Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Επίσκοπος που δεν πιστεύει στον Θεό; no problem!


Ο Richard Holloway είναι Επίσκοπος της Σκωτσέζικης Επισκοπικής Εκκλησίας.

Αλλά υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα - δεν πιστεύει στο Θεό.

Στην Επισκοπική Εκκλησία της Σκωτίας όμως, αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα.

Ο Επίσκοπος Holloway έχει υπηρετήσει για πολλά χρόνια ως Επίσκοπος του Εδιμβούργου και αρχιεπίσκοπος της εκκλησίας της Σκωτίας.

Η Σκωτσέζικη Επισκοπική Εκκλησία είναι μέρος της Αγγλικανικής Κοινωνίας - της σκωτσέζικης αδελφής εκκλησίας της Εκκλησίας της Αγγλίας. Κατά την διάρκεια της θητείας του ως Επίσκοπος Εδιμβούργου ο Holloway τακτικά προσέβαλε τους πιστούς, διδάσκοντας την μία αίρεση μετά την άλλη.

Αν και το 2000 βγήκε πρόωρα στην σύνταξη, παραμένει επίσκοπος, ακόμη και τώρα που είναι αγνωστικιστής.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Sydney Morning Herald» της Αυστραλίας:

Μπορεί ο Holloway να έχει βγει πρόωρα στην σύνταξη ως Επίσκοπος Εδιμβούργου, αλλά εξακολουθεί να έχει την ιερωσύνη και να θεωρείται Επίσκοπος, ο οποίος εξακολουθεί να κηρύττει από τον άμβωνα, να κάνει και γάμους και βαφτίσεις ακόμα και να προΐσταται στην τέλεση της Θ. Κοινωνίας.

Όμως το ότι εξακολουθεί να προΐσταται στην τέλεση της Θ. Κοινωνίας, όπως έγινε πριν από τρεις εβδομάδες, δημιουργεί τον προβληματισμό πως ένας αγνωστικιστής, που αμφισβητεί την θεότητα του Ιησού Χριστού, μπορεί να αφιερώνει τον άρτο και τον οίνο, ως το Σώμα και το Αίμα του Χριστού. Σίγουρα, θα είναι για αυτόν μία τυπική κίνηση των χεριών… "Εξαρτάται από την ερμηνεία που δίνετε σε αυτό," εξηγεί ο Holloway. "Δεν προσπαθώ να πείσω τον κόσμο στην εκκλησία να σκέφτεται όπως εγώ", υποστηρίζει. "Θέλω μόνο να είμαι ειλικρινής σχετικά με τις πεποιθήσεις μου. Το εκκλησίασμα μου στο Εδιμβούργο ξέρει τη θέση μου και είναι πολύ «ανοικτό» ώστε με δέχεται".


Ο Holloway είναι αυτός για τον οποίο είχε κάνει παλιότερα, μία μικρή αναφορά δική μας εφημερίδα, όταν δήλωνε ότι η Εκκλησία πρέπει να σταματήσει να καταδικάζει την μοιχεία ως αμάρτημα, καθώς ο Θεός «μας έκανε πολυγαμικούς»...



Πέραν αυτού, η αλήθεια είναι ότι ο Holloway δεν είναι ο πρώτος άπιστος "πιστός" της Δύσης...


Ο πρώην Επίσκοπος της Επισκοπικής Εκκλησίας του Newark, Νιου Τζέρσευ, (ΗΠΑ), John Shelby Spong, σε ένα κυριολεκτικά αντεστραμμένο «ΠΙΣΤΕΥΩ» δηλώνει :«Δεν ορίζω τον Θεό ως μία υπερφυσική ύπαρξη…

Δεν πιστεύω σε μια θεότητα... που επεμβαίνει για να θεραπεύσει την ασθένεια κάποιου που αγαπάει…

Δεν πιστεύω ότι ο Ιησούς εισήλθε σε αυτόν τον κόσμο από παρθενογένεση ή έκανε με οποιονδήποτε τρόπο αναστάσεις νεκρών, υπερνίκησε μια ιατρικά διαγνωσθείσα παράλυση, αποκατέστησε την όραση σε ένα τυφλό άτομο…

Δεν πιστεύω ότι ένα αστέρι καθοδήγησε σοφούς ανθρώπους για να φέρουν τα δώρα του Ιησού ή το ότι άγγελοι τραγούδησαν στους ποιμένες για να αναγγείλουν τη γέννησή του…

Δεν πιστεύω ότι η εμπειρία που γιόρταζαν οι χριστιανοί το Πάσχα ήταν η φυσική νεκρανάσταση του - για 3 ημέρες- νεκρού σώματος του Ιησού…»!


Και ένας άλλος αιδεσιμότατος, ο αιδ. Andrew Furlong, κληρικός της Προτεσταντικής Εκκλησίας της Ιρλανδίας, αρνήθηκε ότι ο Ιησούς ήταν ο Υιος του Θεού.

Για τον αιδεσιμότατο ο Ιησούς δεν ήταν «ούτε Μεσίτης, ούτε Σωτήρας, ούτε υπεράνθρωπος ούτε θείος. Πρέπει να τον αφήσουμε στη θέση του στην ιστορία και να προχωρήσουμε μπροστά".


