Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2007

"Έχασα τον έλεγχο όταν αυτός ο άπιστος είπε..."

Την Τετάρτη το πρωί, 18 Απριλίου 2007, ο 46χρόνος Γερμανός ιεραπόστολος και πατέρας τριών παιδιών, Τίλμαν Γκέσκε, ετοιμάστηκε να πάει στο Γραφείο του. Φίλησε τη γυναίκα του και της είπε αντίο. Ύστερα, αγκάλιασε το γιο και τον αποχαιρέτησε με τα λόγια αυτά: «Αντίο, αγόρι μου! Σ’ αγαπώ!»

Ο Τίλμαν είχε νοικιάσει ένα Γραφείο για τον εκδοτικό οίκο «Ζίρβε», ο οποίος εκδίδει Χριστιανικά βιβλία και Βίβλους και εκεί ετοίμαζε τις σημειώσεις του για τη Νέα Τουρκική Μετάφραση της Βίβλου. Οι εκδόσεις «Ζίρβε» είναι επίσης ο χώρος που στεγάζεται η Ευαγγελική Εκκλησία της Μαλάτια, μια Τουρκική Επαρχία, 300 μίλια βόρεια της Αντιόχειας, (η Μαλάτια είναι η αρχαία Ελληνική πόλη Μελιττινή).

Επίσης, σε άλλη περιοχή της πόλης, ο 35χρόνος Τούρκος ποιμένας Νεκατί Αϊντίν, πατέρας δύο παιδιών, αποχαιρέτησε τη γυναίκα του και έφυγε για το Γραφείο του επίσης. Είχαν μια πρωινή Βιβλική μελέτη και συνάντηση προσευχής, που μερικοί ακόμη πιστοί από την πόλη θα παρευρίσκονταν. Ο Ουγγούρ Γιουκζέλ επίσης, ξεκίνησε από το σπίτι του για τη Βιβλική συμμελέτη και προσευχή.
Κανένας απ’ αυτούς τους τρεις άνδρες δεν ήξερε τι τους περίμενε στη Βιβλική αυτή μελέτη!

Στην άλλη μεριά της πόλης, δέκα νεαροί, όλοι κάτω των 20 χρόνων, πραγματοποιούσαν τις τελικές ετοιμασίες για την τελική πράξη της πίστης τους, εκφράζοντας την μεγάλη αγάπη τους για τον Αλλάχ αλλά και το μεγάλο μίσος για τους αλλόθρησκους που νόμιζαν ότι υπονόμευαν το Ισλάμ. Αυτοί οι νέοι άνδρες, ένας από τους οποίους είναι ο γιος του Δημάρχου της Επαρχίας της Μαλάτια, αποτελούν μέρος μιας κλειστής ομάδας «Πιστών Οπαδών» του Ισλάμ. Η ομάδα αυτή περιβάλλεται από μεγάλο σεβασμό. Είναι κάτι σαν μια «αδελφότητα». Σημειώνεται ότι η Μαλάτια είναι η πατρίδα του Mεχμέτ Aλί Ακτσά, του ανθρώπου που επιχείρησε το 1981 να δολοφονήσει τον Πάπα Ιωάννη Παύλο τον ΙΙ.

Οι νεαροί πήραν μαζί τους όπλα, τραπεζομάχαιρα, σκοινιά και πετσέτες. Έτοιμοι καθ’ όλα για την τελική πράξη «υπηρεσίας» προς τον Αλλάχ! Ήρθαν και τυπικά η Συμμελέτη άρχισε. Σύμφωνα με την αναφορά των δραστών, αφού ο Νεκατί διάβασε ένα κεφάλαιο από την Αγία Γραφή, η επίθεση άρχισε! Οι νέοι έδεσαν χειροπόδαρα σε καρέκλες τους Ουγγούρ, Νεκατί και Τίλμαν και άρχισαν να βιντεοσκοπούν τη δουλειά τους με τα κινητά τους τηλέφωνα. Βασάνισαν και τους τρεις για σχεδόν τρεις ώρες… Όσοι βρίσκονταν στο χώρο εργασίας τους κοντά στο Τυπογραφείο, είπαν αργότερα ότι είχαν ακούσει ουρλιαχτά, αλλά υπέθεσαν ότι αυτό αφορούσε τους ιδιοκτήτες των Γραφείων που είχαν κάποια εσωτερική λογομαχία και δεν αναμείχθηκαν.

