Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2008

Κρατούμενε σε βλέπω!

Δεν ξέρω αν το διαβάσατε:

Παραβάτες θα «τσιπάρονται» σαν σκυλιά στη Βρετανία

Η κυβέρνηση της Βρετανίας προγραμματίζει να εμφυτεύσει μικροτσίπ στο δέρμα χιλιάδων φυλακισμένων ως τμήμα μιας επέκτασης του ηλεκτρονικού σχεδίου επικόλλησης που θα δημιουργούσε περισσότερο χώρο στις βρετανικές φυλακές.

Το Βρετανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ερευνά τη χρήση του δορυφόρου και την τεχνολογία ραδιοκύματος για να ελέγξει τους εγκληματίες, οι οποίοι σε μια προσπάθεια αποσυμφόρησης των φυλακών αλλά και περιορισμού των δαπανών για την ασφάλειά τους, θα αφήνονται «ελεύθεροι».

Το θέμα είναι πως αντί να έχουν πάνω τους τα γνωστά βραχιόλια που φοριούνται γύρω από τον αστράγαλο, τα μικροσκοπικά τσιπ θα εμφυτεύονται χειρουργικά κάτω από το δέρμα των παραβατών ώστε να μπορεί το σύστημα να ελέγχει την κυκλοφορία τους μέσα στη χώρα.

Οι ετικέττες προσδιορισμού ραδιοσυχνότητας (RFID), οι οποίες θα έχουν το μέγεθος δύο σπυριών ρυζιού, θα περιέχουν όλες τις προσωπικές πληροφορίες που μπορούν να σκαναριστούν, για τα άτομα, συμπεριλαμβανομένων των ταυτοτήτων, της διεύθυνσης και του αρχείου τους.

Οι ετικέττες, που ονομάζονται "spychips" χρησιμοποιούνται ήδη σεόλο τον κόσμο για να εντοπίζουν εξαφανισμένα σκυλιά, γάτες, βοοειδή καθώς και τις αποσκευές που έχουν απολεσθεί από αεροδρόμια, αλλά δεν υπάρχει κανένα αρχείο χρησιμοποίησης της συγκεκριμένης τεχνολογίας για να ελέγξει τους παραβάτες στην κοινωνία.

Τα τσιπ θεωρούνται επίσης ως μέθοδος διατήρησης της τάξης μέσα στις φυλακές.

Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να αναθεωρήσει την πολιτική της κράτησης στις φυλακές αφότου εκτινάχθηκε σταύψη ο πληθυσμός των φυλακών από τις 60.000 το 1997 σε 80.000 σήμερα.

Σημειώνεται ότι η Βρετανία έχει τον υψηλότερο κατά κεφαλήν πληθυσμό φυλακών στη δυτική Ευρώπη, και η κυβέρνηση προγραμματίζει πρόσθετες 20.000 θέσεις με κόστος 3.8 δις. λιρών- συμπεριλαμβανομένων τριών γιγαντιαίων νέων "υπερφυλακών" - στα επόμενα έξι έτη.

Τα μοσχεύματα θα παρακολουθούνται από το δορυφόρο, επιτρέποντας στις αρχές να οργανώσουν "τις ζώνες" παρακολούθησης, συμπεριλαμβανομένων των σχολείων, των παιδικών χαρών και των σπιτιών των προηγούμενων θυμάτων, από τις οποίες ζώνες τα άτομα αυτά θα αποκλείονταν.

ΣΧΟΛΙΑ:
Το θέμα του «τσιπαρίσματος» των φυλακισμένων ΕΝΤΟΣ ή ΕΚΤΟΣ Φυλακής δεν είναι βέβαια παλιό.

Πολλές φυλακές έχουν ήδη εφαρμόσει τα λουράκια…

Ιδού ένα από τα πολλά παραδείγματα:
Στις Φυλακές Ross Correctional Facility, στο Chillicothe του Οχάιο (ΗΠΑ), το 2004 εγκαινιάσθηκε ένα πιλοτικό πρόγραμμα, με την τεχνολογία της εταιρίας Alanco, για όλους τους κρατούμενους ΕΝΤΟΣ της Φυλακής.

Οι 44.000 τρόφιμοι της Φυλακής φορούν λοιπόν στον καρπό του χεριού τους το τσιπάκι RFID.
Το όραμα είναι, εάν όλα πάνε καλά, αυτή η τεχνολογία να εφαρμοστεί σε όλες τις φυλακές.
Ήδη τέτοια τσιπ έχουν υιοθετηθεί και από άλλες αμερικανικές φυλακές, όπως στο Μίτσιγκαν, Καλιφόρνια και στο Ιλλινόις, ενώ αναμένεται άλλες τρεις πολιτείες να υπογράψουν για την τεχνολογία χρήσης RFID.
Οι τρόφιμοι φορούν αυτές τις ταξινομημένες συσκευές αποστολής σημάτων (RFID), οι οποίες θα μπορούν –ανα πάσα στιγμή- να ανιχνεύουν εάν οι φυλακισμένοι προσπαθούν να τις αφαιρέσουν και θα ειδοποιούν αμέσως σημαίνοντας συναγερμό στους υπολογιστές των φυλακών.
Το προσωπικό των φυλακών θα φοράει επίσης την τεχνολογία αυτή στις ζώνες τους, έτσι ώστε να μπορούν να παρακολουθηθούν για λόγους ασφάλειας.
Οι δεσμοφύλακες θα μπορούν να ενεργοποιήσουν έναν συναγερμό οι ίδιοι αλλά ο συναγερμός θα μπορεί να σημάνει και εάν ακόμα η συσκευή αποστολής σημάτων αφαιρείται βίαια ή ο δεσμοφύλακας χτυπιέται κάτω….

Εάν θέλουμε να πάμε πιο πίσω, το
Hollywood, όπως συνήθως γίνεται σε αυτές στις περιπτώσεις, εδώ και αρκετά χρόνια, τα έχει προβλέψει όλα και τα έχει δείξει όλα…..

Έτσι το «προφητικό» φιλμ του 1991, με τον τίτλο «Wedlock», αναφερόταν σε ένα φυλακισμένο σε μία φυλακή του μέλλοντος (κοίτα να δεις πόσο κοντά είναι το μέλλον τελικά…) ο οποίος είχε στον λαιμό μόνιμα ένα
ειδικό περιλαίμιο με κωδικό BARCODE με σήμα εκπομπής σημάτων, το οποίο γνωστοποιούσε συνεχώς στους διώκτες του, το σημείο που βρισκόταν!!!
-Θα μου πεις τώρα,


αι τι έγινε που «τσιπάρονται» οι φυλακισμένοι;
-Δεν είναι καλύτερα για την ασφάλειά μας;
-Πάνω από όλα η ασφάλειά μας.
-Ναι, αλλά δεν πρέπει να αναρωτηθούμε που θα σταματήσει άραγε, αυτή φοβερή ιδέα του ελέγχου μέσω του τσιπ;

-Γιατί σήμερα τσιπάρονται οι φυλακισμένοι, οι πάσχοντες από Αλτσχάιμερ, οι ασθενείς (αν και όχι σε ευρεία κλίμακα) και πολλοί οικειοθελώς για ασφάλεια, για ευκολία ή για μόδα!
-Όσο περνάει όμως ο καιρός, τα... ατού του τσιπαρίσματος θα διαφημίζονται όλο και πιο πολύ.
-Βήμα - βήμα για να εξοικειωθούμε.
-Σιγά - σιγά θα το θεωρήσουμε κι αυτό ένα απαραίτητο εξάρτημα της ζωής μας (όπως το κινητό!).
-Εκτός ότι θα μας προσφέρει ασφάλεια (είπαμε πάνω από όλα η ασφάλεια) θα είναι και.. μοδάτο!
-Έτσι, στο τέλος μόνο κάποιοι παρανοϊκοί ή αναχρονιστικοί θα έχουν αντιρρήσεις.
-Ή κάποιοι ύποπτοι…
-Μόνο που το σχέδιο να τσιπάρονται ΜΟΝΟ οι φυλακισμένοι ΕΝΤΟΣ ή ΕΚΤΟΣ της Φυλακής, δεν τους ικανοποιεί πλήρως.

-Απλά, είναιη πρωταρχική φάση του σχεδίου.
-Το όραμα μίας Panopticon κοινωνίας ή ενός πλανήτη - φυλακή είναι η τελική φάση του σχεδίου.
-Κάμερες, κάμερες, κάμερες παντού.

-Δορυφόροι, βάσεις δεομένων, βιομετρικά στοιχεία και σαρωτές σώματος.

-Από όλα έχει η φυλακή.

-Μόνο κάτι τους έλειπε...

-Και τώρα το βρήκαν.

-Το τσιπ στο δέρμα σου για να μην το σκάσεις.

-Πως; Δεν είσαι φυλακισμένος;

-Καλά ........ Δεν είπαμε τίποτα...

--Μήπως έχεις την...μύγα;

Now, see the video:

Δεν υπάρχουν σχόλια: