε μέσα στις πληροφορίες».

Ο πρώτος μεγάλος κίνδυνος που δεν μας απειλεί αφού μας έχει ήδη κυριεύσει σε μεγάλο βαθμό: η απώλεια του κριτικού πνεύματος. Το χάσιμο της σοφίας και της γνώσης.

Η σύγχρονη μορφή όχι πλύσης αλλά «σύγχυσης εγκεφάλου». (Διαφωνείτε; Παρακολουθείστε ένα δελτίο ειδήσεων και λίγες διαφημίσεις προσπαθώντας να έχετε κριτικό-όχι κατακριτικό-πνεύμα και βγάλτε τα συμπεράσματά σας).

Εδώ όμως υπάρχει και ένας αφανής μεγαλύτερος κίνδυνος: η σύγχυση των ψυχών.

Ο «κυβερνοχώρος», λοιπόν, μπορεί να μας κάνει «κυβερνοσκλάβους», εξαρτημένους από την τεχνολογία, θέλουμε δεν θέλουμε.

Μπορεί να μας «πακετάρει» σε μία πλαστική καρτούλα πού φυσικά θα είναι «έξυπνη», πιο έξυπνη τελικά από μας, αφού μόνοι μας θα θελήσουμε να συμπιεστούμε στο μικρο-τσίπ για να γίνουμε μικρο-εξαρτήματα της Παγκόσμιας Μηχανής.

Και ενώ φρικιάζουμε μπροστά στην αριθμοποίηση των φυλακισμένων η των αιχμαλώτων πολέμου, χειροκροτούμε την απόλυτη αριθμοποίηση-νουμεροποίηισή μας για την «ταχύτερη εξυπηρέτησή μας», για την ευκολία μας», για την «προαγωγή του πολιτισμού και του ανθρωπίνου πολιτισμού».

Που πήγε το ασκητικό ήθος των Ορθοδόξων Ελλήνων; Ή, καλύτερα, που πήγε το ήθος της ελευθερίας και η Ορθοδοξία των Ελλήνων;

Χτίζουμε μόνοι μας το κλουβί μας και το στολίζουμε και με χρυσές κορδέλες!

Ίσως δεν το έχουμε καταλάβει ακόμα. Δεν πρόκειται μόνο για το Σύστημα Πληροφοριών Σένγκεν. Δεν πρόκειται μόνο για την Ευρώπη. Πρόκειται για ολόκληρο τον κόσμο! Η παρακολούθηση της Σένγκεν είναι ο πρόλογος, η εισαγωγή στο μεγάλο Παγκόσμιο παζλ της υποδούλωσης των λαών. Παρόμοια συστήματα λειτουργούν σήμερα σε πάρα πολλά κράτη του κόσμου δικτυωμένα μεταξύ τους μέσω των κομπιούτερ ανταλλάσσοντας έτσι πληροφορίες για τους πολίτες αυτών των χωρών, για λόγους υποτίθεται ασφαλείας.

Από Ταϊλάνδη μέχρι Μεξικό, στα περισσότερα κράτη της γης μεθοδεύονται τώρα νέες κάρτες διαφόρων τύπων: ασφαλίσεων, υγείας, φορολογικές, προσωπικές ταυτότητας κ.λ.π. με δύο όμως κοινά χαρακτηριστικά:

1.Διαθέτουν δυνατότατες αποθήκευσης τεράστιου όγκου πληροφοριών (στη μαγνητική ταινία-πού σταδιακά θα καταργηθεί-ή στο μικροτσίπ).

2. Όλες ανεξαιρέτως μπορούν να αποκαλύψουν τις πληροφορίες αυτές μέσω κομπιούτερ.

Ας καταλάβουμε λοιπόν ότι η ιδιωτική ζωή έφτασε στο τέλος της. Με την σημερινή παγκόσμια δικτύωση, οι προσωπικές μας πληροφορίες μπορούν να ταξιδεύσουν παντού.

Κι ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας ή τον κωδικό ασφαλείας του κομπιούτερ μας: αυτή την στιγμή δεν υπάρχει ούτε ένας κωδικός ασφαλείας-δημόσιος ή ιδιωτικός- που να μην έχει «σπάσει».

Κάτι ανάλογο που θα γίνεται-και γίνεται και στις τραπεζικές κάρτες μας «ηλεκτρονικού χρήματος». Χάνοντας έτσι το χρήμα μες’ από τα χέρια μας!...

Φροντίστε, λοιπόν, για την... «ασφάλειά σας» να προμηθευθείτε αμέσως τις «έξυπνες» κάρτες που μας πλασάρουν!

Το σκηνικό του «Παγκόσμιου Χωριού» συμπληρώνεται με τον Ένα Αρχηγό του Παγκόσμιου Χωριού, τον Παγκόσμιο Ηγέτη στην ουσία.

Εσείς, αγαπητοί μου ποιος λέτε να είναι;

Η Κοινωνία των Πληροφοριών, η Παγκόσμια Επικοινωνιακή Κοινότατα, χρειάζεται μετά από όλα αυτά τα μοναδικά και Έναν Παγκόσμιο Αριθμό.

Υπάρχουν 665 απόψεις για το ποιος θα είναι.

Λέτε με την δική σας να γίνουν 666;

4 σχόλια:

Theoprovlitos είπε...

Στο εξωτερικο ηδη σε πολλες χωρες ειναι σχεδον αδυνατο να βαλεις βενζινη χωρις πιστωτικη καρτα.

Στα διαβατηρια ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ στο εσωτερικο του οπισθοφυλλου υπαρχει μαι γραμμη δεδομενων και κωδικων που με προσεκτικη αναγνωση αναγνωριζρι κανεις την ημερομηνια γεννησης και την υπηκοοτητα. Η γραμμη αυτη ειναι κοινη για ΟΛΑ τα κρατη και το αυτοματο συστημα αναγνωρισης ΟΛΩΝ των σημειων εισοδων ΟΛΩΝ των χωρων (ελεγχος διαβατηριων) αναγνωριζει αυτην γραμμη δεδομενων.

Αυτο σημαινει πολυ απλα οτι ΚΑΠΟΥ υπαρχει μια κεντρικη μοναδα data bank που ηδη φακελωνει οποιονδηποτε πολίτη ΟΛΩΝ των χωρων του κοσμου εδω και πολλα χρονια (εγω το προσεξα το 2005) χωρις να υπαρχει καν τσιπακι στα διαβατηρια αυτα.

Ποιος εκπονησε το παγκοσμιο συστημα ελεγχου διαβατηριων και που ευρισκεται αυτη η κεντρικη μοναδα; Παντως το Ισραηλ εχει προηγμενη τεχνογνωσια και τεχνολογια και εξαγει προγραμματα στην Αμερικη όπου μετατρεπονται σε "Αμερικανικα" και προωθουνται μετα ως τετοια σε ολο τον κοσμο...

Theoprovlitos είπε...

Επισης, στην Φινλανδια το ΑΦΜ τω φυσικων προσωπων ειναι η ημερομηνια γεννησης συν καποιοι προσθετοι αριθμοι εδω και χρονια

xaridim είπε...

Όπως και στον αριθμό ΑΜΚΑ είνα η ημ. γέννησης και ένας κωδικός μαζί.

Αλλά αυτό είναι το ελάχιστο, η ουσία είναι ότι παντού είμαστε φακελωμένοι και καθημερινά εμπλουτίζεται ο φάκελός μας, από τη χρήση του τηλεφώνου μας, την κίνησή μας στο internet και τις μετακινήσεις μας...

Μόνο από ψηλά έρχεται η απολύτρωσή μας! Εδώ στη γη το σύστημα προωθείται πάρα πολύ καλά και ότι και να κάνουμε ανθρωπίνως δεν θα του ξεφύγουμε. Κανείς όμως δεν μπορεί να δεσμεύσει ή να παρακολουθήσει την ψυχή μας!

gh είπε...

αδελφε xaridim δεν τα λες καλα. το πνευμα σου διχνει οτι εχεις παραδοθει. δεν πρεπει να παρουμε καμια καρτα με την δικη μας θεληση. πρεπει να αρνηθουμε με αποφασητικοτητα. η ταυτοτητα μου δεν αφορα μονο τον καισαρα. ειναι ενα εγραφο που αφορα το πρωσοπο μου σε σχεση με την κοινωνια σε σχεση με την πολιτεια. η πολητεια ποτε δεν με εκανε να νοιωθω ασφαλεια οσον αφορα τα προσοπικα μου δεδομενα(με την ενοια οτι τα πουλαει σε πολυεθνικες). δεν θελω λοιπον να συμετεχω σε αυτην την κοινωνια αρα μαθαινω να ζω μονος σε χωριο χωρις ταυτοτητα και με ον Θεο συντροφια. η ταυτοτητα ειναι μεγαλη πτωση δεν πρεπει να την παρουμε διοτι πλεον γνωριζουμε πιοι και γιατι κατευθυνουν τα πραγματα.