Ένας άλλος πιστός, ο Γκόκχαν γύρω στις 12.30 αυτός και η γυναίκα του, έφτασαν στο Γραφείο. Η πόρτα ήταν κλειδωμένη από μέσα και με το κλειδί που κρατούσαν δεν ξεκλείδωνε η πόρτα. Τηλεφώνησαν στο Γραφείο αλλά παρ’ όλο που έδειχνε να υπάρχει σύνδεση δεν άκουγαν το τηλέφωνο να χτυπά από μέσα (Οι δολοφόνοι είχαν κόψει το καλώδιο). Όταν πήραν στα κινητά των τριών πιστών ο Ουγγούρ απάντησε και είπε: «δεν... δεν είμαστε στο Γραφείο! Πήγαινε στο ξενοδοχείο... Θα έρθουμε εκεί...» είπε κρυπτογραφικά. Μόλις σταμάτησε ο Ουγγούρ να μιλάει, ο Γκόκχαν άκουσε στο βάθος του τηλεφώνου κλάματα και έναν παράξενο ήχο, σαν ουρλιαχτό.
Αμέσως τηλεφώνησε στην Αστυνομία και ο Αστυνομικός που βρισκόταν πιο κοντά έφτασε σε περίπου πέντε λεπτά! Ακούγοντας ουρλιαχτά και βογκητά, έσπασε την πόρτα, μπήκε μέσα και βρέθηκε μπροστά σε μια φρικαλέα σκηνή.
Ο Τίλμαν και ο Νεκατί είχαν σφαγιαστεί, στην πράξη αποκεφαλιστεί, με τους λαιμούς τους κομμένους από το ένα αφτί μέχρι το άλλο. Του Ουγγούρ ο λάρυγγας ήταν επίσης κομμένος και μόλις που ανέπνεε! Στη θέα του Αστυνομικού οι τρεις από τους δράστες πέταξαν κάτω τα όπλα τους.
Ένας από τους δράστες ο Emre Gunaydin στην προσπάθειά του να ξεφύγει πήδηξε από τον τρίτο όροφο και τραυματίστηκε σοβαρά.

Η λύσσα με την οποία βασάνισαν και σκότωσαν τους τρεις χριστιανούς δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια…Ο Τίλμαν μαχαιρώθηκε 156 φορές, ο Νεκατί 99 φορές και του Ουγγούρ οι μαχαιριές ήταν αδύνατον να μετρηθούν... Τους ξεκοίλιασαν και τα έντερά τους τα τεμάχισαν μπροστά στα μάτια τους… Τους ευνούχισαν και μετά μπροστά τους κατέστρεψαν αυτά τα μέρη του σώματος τους. Τα δάκτυλά τους τα έκαναν κομματάκια! Οι μύτες, τα στόματα και οι έδρες τους κόπηκαν σε μικρά κομμάτια…

Οι δύο Τούρκοι ήταν οι πρώτοι μάρτυρες της τοπικής Ευαγγελικής Εκκλησίας από την ανακήρυξη της ‘δημοκρατίας’ το 1923. τον προηγούμενο χρόνο ένας Καθολικός ιερέας στην Τραπεζούντα δολοφονήθηκε ενώ βρισκόταν μέσα στην Εκκλησία. Αργότερα, τον Ιανουάριο του 2007 δολοφονήθηκε ο Αρμένιος Χριστιανός δημοσιογράφος Χραντ Ντινκ. Πολύ πρόσφατα στην Σαμψούντα η Ευαγγελική Εκκλησία λιθοβολήθηκε, ενώ το 1997, ένα χριστιανικό περίπτερο στο Γκαζιαντέπ ανατινάχτηκε από βόμβα και ένα παιδί σκοτώθηκε. Όταν έρχονται καταγγελίες για απειλές ή χειροδικίες η αστυνομία και η δικαιοσύνη αποσιωπούν το γεγονός..
Ένας από τους δολοφόνους, ο Emre Gunaydin, στην κατάθεσή του ενώπιον του Ανακριτή, η οποία διέρρευσε (σαφώς κατά τρόπο παράνομο) και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Sabah”, επανειλημμένα τόνισε τα θρησκευτικά του κίνητρα για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση της επίθεσης.
«Η πρόθεσή μου ήταν απλώς να τους τρομάξω για να μην κάνουν χριστιανική προπαγάνδα» είπε. «Αλλά όταν αυτός ο άπιστος είπε ‘θα δοξάζουμε όλοι τον Ιησού’, έχασα τον έλεγχο. Μετά δεν θυμάμαι τι έκανα»... Τα τελετουργικά μαχαιρώματα φάνηκε πως ήταν μία μελετημένη πιστή πραγματοποίηση της οδηγίας του Κορανίου να «σπείρουν τρόμο στις καρδιές των απίστων χτυπώντας πάνω από το λαιμό και σε κάθε δάκτυλο». Στο Κοράνι, Σούρα 8: 12 γράφει :«Είπε τότε ο Κύριος (σ.σ. Αλάχ) προς τους αγγέλους αυτού. Εγώ ειμί μεθ’ υμών. Πορευθέντες ισχυροποιήσατε τους πιστούς. Θα ενσπείρω φρίκην εις τας καρδίας των απίστων, ους πίπτετε επί του τραχήλου και επί των άκρων των δακτύλων αυτών» (Κοράνιον, μετάφραση εκ του αραβικού υπό Γ. Πεντάκη, Αθήνα 1886).
-Δείτε το βίντεο-


Μία πληθώρα απειλών και συμβάντων βίας εναντίον των Τούρκων Χριστιανών Διαμαρτυρομένων και των τόπων λατρείας τους έχουν σημειωθεί τις εβδομάδες μετά τις δολοφονίες στην Μαλάτια. Τεράστια συμμετοχή στο κύμα βίας και μίσους κατά των χριστιανών στην Τουρκία έχουν τα τουρκικά Μ.Μ.Ε. και οι εφημερίδες οι οποίες πολλές φορές, παίρνοντας πληροφορίες από την αστυνομία, δημοσιοποιούν τα στοιχεία συγκεκριμένων Τούρκων και ξένων πολιτών που είναι χριστιανοί και με τον τρόπο αυτό τους στοχοποιούν!
Τον Απρίλιο του 2001, το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας, άρχισε να θεωρεί τους Ευαγγελικούς Χριστιανούς σαν μια «απειλή» για την εθνική ασφάλεια, και τους είχε κατατάξει στην ίδια θέση με την Αλ Κάιντα και το ΡΚΚ, δηλαδή σαν τρομοκράτες! Έγιναν δηλώσεις στον Τύπο από πολιτικούς αρχηγούς, αρθρογράφους και σχολιαστές.

Όταν η Σούζαν Τίλμαν εξέφρασε την επιθυμία της να θάψει το σύζυγό της στη Μαλάτια, ο Κυβερνήτης προσπάθησε να τη σταματήσει. Και όταν αυτός συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε να την εμποδίσει, μια φήμη ακούστηκε ότι: «είναι αμαρτία να σκάψεις τάφο για Χριστιανό»... Στο τέλος, με ένα τόλμημα για το οποίο θα πρέπει να γίνεται μνεία στη Χριστιανική ιστορία για πάντα, οι άνδρες από την Εκκλησία των Αδάνων (κοντά στην Ταρσό), άρπαξαν φτυάρια και έσκαψαν έναν τάφο για τον αιματοκυλισμένο αδελφό τους σε ένα απεριποίητο Αρμενικό Νεκροταφείο κλειστό για εκατοντάδες χρόνια.
Αργότερα, με μια πράξη που χτύπησε τα πρωτοσέλιδα των μεγαλύτερων εφημερίδων στην Τουρκία, η Σούζαν Τίλμαν σε μια τηλεοπτική συνέντευξη εξέφρασε τη συγχωρητικότητά της. Δεν ζητά εκδίκηση, είπε στους ρεπόρτερς: «Ω, Θεέ μου, συγχώρησέ τους, γιατί δεν ξέρουν τι κάνουν» είπε, με όλη της την καρδιά…
Ο Ουγγούρ θάφτηκε από την οικογένειά του σύμφωνα με μια Μουσουλμανική τελετή Αλεβί στην ιδιαίτερη πατρίδα του το Ελαζίγκ. Η πιστή αρραβωνιαστικιά του παρακολουθούσε κρυμμένη, καθώς η οικογένεια και οι φίλοι του αρνήθηκαν να δεχτούν το θάνατό του για την πίστη του, πίστη που αυτός είχε ανοιχτά δηλώσει και πέθανε γι’ αυτήν.
Στην κηδεία του Νεκατί στην Σμύρνη, που παρέστησαν 400-500 άτομα, τα μέτρα ασφαλείας της αστυνομίας ήταν δρακόντια. Εκατοντάδες αστυνομικοί με στολή και πολιτικά επιτηρούσαν την περιοχή. Την κηδεία τέλεσε ο Ιχράν Οζμπέκ, πρόεδρος των Ευαγγελικών Εκκλησιών. Είπε ότι όσο φοβερές και αν είναι οι 150 πληγές από μαχαίρι στο σώμα του Νεκατί, ακόμα και αυτά «τα παθήματα του παρόντος καιρού δεν είναι άξια να συγκριθούν με τη δόξα που πρόκειται να αποκαλυφθεί σε μας». (Ρωμαίους 8:18). Η σύζυγος του Νεκατί, η Σέμσα, είπε στον κόσμο: «Ο θάνατός του ήταν γεμάτος με νόημα, γιατί πέθανε για τον Χριστό και έζησε για τον Χριστό»!!!
Η πολύπαθη γη της Σμύρνης έφθασε η ώρα να δεχθεί και ένα Τούρκο νεομάρτυρα...

Ένα ακόμα σημείο των εσχάτων ημερών είναι οι διωγμοί των χριστιανών. Ο Ιησούς Χριστός είχε πει: "Τότε, θα σας παραδώσουν σε θλίψη, και θα σας θανατώσουν· και θα είστε μισούμενοι από όλα τα έθνη εξαιτίας τού ονόματός μου".(Ματθαίος 24:9).

Στον Επίσκοπο της αρχαίας Εκκλησίας της Σμύρνης είχε πει: "Μη φοβάσαι τίποτε από όσα πρόκειται να πάθεις... Γίνε πιστός μέχρι θανάτου, και θα σου δώσω το στεφάνι τής ζωής". (Αποκάλυψις 2:10)

1 σχόλιο:

Stelios είπε...

Ευχαριστουμε οπως μας ενημερωνεις, συνεχησε ακαταπαυστα.

Δειτε επισης, γενοκτονια Αρμενιων.

PAX TIBI MARCE EVANGELISTA MEUS