Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

Τσιμουδιά "μισάνθρωπε"!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ: "Πολιτικοί, θρησκευτικοί ηγέτες, δημοσιογράφοι και άλλα δημόσια πρόσωπα κατ' επανάληψη έχουν προσβάλει βάναυσα τους γκέι και τις λεσβίες χωρίς καμία θεσμική ή νομική συνέπεια. Με αυτό τον τρόπο συμβάλλουν -αν δεν παροτρύνουν- στην τέλεση ακόμη και εγκλημάτων εναντίον ομοφυλόφιλων... Καλούμε την κυβέρνηση να παρέμβει ενάντια στα κηρύγματα μίσους και να προχωρήσει στην αναθεώρηση και διεύρυνση του αντιρατσιστικού νόμου (ν.927/1979), ώστε να προβλέπονται ρητά ποινικά μέτρα για όσους κηρύττουν το μίσος ενάντια στους ομοφυλόφιλους ή τελούν ρατσιστικά εγκλήματα..."

Η παραπάνω ανακοίνωση του Συνασπισμού εκδόθηκε με αφορμή τα όσα «σκληρά» δήλωσε τελευταία, ο Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ (φωτο) για τους ομοφυλόφιλους, που, μεταξύ των άλλων, τους χαρακτήρισε «ηθικά απονευρωμένους, με ψυχοπαθολογικές εκτροπές και ψυχασθένειες…».

Στην Ελλάδα βέβαια, είμαστε ακόμα στην αρχή..

Για να δούμε πως λειτουργούν τα «ποινικά μέτρα» εναντίον σε όσους κηρύττουν το «μίσος» σε άλλες σύγχρονες «δημοκρατικές» χώρες…


-------------------------

Στην Μεγάλη Βρετανία ο Αγγλικανός Επίσκοπος της πόλης του Chester, Αιδ. Dr. Peter Forster (φωτο), ανακρίθηκε από την αστυνομία, επειδή δήλωσε ότι οι ομοφυλόφιλοι « θα μπορούσαν να ζητήσουν ιατρική βοήθεια για να επανακαθορίσουν τους εαυτούς τους."

Η «Χριστιανική Ένωση Λεσβιών και Ομοφυλόφιλων» («Lesbian and Gay Christian Movement» - LGCM), μαζί με άλλους τον κατηγόρησε ότι μεταφέρει σκανδαλιστικές και προσβλητικές θέσεις από μία άλλη «ξεπερασμένη εποχή».

--------------------------------------------

Οι Καθολικές διδασκαλίες σχετικά με την ομοφυλοφιλία αποτελούν προσβολή για όλους τους κατοίκους του Σαν Φρανσίσκο και είναι “μισητές,”, “συκοφαντικές”, “αναίσθητες” και “αμαθείς”.

Τα λόγια αυτά συμπεριλαμβάνονται σε επίσημη απόφαση της Διοίκησης πόλης του San Francisco, η οποία εκδόθηκε με αφορμή κυρίως τη θέση της Καθολικής εκκλησίας ότι δεν πρέπει να επιτρέπεται στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια να υιοθετούν παιδιά.

----------------------------------------------------

Ο Σουηδός πεντηκοστιανός πάστορας Ake Green (φωτο) είχε καταδικασθεί για «έγκλημα μίσους» τον Ιούνιο του 2004, σε ποινή φυλάκισης ενός μήνα μετά από κήρυγμά του κατά των ομοφυλόφιλων….

Ο Green είχε πει ότι η παγκόσμια εξάπλωση του AIDS δεν θα συνέβαινε εάν δεν υπήρχε η ομοφυλοφιλία, έκανε συσχετισμό της ομοφυλοφιλίας με την κτηνοβασία, παραθέτοντας εδάφια της Βίβλου, όπου φαίνεται ότι ο Θεός καταδικάζει και τις δύο πρακτικές, και συσχέτισε την ομοφυλοφιλία με την παιδοφιλία, λέγοντας ότι η αποδοχή της ομοφυλοφιλίας θα ανοίξει τον δρόμο και στην παιδοφιλία και στην κτηνοβασία .

Μετά την καταδίκη του είπε ότι θα «συμμορφωθεί» και δεν θα ξανακηρύξει κατά της ομοφυλοφιλίας...
----------------------------------------------------

Ο 39-χρονος ομοφυλόφιλος blogger (με blog υπέρ του Μπ. Ομπάμα -φώτο) Bradley LaShawn Fowler ζήτησε με Αγωγή του, 60 εκατομμύρια δολάρια από την Χριστιανική εκδοτική εταιρεία "Zondervan" και άλλα 10 εκατομμύρια από την "Thomas Nelson Publishing", επειδή η μετάφραση της Βίβλου που εξέδωσαν παρουσιάζει την ομοφυλοφιλία ως αμαρτία. Ο ίδιος, ισχυρίζεται ότι αυτές οι αναφορές στην ομοφυλοφιλία ως αμαρτία έκαναν την οικογένειά του να τον αποβάλει με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε περιόδους εξαχρείωσης και την αποξένωσης.

------------------------------------------------------
Οι Αρχές του Καναδά με απόφασή τους, απαγόρευσαν στον Ευαγγελικό πάστορα Stephen Boissoin (φωτο) να εκφράζει ενάντιες θέσεις και απόψεις προς την ομοφυλοφιλία, του επιβλήθηκε πρόστιμο $5,000 για ηθικές και ψυχικές βλάβες και τον διέταξε να απολογηθεί σε ακτιβιστή που ισχυρίζεται ότι πληγώθηκε..

(Βλέπε παλαιότερο άρθρο του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ εδώ)

Στον Καναδά, πάλι, την Πρωτοχρονιά του 2004, ο δημοσιογράφος Robert Jason, δέχτηκε επίσκεψη σπίτι του (όχι για τα... «χρόνια πολλά») από δύο αστυνομικούς με πολιτικά, οι οποίοι ήθελαν να κάνουν έρευνα για να εξετάσουν εάν έχει διαπράξει «έγκλημα μίσους», ύστερα από καταγγελία ομοφυλόφιλου ακτιβιστή, ο οποίος ενοχλήθηκε από αυτά που έγραφε ο Jason στην ιστοσελίδα του για την υπεράσπιση του γάμου.

-------------------------------------------------------------------

Ο Michael Marcavage, (φωτο) υπεύθυνος της χριστιανικής οργάνωσης «Repent America» («Μετανόησε Αμερική»), αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μέχρι και 15 μηνών και χρηματική ποινή $2,800 επειδή διάβασε εδάφια της Βίβλου στο τοπικό Δημοτικό συμβούλιο της πόλης Lansdowne της Pennsylvania (ΗΠΑ).

Στο δημοτικό συμβούλιο συμμετέχει ένας δημοτικός σύμβουλος που έχει δηλώσει ανοιχτά ότι είναι ομοφυλόφιλος και σε άρθρο του σε εφημερίδα ομοφυλόφιλων την «Philadelphia Gay News», έγραψε ότι τώρα που βρίσκεται στον Δήμο ελπίζει, με την βοήθεια του Δήμου, να έρθουν στην πόλη του περισσότεροι ομοφυλόφιλοι.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είπε στον Marcavage να σταματήσει να διαβάζει την Βίβλο την οποία αποκάλεσε «λόγο μίσους» και με την συνδρομή ενός αστυνομικού τον πέταξαν έξω.

---------------------------------------------

Στην Βραζιλία οι Χριστιανοί θα αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης εάν μιλούν δημόσια κατά της ομοφυλοφιλίας, εάν η Γερουσία της Βραζιλίας περάσει το σχετικό νόμο που ενέκρινε ομόφωνα η βουλή των Αντιπροσώπων.

Θα απαγορεύεται επί ποινή ακόμη και φυλάκισης σε ιερείς, πάστορες, δασκάλους ή ακόμα και απλούς πολίτες να λένε σε κηρύγματα, σε τάξεις ή ακόμα και σε δημόσιες συζητήσεις ότι η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία, διαταραχή, ή αρρώστια.

Επίσης θα τιμωρούνται, με φυλάκιση μέχρι και τρία χρόνια, όσοι διευθυντές δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, αρνούνται να προσλάβουν κάποιον δάσκαλο που θα δηλώνει ανοιχτά ότι είναι ομοφυλόφιλος..

Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Luiz Inacio Lula da Silva (στην φωτογραφία με την πολύχρωμη σημαία του ομοφυλοφιλικού κινήματος), πρόσφατα φέρεται να είπε ότι το να αντιτάσσεσαι στην ομοφυλοφιλία σε κάνει ένα απεχθές και «άρρωστο» πρόσωπο και ότι τέτοιες σκέψεις θα έπρεπε να ποινικοποιηθούν.

----------------------------

Και κάτι πιο πρόσφατο..

Την Κυριακή, 9 Νοεμβρίου, 100 ομοφυλόφιλοι ακτιβιστές συγκεντρώθηκαν έξω από την Πρώτη Βαπτιστική Εκκλησία του Ντάλλας (ΗΠΑ) First Baptist Church of Dallas για να διαμαρτυρηθούν για το κήρυγμα του Dr. Robert Jeffress που είχε θέμα «Γιατί το να είσαι gay δεν είναι ΟΚ».

Με πλακάτ που έγραφαν «Είμαι gay και είναι ΟΚ», «Ο Χριστός δίδαξε αγάπη και όχι μίσος» και τραγουδώντας «Ο Ιησούς με αγαπά» φώναζαν και τσίριζαν, δηλώνοντας, μάλιστα, ότι οι περισσότεροι ήταν χριστιανοί.

Ο Dr. Jeffress δεν έδειξε να ενοχλείται από τις διαμαρτυρίες. «Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράσει το πιστεύω του» δήλωσε. «Δεν έχει νόημα να αναλώνεσαι σε διαφωνίες για αυτά τα θέματα. Πιστεύω ότι το Πνεύμα του Θεού μπορεί να πείσει αυτούς τους ανθρώπους» συνέχισε.

Ο Dr. Jeffress, ποιμένας μίας εκκλησίας με 10.000 μέλη, δεν είναι καινούργιος στον χώρο των «συντηρητικών» χριστιανών. Όταν ήταν ποιμένας στην Βαπτιστική Εκκλησία της Wichita Falls, αγωνίστηκε να αφαιρεθούν δύο βιβλία από την βιβλιοθήκη της Εκκλησίας, που απευθύνονταν σε παιδιά και είχαν φιλο-ομοφυλοφιλικά θέματα .

Ο Dr. Jeffress (φωτο) θεωρεί ότι το κήρυγμα του αποτελεί μέρος μίας σειράς μαθημάτων για το τι θεωρείται σήμερα ως "Politically Incorrect" («πολιτικά λάθος»). Όμως, «ενώ η νοοτροπία μπορεί να έχει αλλάξει σήμερα στους ανθρώπους, ο Λόγος του Θεού δεν μπορεί να αλλάξει» δηλώνει.

Ο σκοπός του κηρύγματος ήταν να μάθουν οι χριστιανοί τι ακριβώς γράφει η Βίβλος για το θέμα της ομοφυλοφιλίας και να υπενθυμίσει ότι κάθε αμαρτία μπορεί να συγχωρεθεί.

Ο Dr. Jeffress ήθελε επίσης να ανατρέψει τους δύο «μύθους» σχετικά με την ομοφυλοφιλία, ότι μόνο η Παλαιά Διαθήκη την απαγορεύει και ότι ο Ιησούς ποτέ δεν αναφέρθηκε σε αυτήν.

Και βέβαια η Καινή Διαθήκη αναφέρεται στην ομοφυλοφιλία. Ένα παράδειγμα είναι το χωρίο Ρωμαίους 1:27 «… παρόμοια δε και οι άνδρες, αφήνοντας τη φυσική χρήση τής γυναίκας, άναψαν μέσα τους από την επιθυμία τους ο ένας προς τον άλλον, κάνοντας την ασχημοσύνη, αρσενικοί σε αρσενικούς, και απολαμβάνοντας στον εαυτό τους την πρέπουσα αντιμισθία τής πλάνης τους».

Επίσης, αν και ο Ιησούς δεν είπε την λέξη «ομοφυλοφιλία», χρησιμοποίησε όμως τις αλήθειες (χωρία) της Π. Διαθήκης που διατυπώνουν το θέλημα του Θεού για τον γάμο «Γι' αυτό, ο άνθρωπος θα αφήσει τον πατέρα του και τη μητέρα του, και θα προσκολληθεί στη γυναίκα του· και θα είναι οι δύο σε μία σάρκα» (Γένεσις 2:24).

Από την άλλη πλευρά η McFerrin που έλαβε μέρος στην διαμαρτυρία δηλώνει «Ο Θεός δεν κάνει λάθη. Έτσι γεννήθηκα και ο Θεός με αγαπά».


2 σχόλια:

Manuel είπε...

Η ομοφυλοφιλία είναι πράγματι ένα ελάττωμα, αδυναμία,(όπως θέλετε πείτετο , πάντως σίγουρα δεν είναι κάτι φυσιολογικό) !

Το ερώτημα είναι,τι ωθεί ένα άνθρωπο να το δεχτεί ως φυσιολογικό και τι να μην το δεχτεί;

Παρόλα αυτά πιστεύω ότι με πρόσχημα το χριστιανισμό, πολλοί άνθρωποι θα βρουν την ευκαιρία να πράξουν και να εκδηλώσουν βίαιες ενέργειες και αποθιμένα κατά διάφορων τάξεων ανθρώπων.

Ωποσδήποτε όμως ζούμε στην εποχή όπου κάθε έγκλημα ή αδυναμία τείνει να οριστεί ως κάτι ανθρώπινο, φυσιολογικό, με σκοπό να ΜΗΝ θεωρείται ΑΞΙΟ ΠΟΙΝΗΣ στην τελική!
(μόνο ''αξιο'' ποινής, το ήθος και ο πραγματικός χριστιανισμος..)

konion είπε...

Νά γιατί η κοινωνία διαλύεται και υπάρχει χώρος γιά άλλες θρησκείες.