Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Όλο και περισσότερα επίσημα χείλη μιλάνε για την ανάγκη μίας Νέας Παγκόσμιας Τάξης


Ο Πάπας Βενέδικτος XVI, στις 7 Ιουλίου, με εγκύκλιό του, έκανε έκκληση «για μια νέα παγκόσμια οικονομική τάξη», η οποία όμως «θα καθοδηγείται από την ηθική, την αξιοπρέπεια και την αναζήτηση για το κοινό καλό». Αυτή η «Παγκόσμια Πολιτική Εξουσία» ("world political authority"), όπως είπε, θα μπορέσει να ασχοληθεί με την παγκόσμια οικονομία.


Στην εγκύκλιο με τίτλο «Φιλανθρωπία εν Αληθεία»», ο Πάπας κατήγγηλε την νοοτροπία του «το κέρδος πάνω από όλα» της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας και έκανε λόγο για την απληστία που είχε επιφέρει την χειρότερη οικονομική ύφεση στον κόσμο από την εποχή του «μεγάλου κραχ».


Πηγές: http://moneynews.newsmax.com/ και http://www.reuters.com/


Το Σάββατο, η Υφυπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου, Naela Gabr, δήλωσε ότι η παγκόσμια κοινωνία θα πρέπει να προβεί σε κοινές προσπάθειες για να δημιουργήσει μια Νέα Παγκόσμια Τάξη για την αντιμετώπιση των διαφόρων κρίσεων.


Η Gabr έκανε την έκκληση αυτήν κατά την σύσκεψη των ηγετών του Κινήματος των Αδεσμεύτων, (ΝΑΜ), κατά την 15η σύνοδο κορυφής, στο αιγυπτιακό θέρετρο Sharm el-Sheikh, στην Ερυθρά Θάλασσα.

«Η σημερινή παγκόσμια κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική από αυτήν που ήταν πριν 48 χρόνια, όταν ιδρύθηκε η ΝΑΜ, καθώς έχει αυξηθεί ο πληθυσμός, οι εστίες επιδημιών και η επιδείνωση του περιβάλλοντος», είπε η Gabr.

«Η παγκόσμια κοινωνία πρέπει να επανεξετάσει το διεθνές χρηματοοικονομικό σύστημα και να είναι πιο δημοκρατική στις αποφάσεις της, έτσι ώστε να αποφευχθεί η παγκόσμια οικονομική κρίση που έχει δυσχεράνει την οικονομική ανάπτυξη των αναπτυσσόμενων χωρών», είπε επίσης η Gabr.


Το Κίνημα Αδεσμεύτων επισήμως ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 1961, στο Βελιγράδι, από 31 ανεξάρτητες χώρες, κυρίως από Αφρική και Ασία που είχαν στόχο να ενώσουν τις δυνάμεις τους ενάντια στην αποικιοκρατία και να τηρήσουν ανεξαρτησία από τις μεγάλες δυνάμεις. Σήμερα στην NAM συμμετέχουν 118 χώρες, οι οποίες αντιπροσωπεύουν σχεδόν τα 2/3 των Ηνωμένων Εθνών και το 55% του παγκόσμιου πληθυσμού.


Πηγή: http://english.cri.cn/


Αλλά καιο Πρόεδρος της Βραζιλίας κάνει έκκληση για μία "Νέα Παγκόσμια Τάξη".


Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βραζιλίας, Luiz Inacio Lula da Silva, «η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει μειώσει τις διαφορές μεταξύ των εθνών και έχει δημιουργήσει την ευκαιρία να διαμορφωθεί μια Νέα Παγκόσμια Τάξη», όπως δήλωσε την Τετάρτη 17/6/2009.

Μιλώντας μετά από μια συνάντηση με τον Πρόεδρο του Καζακστάν, Nursultan Nazarbayev, στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, Astana, ο Lula κάλεσε την παγκόσμια κοινότητα να αρπάξει την ευκαιρία της κρίσης για να δημιουργήσει έναν δικαιότερο κόσμο για τα αναπτυσσόμενα έθνη.

«Θέλω να πω ότι πριν από την κρίση, υπήρξαν πολλές χώρες που είχαν μεγαλύτερη σημασία από άλλες, και μερικές χώρες που δεν είχαν καμία σημασία καθόλου,» είπε μέσω ενός μεταφραστή.

«Μετά από την κρίση, όλοι έγιναν ίσοι (παρόμοιοι). Έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε μια νέα παγκόσμια τάξη και μαζί πρέπει να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας.»


Πηγή: http://www.prophecynewsheadlines.com/2009/06/19/brazilian-president-calls-for-new-world-order/


Αλλά και ο Πρόεδρος του Ιράν, Mahmoud Ahmadinejad έκανε έκκληση για την δημιουργία μιας νέας παγκόσμιας τάξης για την αντιμετώπιση των πολλών προκλήσεων που ανακύπτουν στη διεθνή πολιτική σκηνή.

«Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι μια δραματική αλλαγή στην παγκόσμια πολιτική σκέψη,» είπε ο Πρόεδρος Ahmadinejad την Τρίτη σε ομιλία του στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης [Shanghai Cooperation Organization (SCO)], στη Μόσχα, τον προηγούμενο μήνα.

«Ο Καπιταλισμός Δυτικού τύπου καταρρέει, σημαίνοντας το τέλος της εποχής του ιμπεριαλισμού,» πρόσθεσε.

Ο Ahmadinejad είπε ότι η Νέα Παγκόσμια Τάξη πρέπει να είναι λιγότερο Αμερικανο-κεντρική. «Οι πολλές πολιτικές και οικονομικές συμφορές της Ουάσιγκτον δείχνουν ότι η κρίση της δεν μπορεί πλέον να χαίρει εμπιστοσύνης,» εξήγησε.


Πηγή: http://www.prophecynewsheadlines.com/2009/06/19/ahmadinejad-stresses-need-for-new-world-order/


----------


- «Εάν υπήρχε ανάγκη ποτέ για έκκληση για συλλογική δράση, έκκληση για παγκόσμια ηγεσία, είναι τώρα», Μπαν Γκι Μουν, Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Σεπτέμβριος 2008, στον πυρετό της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.


- «Για πρώτη φορά στη ιστορία της ανθρωπότητας, η παγκόσμια κυβέρνηση κάποιου είδους είναι τώρα δυνατή… Η οικονομική κρίση και η αλλαγή του κλίματος ωθεί τις εθνικές κυβερνήσεις σε παγκόσμιες λύσεις», (Geoffrey Blainey, διαπρεπής Αυστραλός ιστορικός).

(Βλέπε σχετικό άρθρο στον ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ Και τώρα για μια παγκόσμια κυβέρνηση)


- «Άλλα ο κόσμος σήμερα είναι πιο έτοιμος να βαδίσει προς μια παγκόσμια κυβέρνηση. Η υπερ-εθνική κυριαρχία μιας διανοούμενης ελιτ και διεθνών τραπεζιτών είναι σίγουρα προτιμότερη από τον εθνικό αυτοπροσδιορισμό που δοκιμάστηκε τους προηγούμενους αιώνες» - Ντέιβιντ Ροκφέλερ (5 Ιουνίου 1991 - Σύνοδος Λέσχης Bilderberg, Μπάντεν-Μπάντεν Γερμανία)


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

H νέα παγκόσμια τάξη απλώνει τα πλοκάμια της και στην Κύπρο .Αδέφλφια διαδώστε!! http://www.youtube.com/watch?v=9B8l9ID7WYw