Ο Δανός πάστορας Thorkild Grosboll, που είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα από τον Επίσκοπο γιατί δεν πίστευε ότι ο Θεός είναι ο Δημιουργός, αποκαταστάθηκε και πάλι στο λειτούργημά του και έτσι μπορεί και πάλι να κηρύττει τις Κυριακές στην εκκλησία του. Ο πάστορας έχει παραδεχτεί ότι δεν πιστεύει στην Ανάσταση ή την Αιώνια Ζωή, και θεωρεί ότι ο Θεός "δεν είναι περισσότερο αληθινός από το Ρομπέν των Δασών"!


Ο αιδεσιμότατος Antti Kylliainen, Φιλανδός ιερέας της Λουθηρανικής Εκκλησίας, έχει δηλώσει ότι δεν πιστεύει ότι υπάρχει η κόλαση και ότι όλοι θα πάνε στον παράδεισο οπωσδήποτε. «Είναι ένα εξ ολοκλήρου ψεύτικο κατασκεύασμα,» είπε. «Πυρ, θείο και αιώνια βασανιστήρια - είναι όλα μέρος του ίδιου θλιμμένου μύθου.»


Τέλος, η πιο τρανταχτή περίπτωση, ο πρώην Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ George Carey, ηγέτης 70 εκατομμυρίων αγγλικανικών πιστών στον κόσμο, στο μήνυμά του για την χιλιετία, είχε πει στα εκατομμύρια των αγγλικανών ότι «δεν μπορούμε να ξέρουμε εάν ο Ιησούς αναστήθηκε από τους νεκρούς»! «Μπορώ να σας πω ειλικρινά ότι ενώ μπορούμε να είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι ο Ιησούς έζησε και ότι ήταν βεβαίως στο σταυρό, δεν μπορούμε με την ίδια βεβαιότητα να πούμε ότι ξέρουμε ότι αναστήθηκε από τους νεκρούς από το Θεό. ''


Αλλά υπάρχουν και άλλου είδους απίστευτες δηλώσεις «ανθρώπων του Θεού».


Η ιερέας π.χ. της Επισκοπικής Εκκλησίας του Ντένβερ, αιδ. Nina Churchman, έγραψε ένα γράμμα στο Episcopal Life Online, στο οποίο έλεγε ότι οι γυναίκες που κάνουν αμβλώσεις δεν χρειάζεται να ζητούν συγχώρεση από τον Θεό, γιατί στην πραγματικότητα, όπως καταλήγει η αιδ. Churchman "...ο Θεός χαίρεται με την επιλογή της γυναίκας"!!!


Ο δε αιδ. Canon J. Edwin Bacon Jr. από τη Νότια Καλιφόρνια μας κάνει γνωστό ότι "το να είσαι ομοφυλόφιλος είναι δώρο από το Θεό"!


«Η εκκλησία ήταν σκοτεινή και καταθλιπτική... Ένας ιερέας στεκόταν μπροστά από την Αγία Τράπεζα με ένα πρόσωπο κατάμαυρο σαν πίσσα, και μια γυναίκα βρισκόταν κάτω από την Αγία Τράπεζα, καλυμμένη με κόκκινα και με ένα αστέρι στα χείλη της και ούρλιαζε και γελούσε σε όλη την εκκλησία λέγοντας: "Είμαι ελεύθερη!" (Από το όραμα του Αγίου Ιωάννη της Κροστάνδης).


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

...και όπως είπε κι ο Κωνσταντινουπόλεως:
"Προσευχηθήκαμε καθένας στον δικό του Θεό!"

(για να βλέπουμε και τη δική μας καμπούρα)

SkyWatcher είπε...

Όλα θα τα πούμε.

Θέμης είπε...

Απίστευτο να προβαίνουν σε τέτοιου ελιδους δηλώσεις "αντιπρόσωποι" του Θεού. Πραγματικά απίστευτο. Μου φαίνεται ότι ο Αγγλικανισμός σαν ομολογία βρίσκεται υπό κατάρρευση...

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Αφήσατε εκτός του καταλόγου τον περίφημο Αρχιεπίσκοπο του Ντάραμ ο οποίος στον ενθρονιστήριο λόγο του αρνήθηκε τη θεότητα του Χριστού και την αναστάσή Του.

Την επόμενη ένας φοβερός κεραυνός κατέστρεψε τον πύργο του κωδωνοστασίου της Αγγλικανικού ναού που εγινε η ενθρόνιση!

SRVR είπε...

Αυτος τουλαχιστον ειναι πιο τιμιος απο τους αλλους.Αυτο πιστευει και το δηλωνει ευθεως.
Για τους αλλους το καταλαβαινουμε απο το βιο που διαγουν και τις πραξεις τους.
Οποια καταντια,να πηγαινεις να σου διαβασουν τον συγγενη σου,να σου απλωνει το χερι για χρημα ειδαλλως δεν εχει ευχη και τελικα να μουρμουραει ακαταληπτα ευχολογια κανοντας αγγαρια.