Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2007

Εκεί όπου ο Χριστιανισμός έχει κόστος…


Σίγουρα,το παρακάτω θέμα μάλλον δεν προσφέρεται για τις γιορτινές ημέρες…

Για «χριστουγεννιάτικο περιβάλλον».

Ξέρετε γαλοπούλες, ρεβεγιόν, γιρλάντες, εορταστικά προγράμματα, ανούσιες ευχές, και ξεφάντωμα έως πρωίας για το… «καλό».

Που να πάει το μυαλό μας ότι το πραγματικό «χριστουγεννιάτικο περιβάλλον», μπορεί να μην είναι αυτό!

Μπορεί να είναι οι κλειστές πόρτες των σπιτιών που συνάντησαν εκείνο το βράδυ ο Ιωσήφ και η Μαρία.


Να είναι οι κλειστές καρδιές.

Οι σκληρές καρδιές.

Σαν την καρδιά του Ηρώδη.

Η σφαγή των αθώων νηπίων.

Ο θρήνος των μανάδων.

Και η αφετηρία μίας δραματικής πορείας με κατάληξη τον Γολγοθά…

-------------------------------------------
Σύμφωνα με το ασσυριακό ιστοχώρο ankawa.com, ένας 14χρονος Ασσύριος (ή Χαλδαίος) χριστιανός, ο Ayad Tariq, από την πόλη Baqouba του Ιράκ αποκεφαλίστηκε στο χώρο εργασίας του στις 21 Οκτωβρίου, στο Βόρειο Ιράκ.

Ο Ayad Tariq δούλευε 12ώρο σε μια ηλεκτρική γεννήτρια, όταν τον πλησίασε μια ομάδα μουσουλμάνων ανταρτών που ήταν μεταμφιεσμένοι και τον ρώτησαν για την (θρησκευτική) ταυτότητά του.

Σύμφωνα με έναν υπάλληλο ο οποίος επιβεβαίωσε τα γεγονότα, και ο οποίος βρισκόταν κρυμμένος όταν είδε τους αντάρτες να πλησιάζουν, όταν οι αντάρτες ρώτησαν τον Ayad για την ταυτότητά του, εκείνος δήλωσε ότι «είμαι Χριστιανός».

Εκείνοι τον ρωτήσανε εάν ήταν αληθινά ένας «χριστιανός αμαρτωλός» (για τους μουσουλμάνους όποιος, έχει χριστιανική πίστη είναι αμαρτωλός).

Ο Ayad απάντησε «ναι, είμαι χριστιανός, αλλά δεν είμαι αμαρτωλός.»

Οι αντάρτες είπαν γρήγορα «αυτός είναι ένας βρωμιάρης χριστιανός αμαρτωλός!» Κατόπιν πιάσανε κάθε άκρο του, το καρφώσανε με καρφιά και φωνάζοντας «Allahu akbar! Allahu akbar!»(ο Αλλάχ είναι μεγάλος!) αποκεφαλίσανε το αγόρι. (Translated from Arabic by AINA)


Ένα από τα τραγικά αποτελέσματα του πολέμου του Ιράκ είναι, ότι οι χριστιανοι, οι οποίοι επί Σαντάμ Χουσεΐν, ζούσαν και θρηκεύονταν ελεύθερα, τώρα αντιμετωπίζουν μία πραγματική γενοκτονια στη χωρα τους.

Ο αιδ. Andrew White, βικάριος της αγγλικανικης εκκλησιας του St George στη Βαγδατη, μιλησε προσφατα στην Ουασιγκτον, και ειπε: "Η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από απελπιστική. Οι Σύμμαχοι έχουν εγκαταλείψει τους χριστιανούς. Δεν κάνανε τίποτε για να υποστηρίξουν την χριστιανική κοινότητα. "


Συμφωνα με το Γενικο Ταγματάρχη Benjamin Mixon, διοικητή των αμερικανικών δυνάμεων στο βόρειο Ιράκ, «αυτή είναι μια πράξη εθνοκάθαρσης… σχεδόν γενοκτονία».

Ο
ι Ασσύριοι χριστιανοί θεωρούνται από τους σουνίτες και σιίτες ως πράκτορες της Δύσης και συνεργάτες με τις δυνάμεις κατοχής.

Στην πραγματικοτητα, η παρουσια τους στην περιοχη προυπήρχε του Ισλαμισμού από περίπου 700 χρόνια, πριν εμφανισθεί αυτός.

Ήταν παρόντες κατά την ημέρα της Πεντηκοστής ως «Πάρθοι» και έγιναν το πρώτο έθνος που υιοθέτησαν το χριστιανισμό ως επίσημη θρησκεία το 179 π..Χ.

Υποστηρίζουν ότι ήταν οι πρώτοι που οικοδόμησαν χριστιανικές εκκλησίες και μετάφρασαν την Καινή Διαθήκη από τα ελληνικά στα Αραμαικά, την γλώσσα των χρόνων του Χριστού.

Επίσης σπουδασμένοι Ασσύριοι φυλάξανε την ελληνική επιστήμη και τεχνολογία, ενώ τους καιρούς που η Ευρώπη εισερχόταν στον σκοτεινό Μεσαίωνα.

Για πανω απο χιλια χρονια μετά απο την κατάκτηση από τους Μουσουλμάνους οι Ασσύριοι έζησαν με μια σχετικη ηρεμια στην περιοχη.

Όμως, κατα τα τελευταια 150 χρονια, το μαρτυριο μοιάζει να είναι το πεπρωμένο τους.

Το 1915, η τουρκική χούντα δολοφόνησε με κτηνώδη τρόπο περίπου 750.000 Ασσύριους χριστιανούς και 1,5 εκατ. Αρμένιους χριστιανούς.

Η Τουρκία δεν έχει ακόμα αναγνωρίσει αυτήν την θηριωδια • Μάλιστα, αποτελεί ποινικό αδίκημα το να το πράξουν!


Πριν από το 1915, οι χριστιανοί ήταν το 20% του πληθυσμού στο Ιράκ • σήμερα είναι μόλις 2%...


Πρόσφατα, όπως μετέδωσε το CNN Turk.ένας Ασσύριος Χριστιανός ιερέας απήχθη στη νοτιοανατολική Τουρκία κι οι απαγωγείς του αξίωσαν 300.000 ευρώ για να τον απελευθερώσουν.

Πρόκειται για τον Ντάνιελ Σαβτζί, 55 ετών, ο οποίος απήχθη από αγνώστους περίπου στις 15:00.
Σταμάτησαν το αυτοκίνητό του ενώ κινείτο προς το μοναστήρι Μορ Γιακούπ, σε ένα χωριό κοντά στην πόλη Μιντγιάτ.
Οι απαγωγές τηλεφώνησαν σε άλλη εκκλησία κι αξίωσαν λύτρα 300.000 ευρώ.

Μετά από χρόνια μετανάστευσης --ειδικά λόγω των τελευταίων ετών και του πολέμου Τούρκων και Κούρδων ανταρτών-- εκτιμάται ότι απομένουν πλέον λίγες χιλιάδες Ασσύριοι Χριστιανοί στην ανατολική Τουρκία.


Ο
ι πιο πολλοί Ασσύριοι είναι Xαλδαίοι αλλά και Σύριοι Ορθόδοξοι και Νεστοριανοί, οι πρώτοι χριστιανοί που έφτασαν στην Κίνα.

Οι περισσότερες εκκλησίες είναι βομβαρδισμένες κληρικοί συνεχώς απαγάγονται για λύτρα και δολοφονούνται.


Ο Χαλδαίος Πατριάρχης, Εμμανουήλ ΙΙΙ, έχει εκτιμήσει ότι περισσότεροι από τους μισούς από συνολικά 750.000 χριστιανούς έχουν εγκαταλειψει την χωρα, ύστερα απο την υπό την ηγεσια των ΗΠΑ, εισβολη, τον Μαρτιο του 2003.

Η πλειοψηφία των υπολοίπων χριστιανών ζουν στην Ντορα, μια γειτονιά νοτιοδυτικά της Βαγδάτης, όπου και τρομοκρατούνται από τους Σουννίτες.

Αν θέλουν να ζήσουν, πρέπει να αλλαξοπιστήσουν.


Αν αρνηθούν, θα πρέπει να καταβάλουν τον
φόρο - "jizya" ή να θανατωθούν.
Το ποσό αυτού του "φόρου" έχει καθορισθεί στα $ 1600 ανά άτομο.

Στις 5 Απριλίου 2006 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέδωσε Ψήφισμα σχετικά με το Ιράκ, μεταξύ των οποίων ανάφερε για τους Ασσύριους χριστιανούς τα εξής :

Ασσύριοι (Χαλδαίοι, Σύροι και άλλες χριστιανικές μειονότητες):

Α. λαμβάνοντας υπόψη ότι στις 29 Ιανουαρίου 2006, έγιναν επιθέσεις σε τέσσερις εκκλησίες και στα γραφεία του εκπροσώπου του Βατικανού στη Βαγδάτη, καθώς και σε δύο εκκλησίες στο Κιρκούκ, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο τρεις άνθρωποι (ανάμεσα στους οποίους ένα 14χρονο παιδί) και να τραυματισθούν αρκετοί άλλοι,

Β. λαμβάνοντας υπόψη ότι οι Ασσύριοι (Χαλδαίοι, Σύροι και άλλες χριστιανικές μειονότητες) αποτελούν όλο και περισσότερο το στόχο εστιασμένων βιαιοτήτων όπως καταστροφή περιουσίας, απαγωγές, επιθέσεις σε εκκλησίες, οχλήσεις, περιπτώσεις εκβίασης, και βασανιστήρια προσώπων που θεωρούνται ότι δεν σέβονται το Ισλάμ,


Γ. αναγνωρίζοντας ότι έχει επίσης σημειωθεί αύξηση στις επιθέσεις εναντίον χριστιανών σπουδαστών σε ιρακινά πανεπιστήμια, ιδίως στη Μοσούλη, και ότι στους χριστιανούς πολίτες της Μοσούλης δίνεται η εντολή να εγκαταλείψουν την περιοχή,


Δ. επισημαίνοντας τη δεινή κατάσταση των Χριστιανών, οι οποίοι εγκαταλείψει το Ιράκ και βρίσκονται πρόσφυγες σε γειτονικές χώρες, ιδίως στη Συρία και την Ιορδανία, όπου δεν δέχονται καμιά διεθνή βοήθεια σύμφωνα με έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR),


Ε. λαμβάνοντας υπόψη ότι οι Ασσύριοι (Χαλδαίοι, Σύροι και άλλες χριστιανικές μειονότητες) αποτελούν έναν αρχαίο και αυτόχθονα λαό, ο οποίος βρίσκεται σε ιδιαίτερα ευπαθή θέση λόγω των διώξεων και του εξαναγκασμού σε μετανάστευση και του οποίου η κουλτούρα υπάρχει κίνδυνος να εξαφανιστεί,............................

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: