Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Με τιμές "Μεσσία" οι 100 ημέρες του Ομπάμα


100 ημέρες στην εξουσία, με τιμές Μεσσία!


Πηγή:http://www.worldnetdaily.com


Κατά τον εορτασμό των 100 ημερών «διαμονής» του Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, (σήμερα, Τετάρτη), ο νέος πρόεδρος θα παρουσιαστεί "στεφανωμένος" σε μία μεσσιανικού τύπου εικονογράφιση στην Πλατεία της Ένωσης (Union Square) στην Νέα Υόρκη!

Ο πίνακας ζωγραφικής του καλλιτέχνη Michael D'Antuono με τον χαρακτηριστικό τίτλο "Η Αλήθεια" – απεικονίζει τον Obama με τα χέρια τεντωμένα σαν να βρίσκεται σε σταυρό και φορώντας ακάνθινο στεφάνι στο κεφάλι του – κάνει επίσημα την παρουσία του σήμερα, 29 Απριλίου στην Πλατεία South Plaza.


Το πορτρέτο, διαστάσεων "30" x 54 "απεικονίζει τον Obama να εμφανίζεται περίπου, όπως ο Ιησούς Χριστός στον σταυρό: στην κορυφή του κεφαλιού του, ένα στεφάνι από αγκάθια. Πίσω του, το σκοτεινό πέπλο (που παραπέμπει ίσως και στο καταπέτασμα του Ναού των Ιουδαίων που σχίστηκε κατά την ώρα του θανάτου του Χριστού, σύμφωνα με το Ευαγγέλιο) να σηκώνεται (ή να κατεβαίνει;) μπροστά από το προεδρικό σήμα. Αλλά άραγε, είναι ο Obama αυτός που με την στάση αυτή, αποκαλύπτει ή συγκαλύπτει και είναι αυτός που σταυρώνεται ή δοξάζεται; "


Ακόμα και ο τίτλος του «έργου», "Η Αλήθεια», παίζει έξυπνα με μία από τις πιο γνωστές ρήσεις του Ιησού Χριστού, "Εγώ είμαι η Οδός, η Αλήθεια, και η Ζωή: Κανένας δεν έρχεται προς τον Πατέρα, παρά μόνον διαμέσου εμού" (Ιωάννης 14:6).


"Περισσότερο από ένα απλό προεδρικό πορτρέτο," γράφει ο D'Antuono σε μια ιστοσελίδα για την ζωγραφική, "" Η Αλήθεια "είναι μία πολιτική, θρησκευτική και κοινωνική δήλωση για το σημερινό πολιτικό κλίμα στο έθνος μας και το βαθύ πολιτικό χάσμα που είναι σίγουρο ότι θα προξενήσει ένα διάλογο. "


Όπως και άλλοι που απεικόνισαν τον Obama με μία μορφή Χριστού- έτσι και ο D'Antuono επιμένει ότι δεν ισχυρίζεται ότι ο Ομπάμα είναι Μεσσίας, αλλά απλά θέλει, λέει, να μας βάλει "σε σκέψεις και προσωπικά συμπεράσματα."

Ο D'Antuono καλεί το κοινό να του στείλει email με τις εντυπώσεις τους για το «έργο» του, και να του απαντήσουν στο ερώτημα, "Τι είναι για εσάς αλήθεια;"


Τον Ιανουάριο, στην πόλη Des Moinnes της Iowa των ΗΠΑ, την ημέρα της λαμπρής τελετής ορκωμοσίας του νέου Προέδρου, το πλήθος παρακολουθούσε μία περίεργη παρέλαση, καθώς ένα γκρουπ καλλιτεχνών και οπαδών του Ομπάμα, με εμπνευστή τον καλλιτέχνη Matthew J. Clark, είχαν κατασκευάσει ένα ομοίωμα του Μπαράκ Ομπάμα επάνω σε ένα γαϊδούρι και το οδηγούσαν μέσα στην πόλη κρατώντας κλαδιά από φοίνικες (Βάϊα) στα χέρια τους (!!!), κάνοντας ξεκάθαρη αναφορά στην σκηνή εισόδου του Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα, (Κυριακή των Βαΐων) όπου το πλήθος φώναζε «Ωσαννά, Ευλογημένος ο ερχόμενος στο όνομα του Κυρίου, ο βασιλιάς τού Ισραήλ…. Μη φοβάσαι, θυγατέρα Σιών• δες, ο βασιλιάς σου έρχεται καθισμένος επάνω σε ένα πουλάρι γαϊδουριού». (Ιωάννης 12:13, 25). Ο ίδιος Ο Clark ονόμασε την «παρέλαση» «ομοίωμα της ελπίδας, ομοίωμα του θριάμβου» και «Είσοδο του Χριστού» !!!


