Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 12 Μαΐου 2008

"Με μισεί ή με παραδέχεται;"


Οι ΗΠΑ, μοιάζουν πολλές φορές με μία χώρα των άκρων και του παραλόγου.
Χώρα του πλούτου και των ευκαιριών, αλλά και χώρα της ανεργίας και των αστέγων.
Χώρα της ελευθερίας, αλλά και χώρα της καταπάτησης των ατομικών ελευθεριών.
Χώρα της αυστηρότητας των ηθών , αλλά και χώρα της χαλαρότητας των ηθών.

Και στο θέμα της ομοφυλοφιλίας σε σχέση με τον Θεό και την στάση της χριστιανικής Εκκλησίας, ακούγονται τελευταία, ακραίες απόψεις και μοιάζει να έχει ξεσπάσει ένα ιδιότυπος πόλεμος μεταξύ υπερ-"συντηρητικών" και υπερ-"προοδευτικών"...

Διάφορα ακραίες προτεσταντικές ομάδες εμφανίζονται με διάφορα πλακάτ, τα οποία γράφουν "Ο Θεός μισεί τους ομοφυλόφιλους" (στην πραγματικότητα τους αναφέρουν προσβλητικά "fags" = "αδελφές"), "Θα καείτε στην κόλαση", "Οι 'αδελφές' πεθαίνουν και ο Θεός γελάει" (!), "Ευχαριστώ τον Θεό για το AIDS" (!!!) και άλλα τέτοια αμιγώς "χριστιανικά"....

Δεν χάνουν εκδήλωση πραγματικά..
Τελευταία έκαναν στην εμφάνισή τους με τα ανάλογα πλακάτ, στην επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου στις ΗΠΑ, από όπου και η φώτο.....

Πρωτοπόρο κίνημα αυτού του είδους είναι η "Westboro Baptist Church", η Βαπτιστική Εκκλησία του Westboro, με έδρα την πόλη Topeka του Kansas.

Η Εκκλησία αυτή αυτοπροσδιορίζεται ως πρωτο - βαπτιστική και αυστηρά Καλβινιστική ενώ δηλώνει "ανεξάρτητη".

Η αλήθεια είναι ότι δεν ανή
κει στην επίσημη Σύνοδο των Βαπτιστικών εκκλησιών και καμία Βαπτιστική Εκκλησία δεν έχει σχέση μαζί τους.
Έχει δε χαρακτηριστεί ως "ομάδα μίσους" (hate group).

Εκτός από ομοφυλόφιλους μισούν τους Καθολικούς, τους Εβραίους, Μουσουλμάνους, καθώς και λαούς που υποστηρίζουν την ομοφυλοφιλία, όπως Σουηδούς, Καναδούς, Βρετανούς και φυσικά Αμερικανούς. Το όνομα της ιστοσελίδας http://www.godhatesfags.com/ τα λέει όλα.

Ηγετική μορφή του "κινήματος" είναι η Shirley Lynn Phelps-Roper , 51 ετών, κόρη του πάστορα Fred Phelps και μητέρα μητέρα 11 παιδιών.

Κατά καιρούς εμφανίζεται σε διάφορα κανάλια και επιδίδεται στο γνωστό παραλήρημα.

Το "κίνημα" καταφέρεται κατά της "ανήθικης" Αμερικής με απίστευτες κατάρες και ευχαριστίες προς τον Θεό (!) για κάθε συμφορά που κτυπάει τις ΗΠΑ, ως ένδειξη της Θείας "οργής"....

Έτσι τα πλακάτ τους αναφέρουν " Ευχαριστώ τον Θεό για τις 11 Σεπτέμβρη", "Ευχαριστώ τον Θεό για τον τυφώνα Κατρίνα" , "Ο Θεός είναι ο τρομοκράτης των ΗΠΑ" και άλλα παρόμοια.

Σοκ
όμως έχουν προκαλέσει οι προκλητικές παραστάσεις τους σε κηδείες αμερικανών στρατιωτών που έχασαν την ζωή τους στο Ιράκ. Τα μέλη του "κινήματος" παρευρίσκονται με πλακάτ του στυλ "Ευχαριστώ τον Θεό για τους νεκρούς στρατιώτες" κλπ και επιδεικτικά δείχνουν να φχαριστιούνται με την κηδεία!!


Από την άλλη πλευρά, στις ΗΠΑ, αυξάνουν συνεχώς οι αμιγώς "ομοφυλοφιλικές Εκκλησίες".

Εκκλησίες που όχι μόνο δέχονται πιστούς και κληρικούς ομοφυλόφιλους χωρίς κανένα πρόβλημα, αλλά θρησκευτικές κοινότητες αποκλειστικά για ομοφυλόφιλους.

Σε προηγούμενο άρθρο είδαμε την κοινότητα "Dignity' για τους Ρωμαιοκαθολικούς http://www.dignityusa.org/ (οι οποίοι και αυτοί, κατά την επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου στις ΗΠΑ, έκαναν την εμφάνισή τους με δικά τους πλακάτ για την αποδοχή των ομοφυλοφιλικών "γάμων" κλπ).....

Υπάρχει όμως (στις ΗΠΑ πάντα) η κοινότητα "Axios" για τους Ορθόδοξους http://www.eskimo.com/~nickz/axios.html η "Affirmation" για τους Μορμόνους http://www.affirmation.org/ και πάει λέγοντας για Μάρτυρες του Ιεχωβά, Πρεσβυτεριανούς, Ευαγγελικούς, Πεντηκοστιανούς κλπ


Στο Los Angeles λειτουργεί η πιο γνωστή κοινότητα με την ονομασία Metropolitan Community Churches, υπό την διαποίμανση του ομοφυλόφιλου ακτιβιστή, αιδεσιμότατου Troy D. Perry (φωτο).


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, George Bush, (ο οποίος θεωρείται "συντηρητικός"), λίγο μετά από την υποστήριξή του στην λεγόμενη «εβδομάδα προστασίας του γάμου», έστειλε μια επιστολή με την οποία συνεχάρη την κοινότητα που ιδρύθηκε από ενεργούς ομοφυλόφιλους και έχει πραγματοποιήσει, μέχρι σήμερα, περισσότερους από 6.000 «γάμους» του ίδιου φύλου.

Βασικό τους σύνθημα το οποίο αναρτούν σε τεράστιες πινακίδες είναι: "Ο Ιησούς θα έκανε διάκριση;" ("Would Jesus Discriminate?")


Στις σελίδες των διαφόρων αυτών ομοφυλοφιλικών χριστιανικών κοινοτήτων γίνονται "θεολογικές" αναλύσεις και προσπάθειες να στηριχθεί, με βάση την Αγία Γραφή, η άποψη ότι η ομοφυλοφιλία ΔΕΝ είναι αμαρτία, ΔΕΝ την καταδικάζει ο Θεός, και ότι αυτό που έχει σημασία για τον Θεό είναι η "αγάπη"...

Ας δούμε ένα εδάφιο από την Αγία Γραφή και μία ενδιαφέρουσα ανάλυση για το θέμα αυτό.


"Ή, δεν ξέρετε ότι οι άδικοι δεν θα κληρονομήσουν τη βασιλεία τού Θεού; Μη πλανιέστε· ούτε πόρνοι, ούτε ειδωλολάτρες, ούτε μοιχοί, ούτε κίναιδοι ούτε αρσενοκοίτες, ούτε κλέφτες, ούτε πλεονέκτες, ούτε μέθυσοι, ούτε κακολόγοι, ούτε άρπαγες δεν θα κληρονομήσουν τη βασιλεία τού Θεού. Και μερικοί υπήρξατε τέτοιοι· αλλά λουστήκατε, αλλά αγιαστήκατε, αλλά δικαιωθήκατε, στο όνομα του Κυρίου Ιησού, και με το Πνεύμα τού Θεού μας. (Απόστολος Παύλος, Α' Κορινθίους 6:9-11)


1.Τα διάφορα είδη ομοφυλοφιλίας στα οποία επιδίδονταν ο αρχαίος κόσμος π.χ. η λατρευτική, η μη λατρευτική ομοφυλοφιλία των ενηλίκων, η κοινή παιδεραστία, η φιλοσοφική ή ιδεώδης παιδεραστία, η ομοφυλοφιλία που εκλαμβανόταν ως έμφυτη παρόρμηση και ως σταθερή, συναινετική σχέση μεταξύ ενηλίκων, καθώς επίσης ο λεσβιασμός ήταν όλα γνωστά στους συγγραφείς της Καινής Διαθήκης.

Υπάρχει ο σύγχρονος ισχυρισμός ότι οι αρχαίοι, μαζί και ο Παύλος, γνώριζαν μόνο την χονδροειδή ομοφυλοφιλία, αλλά δεν είχαν την παραμικρή ιδέα ότι μερικοί άνθρωποι ήταν τέτοιοι εκ φύσεως, δηλ. δεν γνώριζαν την «γνήσια ομοφυλοφιλία».

Ο ισχυρισμός αυτός έρχεται σε αντίθεση με τα λεγόμενα του Αριστοτέλη, όσον αφορά την μεταξύ αρρένων ομοφυλοφιλία, με τον Λουκιανό, όσον αφορά τον λεσβιασμό και τέλος τα λόγια του ίδιου του Παύλου στο Ρωμ. 1:27, τα οποία υποδηλώνουν μία ιδανική, σταθερή σχέση.

2. Ακόμα και οι πιο ιδανικές και «αγνές» μορφές ομοφυλοφιλίας καταδικάζονταν από αρχαίους φιλοσόφους και άλλους συγγραφείς σαν αφύσικες και διεστραμμένες.

3. Η θέση του Απ. Παύλου ήταν ότι η ομοφυλοφιλία και ο λεσβιασμός, όπως και άλλα βίτσια, ήταν αποτέλεσμα του ότι ο άνθρωπος είχε απορρίψει τον Θεό, το θέλημά Του και το νόμο Του.

Ο απ.Παύλος γνώριζε τη φιλοσοφική μορφή της ομοφυλοφιλίας και την έμφαση που αυτή δίνει στην βαθιά, ανθρώπινη κοινωνία, φιλία και αφοσίωση μέχρι του σημείου να δίνει κάποιος την ζωή του για τον εραστή του ή τον ερωμένο του.

Όμως στο φως της θείας αποκαλύψεως, ο απ.Παύλος αυτό το έβλεπε ως αποτέλεσμα της διαφθοράς του ανθρωπίνου γένους, ως επακόλουθο του ότι ο άνθρωπος απέρριψε τον Θεό. Με αυτό και με άλλα είδη συμπεριφοράς οι άνθρωποι πίστεψαν πως είχαν γίνει σοφοί. Για τον απ.Παύλο η αλήθεια ήταν ότι είχαν γίνει μωροί και το μυαλό τους είχε σκοτισθεί. Ήταν ανίκανοι να σκεφθούν υγιώς.

4. Για τον απ. Παύλο, όπως και για όλη την αρχέγονη Εκκλησία, η ομοφυλοφιλία ερχόταν σε πλήρη αντίθεση με το ήθος του Ευαγγελίου και τις βασικές αρχές της χριστιανικής ζωής. Μεγάλες περικοπές των επιστολών του Παύλου ασχολούνται με ποιμαντορικές συμβουλές προς τις εκκλησίες του, να ζουν οι πιστοί με καθαρότητα και αγιότητα, σαν άξιοι μαθητές του Θεού και του Χριστού.

5. Με κανέναν τρόπο η αρχέγονη Εκκλησία δεν μπορούσε να δεχθεί την άσκηση της ομοφυλοφιλίας στους κόλπους της, όπως δεν μπορούσε να δεχθεί τους ψεύτες, τους ειδωλολάτρες ή τους φονιάδες.

6. Δεν φαίνεται ότι η αρχέγονη Εκκλησία επικέντρωσε την κριτική της στους ομοφυλόφιλους περισσότερο από ότι σε όσους είχαν άλλα πάθη.

Από βιβλική άποψη όλα τα «πάθη επιθυμιών» ήταν εξίσου κατακριτέα. Επομένως, στο Α΄Κορινθ.6:9-10 ο Παύλος δίνει ένα μακρύ κατάλογο διαφόρων επιθυμιών, που όποιοι υπόκεινται σε αυτές θα μείνουν έξω από την Βασιλεία του Θεού.

7. Ωστόσο ο Παύλος και η αρχέγονη Εκκλησία δεν σταματούσαν εδώ. Ο Παύλος και η Εκκλησία πίστευαν πως είχαν την απάντηση στο πρόβλημα της ομοφυλοφιλίας, όπως και σε όλα τα άλλα .

Όταν ο Κύριος συγχώρησε την μοιχαλίδα, που οι Ιουδαίοι ήθελαν να την λιθοβολήσουν, της είπε «Πήγαινε και από δω και πέρα μην αμαρτάνεις πια». Στον πυρήνα του βιβλικού μηνύματος βρίσκεται η πεποίθηση ότι η σπλαγχνική συγχώρηση από την πλευρά του Θεού συνοδεύεται από μία καινούργια δημιουργία, που συντελείται δια του Αγίου Πνεύματος και μία εξ ύψους δύναμη για να μπορέσει ο κάθε αμαρτωλός να ζήσει μία καινούργια ζωή.

« Και μερικοί υπήρξατε τέτοιοι· αλλά λουστήκατε, αλλά αγιαστήκατε, αλλά δικαιωθήκατε, στο όνομα του Κυρίου Ιησού, και με το Πνεύμα τού Θεού μας.….»

Πρέπει να συμπεράνουμε ότι στην Εκκλησία της Κορίνθου υπήρχαν χριστιανοί που κάποτε ήταν…. .

Τώρα έχουν συγχωρηθεί, έχουν καθαρισθεί και έχουν λάβει την καινούργια ζωή, απελεύθερη από τα προηγούμενα πάθη τους.

Ο Παύλος καταδίκαζε τα ομοφυλοφιλικά πάθη αλλά αγαπούσε τους ομοφυλόφιλους!

Για ανθρώπους σαν και αυτούς είχε πεθάνει ο Χριστός!

Και όχι για να συνεχίσουν να ζουν μέσα στην αμαρτία τους, αλλά για να ελευθερωθούν απ΄ αυτήν και να μεταμορφωθούν σε καινούργια δημιουργήματα.

Η σύγχρονη ιατρική και ψυχιατρική έχουν ενδεχομένως να προτείνουν λύσεις ή επιμέρους λύσεις.

Η Εκκλησία έχει την λύση του Κυρίου της και πρέπει να μένει πιστή σ΄αυτήν.

Η Εκκλησία κανένα δικαίωμα δεν έχει να συμβιβάζει τον Λόγο του Θεού.

Τέτοιοι συμβιβασμοί όχι μόνο διαβρώνουν την μαρτυρία της αλλά τελικά αποδεικνύονται προδοτικοί και δεν προσφέρουν σε αυτά τα άτομα την βοήθεια που χρειάζονται στην ώρα της ανάγκης τους. το μόνο που καταφέρνουν αυτοί οι συμβιβασμοί, είναι να οδηγούν σε μεγαλύτερα προβλήματα, ακριβώς επειδή δεν είναι λύση του Θεού.

(Το απόσπασμα αυτό είναι από το πολύ αξιόλογο βιβλίο: «ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ – Αρχαία και Σύγχρονη- και η Χριστιανική Εκκλησία», του Χρυσοστόμου Καραγκούνη, καθηγητή Πανεπιστημίου Λουνδ Σουηδίας, Σελ. 121- 125)

Δεν υπάρχουν σχόλια: