Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008

Η σφαγή των χριστανών στην Μαλάτεια, η Εργκενεκόν και τα "Σεπτεμβριανά"


Οι πέντε νεαροί Τούρκοι που κατηγορούνται για τον άγριο βασανισμό και τον θάνατο τριών χριστιανών στη Μαλάτια της Τουρκίας, το περασμένο έτος, μπορεί να είχαν παροτρυνθεί από μέλη της γνωστής υπερεθνιστικής παρακρατικής οργάνωσης "Εργκενεκόν" (Ergenekon),η οποία φέρεται να είναι υπεύθυνη για πολλές δολοφονίες τα τελευταία χρόνια.


Η ακροαματική διαδικασία, σχετικά με τη δολοφονία των τριών χριστιανών σε εκδοτικό οίκο στην νοτιοανατολική Τουρκία πριν από 16 μήνες, πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο στο Ποινικό Δικαστήριο, στην Μαλάτια της Τουρκίας.

Οι Δικηγόροι των θυμάτων ζήτησαν η υπόθεση να συνδεθεί με μια έρευνα για την παρακρατική οργάνωση Ergenekon, μία υπερεθνικιστική οργάνωση που στελέχη της είναι συνταξιούχοι στρατηγοί, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και μέλη της μαφίας, στο πλαίσιο έρευνας για πιθανές συνωμοσίες σε διάφορες δολοφονίες. (Στην φωτογραφία ο δικηγόρος των θυμάτων, Ozkan Yucel).

Τον Ιανουάριο η αστυνομία ξεσκέπασε την οργάνωση και άρχισε να συλλαμβάνει μέλη της. Μια ποινική έρευνα έχει συνδέσει τους ανθρώπους αυτούς με καλά σχεδιασμένες επιθέσεις, δολοφονίες και σχέδιο δημιουργίας τεχνητού χάους με τελικό στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης.

Δύο Τούρκοι Χριστιανοί, ο Necati Aydin και ο Ugur Yuksel, και ένας Γερμανός, ο Tilmann Geske, βασανίστηκαν άγρια και σκοτώθηκαν στις 18 Απριλίου 2007 στη νοτιοανατολική πόλη Μαλάτια.

(Στην φωτογραφία η χήρα και τα ορφανά του Necati Aydin).

Για τα γεγονότα στην Μαλάτεια, ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ είχε γράψει λεπτομερώς σε παλαιότερο άρθρο.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο Emre Gunaydin, (στην φωτογραφία ανάμεσα από αστυνομικούς έξω από το Δικαστήριο) ο επικεφαλής των δολοφόνων, βρισκόταν σε επαφή με τουλάχιστον δύο άτομα που είχαν διασυνδέσεις με την Ergenekon. Έναν απόστρατο στρατηγό και έναν δημοσιογράφο. Ο τελευταίος, ο Varol Bulent Aral, είπε στον Gunaydin, ότι έβλεπε να υπάρχει κάποια σύνδεση μεταξύ των χριστιανών ιεραποστόλων και του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

«Ο στόχος των χριστιανών ιεραποστόλων στην Τουρκία», είπε ο Aral, «είναι να καταστρέψουν την πατρίδα».

"Τον ρώτησα αν κάποιος πρέπει να το σταματήσει αυτό," είπε ο Gunaydin. "Μου είπε να σηκωθείς και να το σταματήσεις. Όταν τον ρώτησα πώς θα γίνει αυτό, είπε, «Εμείς θα σου δώσουμε κρατική στήριξη". "

Ο Aral συνελήφθη σε άλλη τουρκική πόλη, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε όπλο Kalashnikov. Μια εβδομάδα πριν σκοτωθούν οι τρεις χριστιανοί, το 2007, ο Gunaydin επισκέφθηκε τον Aral στη φυλακή...

Ergenekon

Από την εφημερίδα "Ο Κόσμος του Επενδυτή" φύλλο 303, (6/9/2008)

Συνταρακτικά πολιτικά γεγονότα συμβαίνουν στην Τουρκία τους τελευταίους μήνες, με επίκεντρο την αποκάλυψη λεπτομερειών που αφορούν την παρακρατική οργάνωση Εργκένεκον στην οποία καταλογίζονται οι ευθύνες για μια σειρά από τρομοκρατικές δραστηριότητες στη χώρα με σκοπό την πολιτική αποσταθεροποίηση και την ανατροπή της κυβέρνησης.

Οι δραστηριότητες της Εργκενεκόν ήταν η διάδοση παραποιημένων ή ψεύτικων πληροφοριών, η τοποθέτηση βομβών, οι δολοφονίες διακεκριμένων Τούρκων πολιτών, με στόχο την πρόκληση γενικότερου χάους που θα αποτελέσει την αφορμή για την παρέμβαση του τουρκικού στρατού στα πολιτικά πράγματα της χώρας.

Μεταξύ των άλλων βίαιων παρεμβάσεων του δικτύου Εργκένεκον, ήταν ένα σχέδιο πραξικοπήματος που θα πραγματοποιούνταν το 2004 με αφορμή την αποδοχή του σχεδίου Ανάν από την κυβέρνηση Ερντογάν.

Όπως αποκαλύφθηκε υπήρχε και σχέδιο δολοφονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου από μέλη της Εργκένεκον!

Σύμφωνα με τον τουρκικό μύθο, «Ergenekon» ήταν η γη όπου, υποτίθεται, οι Τούρκοι είχαν φυλακιστεί από τα γύρω βουνά, και αυτός που θα τους οδηγούσε στην ελευθερία και στην παγκόσμια κυριαρχία, μέσα από ένα μυστικό πέρασμα, ήταν μια λύκαινα...

Ένα από τα στοιχεία είναι η επιβεβαίωση της ανάμειξης των μηχανισμών ανορθόδοξου πολέμου που υποστηριζόταν από νατοϊκές δομές στην οργάνωση και εκτέλεση της επιχείρησης εξόντωσης του ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης, τη νύκτα τρόμου της 6-7 Σεπτεμβρίου 1955, όταν έλαβαν χώρα τα λεγόμενα «Σεπτεμβριανά».

«Σεπτεμβριανά» ονομάστηκαν τα γεγονότα της 6ης Σεπτεμβρίου 1955, όπου τούρκικος όχλος προκάλεσε βίαια επεισόδια κατά των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης λεηλατώντας και πυρπολώντας ελληνικά καταστήματα, σπίτια, σχολεία και εκκλησίες. Αφορμή έδωσε μια βομβιστική επίθεση στο πατρικό σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ στην Θεσσαλονίκη, που αποδείχτηκε στην συνέχεια ότι ήταν σκηνοθετημένη από την τουρκική κυβέρνηση.

Τα «Σεπτεμβριανά» σηματοδότησαν την αρχή ενός ξεριζωμού για τον Ελληνισμό της Πόλης, παρόμοιο με αυτόν των Ελλήνων της Μικράς Ασίας το 1922.

Πλήθος δημοσιευμάτων στον Τύπο δείχνουν ότι η Εργκένεκον αποτελεί συνέχεια παρόμοιων οργανώσεων, όπως η «Επιτροπή Ένωσης και Προόδου» (Νεοτούρκων) και η μυστική τους υπηρεσία, Τεσκιλάν Μαχσουσά, που έχουν καθορίσει την πορεία της χώρας τα τελευταία 100 χρόνια.

Η «Επιτροπή Ένωσης και Προόδου» κατέλαβε την εξουσία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με στρατιωτικό πραξικόπημα που εκδηλώθηκε στην Θεσσαλονίκη ακριβώς πριν από 100 χρόνια, το καλοκαίρι του 1908.

Η σύγχρονη Ιστορία της Τουρκίας μπορεί να γίνει κατανοητή εφόσον κανείς καταλάβει τους μηχανισμούς δράσης του μακρόπνοου παρακρατικού συστήματος, που τα τελευταία χρόνια έχει πάρει το όνομα «βαθύ κράτος» («derin devlet» στα τούρκικα).

Σε πρόσφατα δημοσίευση της εφημερίδας «Radikal» στις 12/8/08, παρουσιάστηκε η στενή σχέση μεταξύ της Οργάνωσης Εργκένεκον και της Διεύθυνσης Ανορθόδοξου Πολέμου του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων. Αρκετά, στελέχη της Εργκένεκον αποδεικνύεται ότι είχαν εργαστεί στην κεντρική υπηρεσία και τα παραρτήματα της Διεύθυνσης Ανορθόδοξου Πολέμου, που ιδρύθηκε το 1952 με την καθοδήγηση των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, με την ονομασία «Επιτροπή Προετοιμασίας Επιστράτευσης».

Το τουρκικό κράτος από την επόμενη της επανάστασης του το 1923 συνέχισε τις πολιτικές διώξεων κατά των μειονοτήτων, που είχαν κορυφωθεί την περίοδο 1914-1923. ειδικότερα το 1950, όταν μεσουρανούσε η «ελληνοτουρκική φιλία» άρχισε να τίθεται σε εφαρμογή το τελικό στάδιο του αφανισμού του εναπομείναντος ελληνισμού στην Κωνσταντινούπολη και στα νησιά Ίμβρος και Τένεδος.

Η προβοκάτσια.