Όπως ο D'Antuono, έτσι και ο Clark σχετικά με το αν κάνει σύνδεση του Obama με τον Χριστό σχολιάζει: "Το έργο αυτό το εμπνεύστηκα από τις σκέψεις μου σχετικά με τις διάφορες «εικόνες» και θρησκευτικά σύμβολα για το αν αντιπροσωπεύουν την αλήθεια ή απλώς την εκπροσωπούν". «Η γλυπτική θέτει ένα ερώτημα που σχετίζεται με τις κοινωνικές συμβάσεις, την μεταφυσική, και το πως αντιδράει συλλογικά η κοινωνία σε δύσκολες και αβέβαιες εποχές, αλλά δεν επιβάλλει μια συγκεκριμένη απάντηση. Για μένα, έχει πολύ περισσότερη σημασία η στάση που έχει το ευρύ κοινό, σαν οπαδοί ενός ηγέτη παρά η εξουσία. που χορηγείται σε έναν ηγέτη".


Άλλοι όμως ήταν πολύ σαφέστεροι, στην σχεδόν θρησκευτική λατρεία του Obama, όπως ο ηγέτης του «Έθνους του Ισλάμ» (μαύροι μουσουλμάνοι τωνΗΠΑ), Louis Farrakhan. Όπως ανέφερε η ιστοσελίδα WND, ο Farrakhan δήλωσε πέρυσι ότι όταν μιλάει ο Obama, "σίγουρα μιλάει ο Μεσσίας."


Απευθυνόμενος σε μεγάλο πλήθος πιστών, στην «Ημέρα του Σωτήρα», το 2008 κήρυξε: "Είσαστε τα όργανα εκείνα που ο Θεός θα χρησιμοποιήσει για την επίτευξη της καθολικής αλλαγής, και αυτός είναι ο λόγος που ο Barack έχει αιχμαλωτίσει τη νεολαία. Και έχει βάλει νέους ανθρώπους να συμμετάσχουν σε μια πολιτική διαδικασία για την οποία δεν είχαν κανένα ενδιαφέρον. Αυτό είναι ένα σημάδι. Όταν μιλάει ο Μεσσίας, η νεολαία θα ακούσει, και ο Μεσσίας είναι σίγουρα μιλάει. "


Ο Farrakhan επεσήμανε ότι ο άνδρας τον οποίον οι οπαδοί του «Έθνους του Ισλάμ» αναφέρουν ως "ο Σωτήρας," ο Fard Muhammad, (φωτο) είχε ένα μαύρο πατέρα και μία λευκή μητέρα του, όπως ακριβώς συμβαίνει με τον Obama.

"Ένας μαύρος με λευκή μάνα έγινε σωτήρας για μας", είπε. "Ένας μαύρος με λευκή μητέρα θα μπορούσε να αποδειχθεί ότι είναι εκείνος που μπορεί να ανυψώσει την Αμερικής από την πτώση."

[Ο Fard Muhammad, είναι ο ιδρυτής του «Έθνους του Ισλάμ». Γεννήθηκε το 1893 και εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το 1934. Ίδρυσε το πρώτο τζαμί στις ΗΠΑ το 1930. Το «ευαγγέλιο» που κήρυττε στους αφρο-αμερικάνους ήταν ένα μίγμα ισλαμικών και θεοσοφικών δοξασιών. Όταν εξαφανίστηκε, ο διάδοχός του, ο Elijah Poole, είπε ότι ο Muhammad ήταν ο Μαχντί (ο ερχόμενος Μεσσίας σύμφωνα με την ισλαμική παράδοση) ή ακόμα ο ίδιος ο Θεός! Αποκαλούσε τους λευκούς «ράτσα του διαβόλου», ενώ τους μαύρους «θεϊκή φυλή» και είχε διάφορες αλλόκοτες ιδέες].


Σημειωτέον ότι υπάρχει ιστοσελίδα που ονομάζεται "Είναι ο Barack Obama ο Μεσσίας;" (http://obamamessiah.blogspot.com/) η οποία αντικατοπτρίζει το κύμα ευφορίας που ακολούθησε μετά την η εκλογή Ομπάμα, ενώ υπάρχει και άλλη απίστευτη ιστοσελίδα με τον χαρακτηριστικό τίτλο "Άνθρωποι της Πίστης του Ομπάμα" (http://faith.barackobama.com/).


Στην ιστοσελίδα παρατίθεται κομμάτι από μια ομιλία του στο 7 Ιανουαρίου στο Dartmouth College λίγο πριν από τις εκλογές στο New Hampshire στην οποία είπε στους φοιτητές, "... ένα φως θα λάμψει μέσα από το παράθυρο, μια δέσμη φωτός θα έρθει επάνω σε σας , θα απολαύσετε μία θεοφάνεια (!), και ξαφνικά θα συνειδητοποιήσετε ότι πρέπει να πάτε στις κάλπες και να ψηφίσετε " (εννοείται Obama).


Έχουν γίνει διάφορες αναφορές για θρησκευτικού τύπου εκδηλώσεις του πλήθους, όπως οπαδοί που ήρθαν να τον ακούσουν να μιλάει πολλές φορές να πέφτουν κάτω, (όπως συμβαίνει στις ΗΠΑ με διάφορους ιεροκήρυκες – τηλευαγγελιστές -θαυματοποιούς).


Σε άρθρο του ο PJ Gladnick των NewsBusters, σχετικά με τον πίνακα του D'Antuono σημειώνει ότι ο «μεσσιανικός» παραλληλισμός σχετικά με τον Ομπάμα, που άρχισε νωρίς κατά την προεκλογική εκστρατεία δεν φαίνεται να σταματάει…


ΝΕΟΤΕΡΑ!!!

Έλα όμως που η «Αλήθεια» του «Μεσσία Ομπάμα» τελικά έφαγε πόρτα...

Καταιγισμός από e-mails, τηλεφωνήματα μέσα σε 48 ώρες από τότε που ο D'Antuono ρώτησε την γνώμη του αμερικάνικου κοινού για το «έργο» και κατακραυγή σε ιστοσελίδες και μπλογκς, ανάγκασαν τελικά τον καλλιτέχνη να κάνει πίσω ζητώντας μάλιστα και «συγνώμη» αν έθιξε το θρησκευτικό φρόνημα των ανθρώπων. Η «Αλήθεια» θα χρειαστεί να περιμένει. Υπάρχουν δυστυχώς, ακόμα κάποιοι «φανατικοί» που δεν αναγνωρίζουν τον «Μεσσία».

Ας έχουμε το νου μας στις «νέες» (;) ΗΠΑ. Εκεί γιγαντώνουν τα λεγόμενα “tea party” των επικριτών του Ομπάμα. Εντύπωση όμως μου κάνει ότι ήδη κάποιοι δεν διστάζουν να ονομάσουν συλήβδην όσους τολμούν να μην «προσκυνούν» τον «Μεσσία» και να αντιδρούν στην πολιτική του ως «ακροδεξιούς»! Σε λίγο θα τους πουν και ΚουΚλουξΚλαν!


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Now that the anti-science, superstition-based initiative presidency ends, we need several public works science Manhattan projects to make us great again and boost us out of this Grotesque Depression. First we must provide free advertising-based wireless internet to everyone to end land line monopolies. Then we must criscross the land with high speed rail. Because bovine flatulence is the major source of greenhouse gases, we must develop home growable microbes to provide all of our protein. Then we must create microbes which turn our sewage and waste into fuel right at home. This will end energy monopoly by putting fuel in our hands. We must address that most illness starts from behavior, especially from parents. Since paranoid schizophrenia is the cause of racism, bigotry, homelessness, terrorism, ignorance, exploitation and criminality, we must provide put the appropriate medications, like lithium, in the water supply and require dangerous wingnuts who refuse free mental health care to be implanted with drug release devices. Churches should be licensed to reduce supersition and all clergy dealing with small children should be psychiatrically monitored to prevent molesting. Osama bin Laden and Timothy McVeigh were the ultimate superstition based initiatives. Aborting future terrorists and sterilizing their parents is the most effective homeland security. Widen navigation straits (Gibraltar, Suez, Malacca, Danube, Panama and Hellspont) with deep nukes to prevent war. In order to fund this we must nationalize the entire financial, electrical and transportation system and extinguish the silly feudal notion that each industry should be regulated by its peers. Technology mandates a transformation of tax subsidies from feudal forecloseable debt to risk sharing equity. Real estate and insurance, the engines of feudalism, must be brought under the Federal Reserve so we may replace all buildings with hazardous materials to provide public works. Insects, flooding and fire spread asbestos, lead and mold which prematurely disables the disadvantaged. Disposable manufactured housing assures children are not prematurely disabled and disadvantaged. Because feudalism is the threat to progress everywhere, we must abolish large land holdings by farmers, foresters or religions and instead make all such large landholding part of the forest service so our trees may diminish greenhouse gases. We must abolish executive pay and make sure all employees in a company are all paid equally. We must abolish this exploitative idea of trade and monopoly and make every manufactured disposable cottage self sufficient through the microbes we invent.

SkyWatcher είπε...

in Greek please...