Οι μηχανισμοί του επίσημου κράτους και παρακράτους άρχισαν την προετοιμασία της νύκτας τρόμου των Σεπτεμβριανών από τα μέσα του 1953. Η συστηματική προπαγάνδα του Τύπου με την πρωτοπορία της εφημερίδας «Χουριέτ», η κινητοποίηση εθνικιστικών Οργανώσεων φοιτητών και συνδικάτων υπό την καθοδήγηση των αρμοδίων του ανορθόδοξου πολέμου ετοιμάζουν όλη την επιχείρηση με εξαιρετική προσοχή.

Το σύνθημα έναρξης των επιθέσεων δίνεται με την τοποθέτηση ψευτοβόμβας από πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών στην οικία του Μ. Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη. Πριν φθάσει η είδηση στην Κωνσταντινούπολη έχει τυπωθεί η εφημερίδα «Ιστανμπούλ Εξπρές» σε 200.000 φύλλα — συνήθως τυπωνόταν σε 5.000 φύλλα.

Το απόγευμα της 6ης Σεπτεμβρίου 1955 τα τάγματα εφόδου είναι έτοιμα και αρχίζουν τις επιθέσεις σε ελληνικά ιδρύματα, ναούς, καταστήματα, νεκροταφεία, σχολεία και σε μεγάλη κλίμακα σε σπίτια.

Ο αριθμός των νεκρών υπερβαίνει τους 30, ενώ ο αριθμός των Ελληνίδων που έχουν βιαστεί είναι 300. Το μέγεθος των καταστροφών είναι τρομακτικό και υπερβαίνει το 1 δισ. δολάρια της εποχής, παρ’ όλο που είναι αδύνατο να εκτιμηθεί η αξία μνημείων πολιτισμού που χάθηκαν.

Στόχοι των επιθέσεων και καταστροφών υπήρξαν και η αρμένικη και η εβραϊκή μειονότητα. Τα επεισόδια συνεχίζονταν όλη τη νύκτα της 6ης προς 7 Σεπτεμβρίου 1955 και αρχίζουν να μειώνονται με την κήρυξη του στρατιωτικού νόμου ξημερώματα της 7/9/1955.

Μετά το πογκρόμ των «Σεπτεμβριανών», η πολυπληθής και ευημερούσα ελληνική κοινότητα της Κωνσταντινούπολης να συρρικνωθεί σταδιακά και από 100.000 Έλληνες που ζούσαν εκείνη την περίοδο στην Πόλη, σήμερα μόλις και μετά βίας να ξεπερνούν τις 2.000.

(Η φωτογραφία είναι το εξώφυλλο του βιβλίου του ιστορικού Σπύρου Βρυώνη " Ο μηχανισμός της καταστροφής")

4 σχόλια:

Ακρίτας είπε...

Πρόσφατα διάβασα ένα άρθρο που μου προκάλεσε μεγάλη εντύπωση.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα για την Τουρκία αυτήν την εποχή είναι μετά από το Κουρδικό που έρχεται πρώτο, η Χριστιανική πίστη που έχει μεγάλη αποδοχή στην Τουρκία. Υπολογίζεται ότι αν οι Τούρκοι αφήνονταν ελεύθεροι παραπάνω από το 30% του πληθυσμού θα δεχόταν το Χριστιανισμό. Λίγο αργότερα εντυπωσιάστηκα όταν συνειδητοποίησα ότι ο Άγιος Κοσμάς στις προφητείες του λέγει ότι το 1/3 των Τούρκων θα πιστέψει στο Χριστό όταν διαλυθεί η Τουρκία.
Ένα αξιόλογο blog με ολές τις εξελίξεις στηνγείτονα χώρα βρίσκεται στη διεύθυνση:http://infognomonpolitics.blogspot.com/

SkyWatcher είπε...

Φίλε μου Ακρίτα σε ευχαριστώ για το σχόλιό σου και όσα χρήσιμα αναφέρεις. Πολύ ενδιαφέρον πράγματι και το blog που αναφέρεις. Έχω ακούσει και ψάχνω να βρω την συγκεκριμένη προφητεία του Πατροκοσμά περί μεταστροφής των Τούρκων στον χριστιανισμό. Εάν την έχεις κάπου πρόχειρα γράψτην σε παρακαλώ.

Ακρίτας είπε...

"Οι Τούρκοι θα φύγουν, αλλά θα ξανάρθουν πάλι και θα φτάσουν ως τα Εξαμίλια. Στο τέλος θα τους διώξουν ως την Κόκκινη Μηλιά. Από τους Τούρκους το 1/3 θα σκοτωθεί, το άλλο τρίτο θα βαπτιστεί και μονάχα το 1/3 θα πάει στην Κόκκινη Μηλιά".
Προφητεία Νο 63 από το βιβλίο του Μητροπολίτη πρώην Φλωρίνης Αυγουστίνου ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ.

SkyWatcher είπε...

Το βρήκα και εγώ στο Ίντερνετ. Πάντως σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου.